Dağlıca şehitlerinin kanı yerde kalmadı! Kahramanların aileleri konuştu: Yüreğimiz biraz olsun soğudu

Hakkari Dağlıca'da 16 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 12 askerden biri olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal (45), saldırının planlayıcısı olan terörist Müzdelif Taşkın'ın öldürülmesiyle bir nebze de olsa içlerine su serpildiğini anlattı. Devletin er ya da geç şehitlerin intikamını aldığını belirten Gürdal, "Saldırının üzerinden 16 sene geçti. Bu hainler MİT tarafından tek tek gebertiliyor." dedi. Dağlıca'da şehit olan askerlerden Gaziantepli Şehit Piyade Komando Er Mehmet Cücük'ün ailesi de teröristin öldürülmesiyle birlikte buruk da olsa sevinç yaşadıklarını belirtti. Aynı baskında başından vurularak gazi olan ve bugüne kadar 20'den fazla ameliyat geçiren Mahmut Akbalık da "Yıllarca normal insanlar gibi konuşamadım, yemek yiyemedim. Yüreğim biraz soğudu" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 08:39 Güncelleme 04 Ekim 2023, 08:54
Dağlıca şehitlerinin kanı yerde kalmadı! Kahramanların aileleri konuştu: Yüreğimiz biraz olsun soğudu

İÇİNDEKİLER

MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye Genel Asayiş Sorumlusu Müzdelif Taşkın'ı, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirdi. Terörist Taşkın'ın Ekim 2007'deki Hakkari Dağlıca 12 askerin şehit edildiği saldırının da planlayıcısı olduğu belirtildi.

Saldırıda şehit olan 12 askerden biri de Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'dı. Şehidin ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, bu operasyonu mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

Gürdal, "Saldırının üzerinden 16 sene geçti. Bu hainler MİT tarafından tek tek gebertiliyor.

Aldığımız haberle içimize bir nebze de olsa su serpildi. Bu hainlere bırakın Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bir karış toprak, dünyada bile bir karış toprak verilmeyecek. Bunlar sarı torbalara girmeye devam edecekler. Hainleri bu topraklar bile kabul etmeyecek. Devletimiz er ya da geç bu hainlerden şehitlerimizin hesabını sorar ve soruyor da. Devletimiz var olsun, daim olsun. Bir gece ansızın tepelerine binmeye devam edeceğiz" dedi.

DEVLET TERÖR KONUSUNDA ÇOK KARARLI
Dağlıca'ya yönelik saldırıda şehit olan askerler arasında yer alan Şehit Piyade Komando Er Mehmet Cücük'ün Gaziantep'te yaşayan ailesi de, teröristin etkisiz hale getirilmesine sevindiklerini anlattı. Sabah'ta yer alan habere göre; şehit babası Cabbar Cücük, "Terörün en kısa sürede bitmesi için devletimiz çalışıyor.

MİT mensuplarına, askerimize, polisimize çok teşekkür ediyoruz. Her bir terörist öldürüldüğünde yüreğimize biraz daha su serpiliyor. Haber bize geldiğinde ne kadar sevindiğimizi tarif edemem. Bu terör belasının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Devletimiz terör konusunda çok kararlı.

İnşallah o teröristlerin bir tanesini bile bırakmazlar" dedi. Aynı baskında başından yaralanarak gazi olan ve bugüne kadar 20'den fazla ameliyat geçiren 32 yaşındaki 3 çocuk babası Mahmut Akbalık da haberi sevinçle karşıladığını belirterek, "Biz orada sadece vatanımız korumak için bulunuyorduk.

Yıllarca normal insanlar gibi konuşamadım, yemek yiyemedim. Hala sağlık yönünden sıkıntılarım var ama şehadet ve gazilik de herkese nasip olmaz. Yüreğim biraz soğudu" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN