İzmir’de TEKNOFEST rüzgarı esmeye başladı! Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA'nın yakında ilk uçuşunu yapacağını duyurdu...

İzmir’de TEKNOFEST rüzgarı esmeye başladı. Bayraktar, “Milli teknoloji hamlesiyle dünyaya örnek olduk. Türkiye Yüzyılı’na gençlerin eserleri damga vuracak” dedi..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
İzmir’de TEKNOFEST rüzgarı esmeye başladı! Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA’nın yakında ilk uçuşunu yapacağını duyurdu...

İÇİNDEKİLER

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA'nın yakında ilk uçuşunu yapacağını duyurdu. "Dünyada gemiye inip kalkan ik SİHA olacak" deyip şöyle konuştu:

"Yıllardır üzerinde çalıştığımız bu projeyi açıkladıktan sonra ABD ve İsrail firmaları da "Biz de yapıyoruz" dedi. Türkiye, ABD ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak! Bayraktar TB3 şu anda Çorlu'da. TEKNOFEST'ten hemen sonra uçuracağız. Milli teknoloji hamleleriyle örnek olduk. Türkiye Yüzyılı'na damga vuracağız."

TÜRKİYE YÜZYILI'NA ARMAĞAN OLSUN
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda açıldı. Binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı büyük ilgiyle karşılandı. Program kapsamında F16 ve Solo Türk uçuşları yapıldı. TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışmalarında, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmek için yarışacağı vurgulandı.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR
Festival açılışı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla yapıldı.

Milli teknoloji hamlesiyle dünyaya örnek olduklarını ve birçok alanda öne çıktıklarının altını çizen Bayraktar, "Türkiye, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. TEKNOFEST sadece bir festival değil, gençlerimizin, hayallerini ve geleceğe dair tutkularını ortaya koyduğu bir dönüşüm rüzgârı" hatırlatması yaptı. (CEYHAN TORLAK – ERTAN GÜRCANER)

DÜNYADA İLK OLACAK
Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün uçuşa hazırlandığını belirtti. Bayraktar, "Biz bu projeyi duyurduğumuzda ABD ve İsrail'den firmalar 'Biz de bu anlamda çalışıyoruz, ilk biz yapacağız' diye açıklama yaptılar.

Ama Bayraktar TB3 şu anda Çorlu'da... İlk uçuşunu yapacağız. Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, ABD ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?" diyerek TB3'ün önde olduğunu anlattı...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN