CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni plan! Yerel seçimlerin hemen ardından erken seçim kampanyası iddiası!

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgilerine bir yenisi daha ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görevi bırakmamakta direniyor. Gerek parti içinden gerekse CHP seçmeninden istifa sesleri gelse de koltuğunu korumak için ‘A Planı’nı bile hazırladı. Kılıçdaroğlu, eğer İstanbul ve Ankara’yı ittifakla birlikte kazanırsa yerel seçimlerin hemen ardından erken seçim kampanyası başlatacak. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 10:32 Güncelleme 28 Eylül 2023, 10:47
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni plan! Yerel seçimlerin hemen ardından erken seçim kampanyası iddiası!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tarihi seçimleri geride bıraktı. 2024'ün mart ayında yapılacak yerel seçime odaklandı. 8'li koalisyon ortakları arasında yaşanan kavga ise bir an olsun durmadı.

Koalisyon ortaklığından dolayı parti oylarında büyük düşüş yaşayan Meral Akşener, masadan yine ayrıldı. "Parti kuruluş ayarlarına dönüyor, yerel seçimlere ittifaksız gireceğiz" diyerek milliyetçi seçmene mesaj yolladı.

Genel başkanlık kariyeri boyunca tek bir seçim bile kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise panik sardı. Parti içinden ve seçmenden gelen 'istifa' baskısına kulak asmayan Kemal Kılıçdaroğlu, ortaklarından gelen çıkışlarla ne yapacağını şaşırdı.

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel'in desteklediği değişim hareketi nedeniyle köşeye sıkışan Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaya göre planını hazırladı.

Gazeteci Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener arasındaki yerel seçim pazarlığını yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, tüm çıkışlarına rağmen Meral Akşener'e karşı köprüleri atmamaya çalıştığını vurguladı. Akşener'in de bu yüzden İstanbul ve Ankara adaylarını en sona bıraktığını kaleme aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN A PLANI
CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçim ittifakı konusunda kapıların kapatılmadığını vurgulayan yazar Abdülkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun il kongrelerinde kazandığını ve planını yerel seçim sonuçlarına göre hazırladığını yazdı.

Selvi, "Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kazanmak istiyor. Bunu da ancak İYİ Parti ve HDP ile kazanacağını biliyor. Eğer iki il bazlı ittifak sağlar ve başarılı olursa A planını uygulamaya koyacak. Yakın çevresine 'Yerel seçimleri kazandığım sabah erken seçim kampanyasını başlatacağım' açıklaması yapmış" ifadesini kullandı.

Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesinden Meral Akşener'in de haberinin olduğunu ve "CHP kurultayından sonra Kılıçdaroğlu buraya gelecek" dediğini vurguladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN