Bu da mı sabotaj? Taksim metrosunda bir yürümeyen merdiven daha! CHP'li İBB Başkanı ve basın danışmanı Murat Ongun tiye alındı

Son dakika haberleri... İstanbullu, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden bu yana ulaşımda resmen eziyet çekiyor. Özellikle son dönemde iyice artan yürümeyen merdiven skandalı vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde A Haber'in yürümeyen merdiveni haber yapmasından rahatsız olan Murat Ongun, sabotaj iftirasını atmıştı. Tartışmalar devam ederken Taksim metrosundan yeni bir görüntü geldi. Metroya inen merdivenin çalışmadığı görülürken İBB yetkililerinin de etrafını çevirdiği görülüyor. Sosyal medyaya düşen görüntülere vatandaştan da tepki gecikmedi. Birçok sosyal medya kullanıcısı “Bu da mı sabotaj” diye sorarken, bazıları ise “Yok ya çalışıyordur o, A Haber butona basmıştır” diye tiye aldı. Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabotaj yalanına devam etti. Vatandaşın korkulu rüyası haline gelen yürümeyen merdivenlere her gün bir yenisi eklenirken İmamoğlu, "Ekrem'i kötü yapalım diye uğraşıyorlar" dedi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 15:58 Güncelleme 22 Eylül 2023, 20:40
Bu da mı sabotaj? Taksim metrosunda bir yürümeyen merdiven daha! CHP’li İBB Başkanı ve basın danışmanı Murat Ongun tiye alındı

İÇİNDEKİLER

İstanbullunun 2019 yılından bu yana giderek artan bir ulaşım çilesi var. Ya kaza yapan ya da yanan İETT otobüsleri, arızalanan metrobüsler, yürümeyen merdivenler...

Seçim sürecinde İstanbullunun en büyük sorunu olan ulaşımı rahatlatacağını söyleyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2024 seçimlerine daha da kaosa dönmüş bir enkaz bırakma niyetinde.

İstanbullu, hizmet beklerken şehir şehir dolaşarak tatil yapıp CHP koltuğunun peşinde koşan İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde A Haber ekibinin yürümeyen merdivenler hakkında yaptığı haberi hedef alıp üstüne mikrofona konuşan vatandaşı sabotajcı ilan etmişti.

'EKİPLER ÇALIŞIYOR' DEDİLER YALAN ÇIKTI!
İBB görevlisinin 'ekipler çalışıyor' yalanı ise yine A Haber'in ısrarlı takibi neticesinde ortaya çıktı. 'Aşağıda çalışıyor' denilen ekiplerin yürüyerek metro bölgesine geldiği görüldü.

Asansör için gelen ekipler A Haber mikrofonlarına, "Arıza için geldim. Üniteyi bariyerleyeceğim şu an. Ondan sonra müdahale gerçekleştireceğim" dedi.

MURAT ONGUN ALGIYA SOYUNDU
Yaşananların ardından fondaş medya ve Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun algı oyununa soyunda. Bu da yetmezmiş gibi kırpılan görüntüler, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun tarafından belediyenin resmi hesabından iftira atıldı.

Yetmedi İBB'nin yalanına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çanak tuttu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelerde göz göre göre yalanı savundu:

"Eğer bir skandal arıyorsanız, kendi belediyelerinizin çöplüğe çevirdiği ilçeleri ziyaret edin. İstanbul'a olan ihanetiniz nasıl sürüyor, gözlerinizle görün. Seçimi yalan, dolan, iftira veya böyle ahlaksızlıklarla kazanacağınızı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Bir insan eğer ahlaklı ise önce mücadelesinde yiğit olur. Bu alçaklık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne değil, öncelikle yaşlı, engelli vatandaşlarımıza sabotajdır. Ama derler ya, balık baştan kokar. Çürümüşlüğün bir örneği de bu işte."

BU DA MI SABOTAJ!
Ekrem İmamoğlu ve ekibi yürümeyen merdivenlerin yürüdüğünü iddia ederken megakentin her gün bir noktasından skandal patlak veriyor.

Bugün gelen görüntülerde M2 Taksim istasyonunda yürüyen merdivenin çalışmadığı hatta İBB ekipleri tarafından çevrildiği görüldü.

Sosyal medyaya düşen görüntüler vatandaşın büyük tepkisini çekti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı "Bu da mı sabotaj" diye sorarken, bazıları ise "Yok ya çalışıyordur o, A Haber butona basmıştır" diye tiye aldı.

155 YÜRÜYEN MERDİVEN KULLANIM DIŞI
İBB hangi hatlarda çalışmayan asansör ve yürüyen merdiven bulunduğuna ilişkin Metro İstanbul internet sitesinden bilgilendirilme yapıyor. Metro İstanbul güncel verilerine göre; İstanbul genelinde 8 metro hattında 155 yürüyen merdiven kullanım dışı bırakıldı. M1 hattında 8, M2 hattında 36, M3 hattında 12, M4 hattında 21, M5 hattında 12, M7 hattında 24, M8 hattında 25 ve M9 hattında ize 17 yürüyen merdiven kapalı durumda.

PİŞKİN SAVUNMA
Yürümeyen merdivenler tüm İstanbullunun en büyük çilesi haline gelmişken, Ekrem İmamoğlu kendisini göz göre göre savundu. Hala sabotaj iddiasında bulunan İmamoğlu, "Kötü aklın yaratıcılığı ile ilgili gerçekten ben bile şaşkınlığa uğruyorum. Bu kadar kötülüğe dönük marifet üreten insanlara diyorum ki biraz da iyiliğe çalışsanız bu ülke çok daha iyi olacak. Yani gidip metronun merdivenlerine taş koyarak veya demir parçası koyarak onları bozmaya çalışmak. İETT, Halk Ekmek gibi bir kurumu kirletmek, saçma sapan girişimlerin içinde bulunmak, koca koca televizyon kanallarını veya medya kuruluşlarını bu işe seferber etmek. Nedir tek dertleri? Ekrem'i kötü yapalım" şeklinde savundu.

İMAMOĞLU'NDAN PİŞKİN SAVUNMA I VİDEO İZLE

SORUNLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTEREK ÇÖZÜM ÜRETTİĞİNİ SANIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul'da toplu ulaşımda sorunlar yaşandığını belirterek, sorunların üstünü örterek çözüm ürettiğini sanan İBB'nin yürüyen merdivenlerin önündeki engelleri kaldırarak vatandaşın hizmetine sunması gerektiğini kaydetti.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 2019 yılından itibaren CHP yönetiminde olan İstanbul'da sorunların bitmediğini aktardı.

Yerel seçim öncesi İstanbullulara her alanda birçok vaat veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en büyük sınavının ise toplu ulaşım olduğunu belirten Özdemir, kentte metrobüs kazaları, iptal edilen seferler, çökme riski taşıyan üstgeçitler, yanan ve denize düşen İETT otobüslerinden sonra şimdi de yürüyen merdiven çilesinin ortaya çıktığını anlattı.

İstanbul genelindeki metro hatlarında yürüyen merdivenlerin bir kısmının bakım, bir kısmının da arıza gerekçesiyle çalıştırılmadığını belirten Özdemir, şu görüşleri paylaştı:

"İBB hangi hatlarda çalışmayan asansör ve yürüyen merdiven bulunduğuna ilişkin Metro İstanbul'un internet sitesinden bilgilendirme yapıyor. Metro İstanbul güncel verilerine göre, İstanbul genelinde 8 metro hattında 155 yürüyen merdiven kullanım dışı bırakıldı. M1 hattında 8, M2 hattında 36, M3 hattında 12, M4 hattında 21, M5 hattında 12, M7 hattında 24, M8 hattında 25 ve M9 hattında ise 17 yürüyen merdiven kapalı durumda. En çok engelli, yaşlı ve çocuklu anneler mağdur oluyor."

Özdemir, bu hatlardan birinde ise herkesi şaşırtan bir görüntüye rastlanıldığına dikkati çekerek, Yenikapı-Kirazlı metro hattı üzerindeki Bağcılar Meydanı istasyonunda yürüyen merdivenin önünün boydan boya ahşap panelle kapatıldığını kaydetti.

Özdemir, şöyle devam etti:

"Ulaşımın hangi aşamasına dokunsanız, bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Bu kadar geniş bir ulaşım ağının bulunduğu mega kentte vatandaşlar adeta yaya bırakılıyor. Araçlar sağlam olsa istasyonlarda, duraklarda aksaklıklar ortaya çıkıyor. Şimdi de yürüyen merdiven çilesi yaşıyoruz. İBB, sorunların üstünü örterek çözüm ürettiğini sanıyor. Yürüyen merdivenlerin önündeki engellerin kaldırılarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN