Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel Filistin paylaşımı yaptı mandacı Ünal Çeviköz tepki gösterdi: Yazık olmuş!

Son dakika haberleri... Dünyanın gözü kulağı Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere çevrilmiş durumda. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. Bölgede sokak çatışmaları patlak verirken İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ni bombaladı. 200'ü aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. Yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşan Özgür Özel, "İsrail’in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum" ifadelerini kullanınca mandacı Ünal Çeviköz rahatsız oldu. Çeviköz, "Yazık olmuş! Keşke hiç yorum yapılmasaydı. Sağ popülizm uğruna sosyal demokrasi de çöpe gitmiş, insancıllık da…" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2023, 10:27 Güncelleme 08 Ekim 2023, 10:39
Ekrem İmamoğlu’nun tavşan adayı Özgür Özel Filistin paylaşımı yaptı mandacı Ünal Çeviköz tepki gösterdi: Yazık olmuş!

İÇİNDEKİLER

Kuşatma altındaki Gazze'yi kontrol eden Hamas'ın İsrail kentlerine yönelik daha önce eşi benzeri görülmemiş büyüklükteki saldırısı Ortadoğu'da şok etkisi yarattı. "Aksa Tufanı" isimli operasyon kapsamında direnişçiler yirmi dakika içinde İsrail topraklarına 5 bin roket fırlatırken, Demir Kubbe'yi aşmayı başaran roketlerden bazıları Aşdod ve Aşkelon başta olmak üzere birçok kentte patlamalara yol açtı. Çatışmalar gün boyu ve gece devam etti.

İsrail ordusu operasyonu doğrularken Haaretz, the Times of Israel ve Jerusalem Post gibi İsrail gazeteleri "büyük ve sürpriz" bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını yazdı.

Hamas, İsrail'e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini açıklarken İsrail ise Aksa Tufanı'na karşı "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlattıklarını açıkladı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında siyasi isimler krizle ilgili görüşmeleri sosyal medyadan paylaşmaya başladı.

"198 FİLİSTİNLİNİN YAŞAMINI YİTİRMESİNE NEDEN OLAN GAZZE SALDIRILARINI LANETLİYORUM"
Paylaşım yapan isimlerden biri de Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel'di.

Özgür Özel, söz konusu paylaşımında şu cümleleri aktardı;

İsrail'in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum. Filistin ve Orta Doğu'ya barışın gelmesi, tırmanan gerilimin sonlanması, bir daha can kaybı yaşanmaması için uluslararası topluma öncülük etme görevi ülkemize düşmektedir.

"YAZIK OLMUŞ, KEŞKE HİÇ YORUM YAPILMASAYDI"

Özel'in Filistin açıklaması en başta Türkiye düşmanı Ünal Çeviköz'den geldi.

Çeviköz, demokrasiden dem vurarak, "Yazık olmuş! Keşke hiç yorum yapılmasaydı. Sağ popülizm uğruna sosyal demokrasi de çöpe gitmiş, insancıllık da" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN