Sosyal medya üzerinden nefret pompalayan Ambargo TV'nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi talimatı Ümit Özdağ'dan aldığını itiraf etti!

Sosyal medyada sığınmacı ve kaçak göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik kamuoyunda karşılıklı nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında yer alan Ambargo TV'nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi'nin ifadesi ortaya çıktı. Hesabın video kurgu işlerini yaptığını belirten İranlı Saeidi, talimatları Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan aldığını itiraf etti.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 11:47 Güncelleme 26 Eylül 2023, 11:47
Sosyal medya üzerinden nefret pompalayan Ambargo TV’nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi talimatı Ümit Özdağ’dan aldığını itiraf etti!

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada sığınmacı ve kaçak göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik kamuoyunda karşılıklı nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilen 27 hesap yöneticisi düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Sosyal medya platformları üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen 8 şüpheli tutuklanmıştı.


TALİMATLARI ÜMİT ÖZDAĞ VERİYORDU
Operasyonun ardından yalan ve provokatif haberleriyle bilinen Ambargo TV'nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi'nin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Hesap üzerinden yapılan paylaşımları kendisinin yapmadığını belirten İranlı Saeidi, "Ben videoların kurgu editlerini yapıyordum ve bunların talimatlarını da Ümit Özdağ'ın kendisinde alarak gerçekleştiriyordum" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ KURGUYU İRANLI SAEİDİ'YE YAPTIRDI
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 2021 yılında tanıştığını belirten İranlı Saeidi, paylaşımları yapmadığını ancak videoların kurgularını kendisinin yaptığını belirtti. Saeidi, ""@ambargo_TV" isimli Twitter, Youtube ve Instagram hesapları üzerinden yapılan video paylaşımlarının kurgu ve editlerini düzenlemeye başladım. Halen de bu işleri yürütmekteyim. Bunların haricinde soruşturma dosyasında bulunan araştırma raporunda belirtilen haber niteliği taşıyan paylaşımları ben gerçekleştirmedim. Yapılan paylaşımların içeriğini ben belirlemiyordum. Bana direk Ümit Özdağ tarafından talepte bulunuluyordu." diyerek yalan ve provokatif paylaşımların talimatını Özdağ'ın verdiğini itiraf etti.


TEYİTSİZ PAYLAŞIM YAPILMIYOR
Videoları kendisinden istenildiği şekilde kurguladığını belirten Saeidi, "Ben de talepler doğrultusunda videoların kurgu ve edit işlemlerini yapıp benden istenildiği şekilde kendilerine gösteriyordum. Onların onayı sonrasında belirtmiş olduğum sosyal medya platformları üzerinden paylaşımları gerçekleştiriyordum. Yapmış olduğum video kurgu ve editlerin teyidini ben almıyordum. Ben sadece benden istenildiği şekilde düzenleme gerçekleştiriyordum." ifadelerini kullandı.

Ramin Saeidi 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN