Batuhan Çolak'a verilen ceza indirimi istinaf mahkemesinden döndü: Önce yanaktan sonra dudaktan!

Son dakika haberi! Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Bakırköy'de ofisine gittiği kadın avukatı zorla arkasından sarılıp öptüğü iddiasıyla yargılandığı davada 'basit cinsel saldırı' suçundan iyi hal indirimiyle 1 yıl 8 ay ceza aldı. İstinaf mahkemesi, duruşmadaki iyi hali nedeniyle indirim yapılmasının hukuka aykırı olduğunu kaydederek hükmü bozdu ve dosyayı yeniden mahkemeye gönderdi. Çolak, geçtiğimiz günlerde halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden haberleri nedeniyle 7 şüpheliyle birlikte tutuklanmıştı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 11:33 Güncelleme 25 Eylül 2023, 11:38
Batuhan Çolak’a verilen ceza indirimi istinaf mahkemesinden döndü: Önce yanaktan sonra dudaktan!

İÇİNDEKİLER

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak 26 Temmuz 2021 günü İstanbul Barosu avukatlarından B.K.'nın (30) Bakırköy'deki ofisine gitti. İddiaya göre Çolak, B.K.'yı zorla arkasından sarılıp öptü. Kadın avukat Çolak'tan şikayetçi oldu. Çolak hakkında "basit cinsel saldırı" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mağdur B.K., Batuhan Çolak'ın kendi davalarından bahsettiğini, bu nedenle sözleşme yaparak dosyaları üstlenebileceğini ve kendisine randevu verdiğini belirtti. Olay günü ofisinin terasında görüşüp kahve içtiklerini anlatan B.K., "Fincanları mutfağa götürdüğüm sırada kolları ile gövdemden sararak kendisine çevirdi ve yanağımdan öptü. Dudağımdan da öpmeye çalıştı ama engel oldum. Kendisine kızdım. Özür dileyerek ofisten çıktı" dedi.



"ÖZÜR DİLEMESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI"
Savcı mütalaasında mağdur B.K'nın Çolak'a iftira atmasını gerektirecek bir delil bulunmadığını kaydederek, "Sanığın olay nedeniyle katılandan özür dilediği anlaşılmıştır. Sanık özür dileme sebebi olarak katılanın kendisini sürekli rahatsız ettiği ve kurtulmak için olduğunu beyan etmiştir. Bir kişinin kendisini rahatsız eden ve taciz edici davranışlarda bulunan bir başka şahıstan bu sebeple özür dilemesi hayatın olağan akışına aykırıdır" dedi. Cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Batuhan Çolak'ın 'sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı' suçundan önce 2 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından duruşmalardaki tutum ve davranışların nedeniyle iyi hal indirimi uyguladı. 1 yıl 8 ay hapsine hükmetti.

"İYİ HAL İNDİRİMİ HUKUKA AYKIRI"
Verilen karara mağdur B.K. iyi hal indirimi yapılmamasını belirterek itiraz etti. İtiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi dosyayı inceledi. Daire, Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesindeki "failin duruşmadaki mahkemeyi etkilemeye yönelik şekli tutum ve davranışları, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alınmaz" ifadesini hatırlattı. Sabah'ta yer alan habere göre, uygulanan indirim nedeniyle kararın hukuka aykırı olduğunu kaydeden daire, hükmü bozdu ve dosya yeniden mahkemeye gönderildi.




TUTUKLANMIŞTI
Sosyal medya platformları üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen 8 şüpheli tutuklandı.Tutuklanan şüpheliler arasında 15 manşetinin 10'undan fazlası halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden haberlerden oluşan Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir'in editörü Süha Çardaklı da bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN