CHP'deki delege savaşları tam gaz devam ediyor! Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Canpolat'tan İmamoğlu'nun rüşvet teklifine veto

CHP'deki koltuk savaşının gölgesinde delege savaşlarıda tam gaz devam ediyor. İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nun ortak adayı Özgür Çelik olurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı ise Cemal Canpolat olmuştu Öte yandan CHP yandaşı Saban Sevinç, Ekrem İmamoğlu'nun Cemal Canpolat'a siyasi rüşvette bulunduğunu dile getirmişti. İmamoğlu, "Abi sen bu il başkanlığı işine girme, değişim olduğunda senin gibi biri genel merkezde daha üst makamlarda görev alır" diye telkinde buluduğunu açıklamıştı. Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Canpolat, Ekrem İmamoğlu'nun rüşvet teklifine rest çekerek, veto verdi.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 23:52 Güncelleme 28 Eylül 2023, 00:27
CHP’deki delege savaşları tam gaz devam ediyor! Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adayı Canpolat’tan İmamoğlu’nun rüşvet teklifine veto

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde 8'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fark yedi. Hezimetin hemen ardından "Değişim" çıkışı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikti.



ÖZEL VE İMAMOĞLU BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığına destek verdiğini açıkladı.



SON SÜRAT KURULTAYA
Yaşanan gelişmelerin ışığında CHP son sürat Kurultay'a gidiyor. Kasım ayında yapılması planlanan kurultay öncesi il kongreleri devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği isimler ile "Değişim" ekibinin desteklediği gruplar arasında kavga çıkıyor.



DEĞİŞİMCİLERİN ADAYI: ÖZGÜR ÇELİK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in ardından CHP'nin eski il başkanlarından ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği Cemal Canpolat da adaylığını açıkladı.

Ancak bir noktaya dikkat çekmete fayda var... Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği konuşulan Cemal Canpolat'ın da Canan Kaftancıoğlu ile kavgalı olduğu biliniyor.

Özgür Çelik adaylığını, "Birlikte yol yürümekten onur duyduğum büyük aileme güç katmak için CHP İstanbul İl Başkanılığı'na adayım. Umudu örgütleyeceğimiz, yerel seçimler başta olmak üzere birçok başarıya birlikte imza atacağımız yarınlarda buluşalım." diyerek duyurdu.



DİĞER ADAY CEMAL CANPOLAT
Çelik'in ardından bugün açıklama yapan Cemal Canpolat, "Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım. Geçmişte başardık!" diyerek Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapacağını duyurdu.



EKREM İMAMOĞLU'NDAN CEMAL CANPOLAT'A: YARIŞA GİRME İLERDE MAKAM VERELİM
Öte yandan sürecin başında kendisi de değişimci olan Canpolat'a Ekrem İmamoğlu'nun, "Abi sen bu il başkanlığı işine girme, değişim olduğunda senin gibi biri genel merkezde daha üst makamlarda görev alır" diye telkinde bulundu.


EN AZ 500 BİN TL
Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik'in il başkanlığının garanti olması için iddiaya göre, Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Aslan'a eşi üzerinden 500 bin lira, Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'a 500 bin lira, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'e 700 bin lira gönderildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın talimatıyla da bir il delegesinin hesabına 50 bin lira yollandı.



"ONLARIN DA ALTINI BOŞALTIRIM"
İmamoğlu'nun Çelik'e daha önce destek açıklayan CHP İstanbul Milletvekili, PM Üyesi Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ı da "Eğer Çelik'e desteklerini çekerlerse onların da altını boşaltırım. Ben sonuna kadar Çelik'in arkasındayım" diyerek tehdit ettiğini söyledi.

"Buradan İmamoğlu'nu uyarıyorum diyen" Yarkadaş, "CHP delegesi üzerine sözleri ilçe başkanlarının kulağına gitti. Kendisini uyarıyorum. Bu tür değerlendirmeden yapmaktan vazgeç. CHP tabanını çok kırdı bugün. Bu işlere girmeyin." dedi.

CANPOLAT'TAN İMAMOĞLU'NUN RESTİNE REST: GENEL BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde adaylığını resmen ilan eden ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Canpolat, 'Kılıçdaroğlu ile yenileneceğiz' mesajını vererek İmamoğlu'na rest çekti

"İlçe başkanlarımızı sahipsiz bırakmayacak ve örgütümüze sahip çıkacağız." diyen "Sayın genel başkanımıza sahip çıkacağız, yenilenmeyi sayın genel başkanımız ile yapacağız. " diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

.