İstanbul'da yağmur etkili oldu yollar göle döndü! Metroları su bastı I Tramvay seferlerinde aksama... Vatandaşlar mahsur kaldı

Son dakika haberleri... İstanbul'da günlerdir yapılan yağış uyarılarının ardından yağmur etkisini gösterdi. İBB'nin gerekli önlemleri almaması sebebiyle yollar göle dönerken bazı metro istasyonlarını su bastı. Tramvay seferlerinde aksamalar yaşandı. Sağanak yağışın etkili olduğu Arnavutköy'de de Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan Domuz Deresi taştı. Dere yatağında bulunan mermer fabrikası sular altında kaldı. Fabrikada bulunan 7 kişi çatıya çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 7 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 16:52 Güncelleme 28 Eylül 2023, 21:57
İstanbul’da yağmur etkili oldu yollar göle döndü! Metroları su bastı I Tramvay seferlerinde aksama... Vatandaşlar mahsur kaldı

İÇİNDEKİLER

Günlerdir yapılan uyarıların ardından İstanbul'da yağmur etkisini gösterdi.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ
Özellikle Başakşehir ve Büyükçekmece'de yollar göle döndü.

Büyükçekmece Mustafa Kemal Bulvarı'nda bazı işyerlerinin önündeki rögarlar taştı.

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ
Yağmur suları nedeniyle araçlar sulara gömüldü. O anlar kameralara yansıdı.

TRAMVAY SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağış, metro istasyonunu göle çevirdi.

Aşırı yağış nedeni ile Hacımaşlı Mahallesi, Beyaz Akasya Sokakta bulunan Domuz Deresi taştı.

Dere yatağına bulunan mermer fabrikası sular altında kalırken, 7 işçi çatıya çıktı. Çatıda mahsur kalan 7 kişi, İtfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti.

"KURTARILAN 7 KİŞİNİN BİR SIKINTILARI YOK İYİLER"
Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, "Yedi tane vatandaşımız çatıdan itfaiye teşkilatımızın, belediyemizin ve AFAD ekiplerinin yapmış olduğu çalışmayla sağ salim kurtarıldı. Sayın valimizin bilgisi hakkında buradaki operasyon yönetildi. 1. Ordu Komutanlığı'ndan kalkmış olan helikopter de gerek kalmadığı için geri döndü. Çok sevinçliyiz vatandaşlarımıza bir şey olmadığı için. Halat istasyonu kurdular. Onun uzmanları var. Onların yapmış olduğu çalışma, pratik, teori hepsi birleşti, kurtardılar. Kurtarılan 7 kişinin bir sıkıntılar yok iyiler" dedi.

"BİR ANDA GELDİ ZATEN, YAĞMUR GİBİ YAVAŞ YAVAŞ OLMADI"
Çatıda mahsur kalan çalışanlardan, Emre Taşkın, "O sırada çalışıyorduk, çatıya merdivenle çıktım. Mahsuriyetlik bir durum yok, biz bekledik orada. Çatıda güvende bekledik. Allah'ın vermiş olduğu bir afet. İtfaiye geldi iple çekti bizleri. Dere taşmadı başka bir yerin suyu buraya geldi. Bir anda geldi zaten, yağmur gibi yavaş yavaş olmadı. İş yeri yarıya kadar suyla doldu" ifadelerini kullandı.

Mahsur kalanların kurtarılması için bölgeye helikopter de istendi. Derenin taşması sonucu bölgedeki bazı evleri ve seraları da su bastı.

YAĞIŞ SABAHA KADAR DEVAM EDECEK
İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kuvvetli yağışın sabaha kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." uyarısını yaptı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." ifadelerini kullandı.

AFAD'ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da "Meteorolojiye göre, İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır." uyarısında bulunuldu.


Kentte etkisini artıran sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 80'e yükseldi. Sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini artıran sağanak sebebiyle bazı yol ve caddelerde su birikintileri oluştu. Bazı yollar suyla kaplanırken araçlar mahsur kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı.

Yağışın etkisiyle kent genelinde akşam saatlerinde trafik yoğunluğu da arttı. Su baskınlarının yaşandığı Başakşehir, Büyükçekmece, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy'de trafik durma noktasına geldi.

Trafik Yoğunluk Haritası'na göre saat 18.09 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN