Son dakika: Yine cenaze namazı yine suratlar 5 karış! Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze namazında yan yana poz vermedi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan hezimet sonrası CHP büyük bir kaosa yaşıyor. Ekrem İmamoğlu'nun değişim süreciyle Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlayan isyan, Özgür Özel'in adaylığını ilan etmesiyle daha da büyüdü. İmamoğlu'nun Özgür Özel'i desteklediğini söylemesi ise Kılıçdaroğlu ile iplerin iyice gerilmesine neden oldu. Öyle ki iki isim aynı karede bile görünmek istemiyor, rahatsızlıkları yüzlerinden belli oluyordu. Buna son örnek gazeteci Hıfzı Topuz'un cenaze namazından geldi. İki isim yan yana poz vermemek için çabalarken yüz ifadeleri dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 17:00 Güncelleme 28 Eylül 2023, 17:15
Son dakika: Yine cenaze namazı yine suratlar 5 karış! Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze namazında yan yana poz vermedi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihi hezimeti sonrası Ekrem İmamoğlu'nun değişim isyanının fitilini ateşlemesiyle başlayan iç savaş, Zoom cuntacıları ve Özgür Özel'in adaylığını açıklamasıyla devam etti.

İLK TEBRİK İMAMOĞLU'NDAN
CHP'de adaylığına ilan eden Özgür Özel'e ilk destek CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye'nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel'e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum" dedi. Böylelikle 'tavşan aday' formülü tescillendi.

Özel ise, "Değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum, mutlu oldum" dedi.

YİNE CENAZE VE YİNE SURATLAR BEŞ KARIŞ
Parti içi yaşanan savaş artık kameralardan da kaçırılamıyor. Geçtiğimiz günlerde Adnan Menderes'i anma töreninde yan yana gelen Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu arasındaki gerilim dikkatlerden kaçmamıştı.

YAN YANA POZ VERMEDİLER
Aynı ortamda görünmemek için etkinliklere bile çağrılmayan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu şimdi de gazeteci Hıfzı Topuz'un cenaze töreninde karşılaştı.

Namazda ise dikkat çeken bir görüntü ortaya çıktı.

Seçim sonrası aralarında soğuk rüzgarların estiği Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yan yana poz vermedi.

Bu durum ise bir dönem baba-oğul mesajı veren ve yaşanan gerilimlere ilişkin 'sorun yok' açıklamasında bulunan iki isim arasında tansiyonun hala yüksek olduğunu gösterdi.

KILIÇLAR RESMEN ÇEKİLDİ
"Bugün başka şeyler de çıkabilir. Mesela grafikler gibi, sayılar gibi. Kılıçlar resmen çekildi" diyen Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal sözlerine şöyle devam etti:

"ANKETLER YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ"
Kılıçdaroğlu'nun yaptırdığı anket çok yüzünü güldürmedi. Bıçak sırtı bir yarış olduğu söyleniyor. Kılıçdaroğlu böyle bir durumda aday olur mu? Çünkü daha kararsız iller var.

"GEMİLERİ YAKIP SEÇİMLERE GİREBİLİR"
Kılıçdaroğlu bu anketlere rağmen gemileri yakıp girerse ve kaybederse en sonunda partisinde de kaybetmiş olur. Bu kişi nasıl umut olacak? Hadi canım sizde.

BABA OĞUL ARASINA 'TAVŞAN' GİRDİ
Bilindiği üzere Özgür Özel'in adaylığına Ekrem İmamoğlu'nun destek vermesiyle birlikte baba-oğul arasındaki ipler iyice gerilmişti.

Öyle ki İmamoğlu, İstanbul'daki hiçbir etkinliğe çağrılmamaya başlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde konuyu köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun ilçe başkanları toplantısına da "Kapalı yapılacak" denilerek katılmasının engellendiğini söylemişti.

Saymaz, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki diyaloğu şöyle aktarmıştı:

Kibarca "Sen gelme" diye haber gönderildi

İmamoğlu, pazar günü Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarına yürürken Kılıçdaroğlu'na şöyle dedi:

"Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış. İlçe başkanları olacakmış."

Kılıçdaroğlu "Evet" dedi.

İmamoğlu da "Tamam öyleymiş" diye yanıt verdi.

Bu arada, toplantıda ilçe başkanları Kılıçdaroğlu'na "Belediye başkanımızın burada olması gerekirdi" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, "Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu'nu belediye başkanlarıyla yapacağım toplantıya çağırırım" dediği belirtiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN