PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'a 2 yıl 6 ay hapis!

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 'filozof' güzellemesi yapan TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, mütalaasını açıklayan savcı, Yanardağ'ın "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Yanardağ'ın Abdullah Öcalan'ın siyasetini övdüğüne dair sözleri olduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 15:51 Güncelleme 04 Ekim 2023, 16:37
PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı öven Merdan Yanardağ’a 2 yıl 6 ay hapis!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı övdükten sonra tutuklanan CHP yandaşı Merdan Yanardağ'ın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

YANARDAĞ KENDİNİ SAVUNDU
Duruşmada savunma yapan sanık Yanardağ, tutuklanmasının medyaya gözdağı vermek olduğunu iddia ederek, "Burada olmamın nedeni Tele1'in yaptığı yayınlar, benim gazetecilik anlayışımdır. Programın toplam süresi 50 dakika. Suçu ve suçluyu övmedim. Benim yaptığım AK Parti iktidarının politikalarını eleştirmektir." diye konuştu.

Yanardağ, programda terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ı ve herhangi bir terör örgütü eylemini övmediğini iddia etti. Sosyal medyada kendisinin hedef gösterildiğini savunan sanık Yanardağ, beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

7,5 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
Duruşmada daha sonra cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Yanardağ'ın "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkeme heyeti, mütalaanın okunmasının ardından duruşmaya ara verdi.

TERÖRE ÖVGÜYE HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti, Yanardağ'ın bebek katili Abdullah Öcalan'ın siyasetini övdüğüne dair sözleri olduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

CHP'Lİ İSİMLER YANARDAĞ'IN YANINDA!
Öte yandan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Merdan Yanardağ ve avukatları katıldı. Duruşmaya, CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile bazı partililer de izleyici olarak katıldı.

PKK ELEBAŞINI BÖYLE ÖVMÜŞTÜ
CHP tarafından fonlanan TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ bebek katili Abdullah Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri sürerek teröristbaşının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söylemişti.

Yanardağ şunları söyledi;

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN