Kemal Kılıçdaroğlu, İBB'nin montajlı yalanına göz göre göre çanak tuttu! İftira üzerinden A Haber'i hedef aldı

CHP'li İBB yönetimindeki İBB'de her gün patlak veren sorunların son örneğini A Haber gözler önüne sermişti. A Haber muhabiri Mehmet Karataş kameramanı Hüseyin Koçak’la vatandaşların şikayetlerini yerinde incelerken İBB yetkililerinin engellemelerine maruz kalmış ve bununla sınırlı kalmayarak kırpılan görüntülerle Murat Ongun, A Haber'e iftira atmıştı. Canlı yayında Ongun'un yalanları tek tek çürütülürken, skandallarla gündemden düşmeyen Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından göz göre göre montajlı yalana çanak tuttu.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 21:52 Güncelleme 13 Eylül 2023, 08:27
Kemal Kılıçdaroğlu, İBB’nin montajlı yalanına göz göre göre çanak tuttu! İftira üzerinden A Haber’i hedef aldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye koltuğuna oturan CHP'li Ekrem İmamoğlu, geldiği günden itibaren İstanbul'u ve İstanbulluyu sefalete mahkum etti. İstanbullu, hizmet beklerken şehir şehir dolaşarak tatil yapan Ekrem İmamoğlu diğer yandan da CHP koltuğunun peşinde koştu.



İstanbul hizmetten öyle bir mahrum edildi ki, yandaşa ihale kıyağı ile verilen toplu taşıma araçlarında her gün yeni bir arıza baş gösterirdi, metrolardaki merdivenler ise kullanılamaz hale geldi.



SON REZİLLİK ALTUNİZADE'DE KENDİNİ GÖSTERDİ
Beceriksizliğiyle ve hizmet yoksunluğuyla İstanbullunun büyük tepkisini çeken CHP'li İBB'nin son rezaleti Altunizade'de cereyan etti. Metro istasyonunda yer alan yürüyen merdivenler arızalandı.



A HABER O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ
A Haber, Altuniza'de yaşanan rezaleti gözler önüne sererek, vatandaşlar tarafından verilen tepkinin sesi oldu.


İBB YETİKİLİLERİNDEN ENGELLEME
Tüm bu yaşananlar sırasında A Haber muhabiri Mehmet Karataş, İBB'li yetkililer tarafından engellemelere maruz kaldı. Metrodaki İBB görevlileri A Haber Muhabiri Mehmet Karataş'ı bölgeden uzaklaştırmak isterken, Karataş'ın 'Merdivenler yürüyor/çalışıyor mu?' sorusuna "Merdivenler için şimdi ekip geldi. Arızayı giderecek. Arızalıydı" yanıtını verdi.

İBB kurgu videosunda 'sabotaj' iftirası atarken, A Haber'in videosunun tamamı izlendiğinde İBB'nin kendi görevlisinin bile metronun bozuk olduğunu kabul etmesi ise tüm gerçeği gözler önüne serdi.



'EKİPLER ÇALIŞIYOR' DEDİLER YALAN ÇIKTI!
İBB görevlisinin 'ekipler çalışıyor' yalanı ise yine A Haber'in ısrarlı takibi neticesinde ortaya çıktı. 'Aşağıda çalışıyor' denilen ekiplerin yürüyerek metro bölgesine geldiği görüldü.

Asansör için gelen ekipler A Haber mikrofonlarına, "Arıza için geldim. Üniteyi bariyerleyeceğim şu an. Ondan sonra müdahale gerçekleştireceğim" dedi.



MURAT ONGUN ALGIYA SOYUNDU
Yaşananların ardından fondaş medya ve Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun algı oyununa soyunda. Bu da yetmezmiş gibi kırpılan görüntüler, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun tarafından belediyenin resmi hesabından iftira atıldı.



KILIÇDAROĞLU DA YALANA ÇANAK TUTTU
Kurgulanmış görüntüler üzerinden yalana çanak tutan bir diğer isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Durumdan bihaber olan Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından skandal paylaşımlarda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:



"Eğer bir skandal arıyorsanız, kendi belediyelerinizin çöplüğe çevirdiği ilçeleri ziyaret edin. İstanbul'a olan ihanetiniz nasıl sürüyor, gözlerinizle görün. Seçimi yalan, dolan, iftira veya böyle ahlaksızlıklarla kazanacağınızı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Bir insan eğer ahlaklı ise önce mücadelesinde yiğit olur. Bu alçaklık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne değil, öncelikle yaşlı, engelli vatandaşlarımıza sabotajdır. Ama derler ya, balık baştan kokar. Çürümüşlüğün bir örneği de bu işte."


CANLI YAYINDA TEK TEK ÇÜRÜTÜLDÜ
Perde arkasını dahi bilmediği olay üzerinden yalana çanak tutan Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Ongun ve fondaş medya gibi rezil oldu. Nitekim Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada yaptığı skandal paylaşımdan önce A Haber ekranlarında gerçekler tek tek gözler önüne serilmişti.

Bu bağlamda olayın gerçek yüzünü A Haber ekranlarında gözler önüne seren A Haber Muhabiri Mehmet Karataş'ın açıklamalarını tekrar hatırlayalım:

Karataş, İBB'nin 'yürümeyen merdiven' gerçeğini canlı yayında belgeleriyle gözler önüne serdi. A Haber muhabiri Karataş, "İBB, dürüstse görüntüleri saatiyle versin. Biz o gençlerden önce mi oradaydık? Sonra mı? Murat Ongun montaj yaparak gerçekleri İstanbullulardan saklayamaz. Gençlerin tek suçu yürümeyen merdiven gerçeğini ortaya çıkarmaktı." dedi.



İBB'NİN MONTAJLI SABOTAJI
Mehmet Karataş, "Milyonlarca insanın yaşamış olduğu bir kentte yürüyen merdivenler yürümüyorsa insanlar yürümek zorunda kalıyorsa bu haberdir. Belki bazı medyalar için haber değilse de bizim için haberdir. Normal şartlarda yaptığımız bir haberde bir belediye sorumluluk gösterir. Ama İBB bu gerçeği duymak yerine bu haberi önce kurguluyor sonra da sabotajlıyor." dedi.

Karataş, "2 gün önce yapıldı haber. Gittiğimizde çalışmıyordu merdiven. Aslında Murat Ongun ve ekibi iyi kurgucudur. Gerçeklerin açığa çıkmak için bir huyu var. İlk göreve geldiklerinde yalanı İstanbul'a söylediler. Fazilet Durağı konusunda da yalan söyleyip özür dileyemediler. Biz İstanbulluların mağduriyetini konuşmayalım ama yalanlarını konuşalım. Bunu istiyorlar." ifadelerini kullandı.



SABOTAJ İFTİRASI ATILAN GENÇLER: A HABER'DEN 40 DAKİKA ÖNCE ORADAYDIK!
Karataş, "Murat Ongun'un görüntüleri Giriş 1. Biz haberi Giriş 2'de yapıyoruz. 1. giriş kurgu yaptıkları 2. giriş bizim haberi yaptığımız arızalı merdiven. Sizin gençlerin durdurduklarını iddia ettiğiniz merdivenle bizim haber yaptığımız giriş farklı. İddialarında A Haber ekibi orada hazır bekliyordu deniyor. Biz orada hazır bekliyorsak biraz olsun dürüstseniz gerçeğin arkasında duruyorsanız. Neden güvenlik kameralarının saatlerini de paylaşmıyorsunuz. Zatan gençler de biz sizden 40 dakika önce oradaydık diyorlar. 1 numaralı kapıyı verip sabotaj yalan yapıyorlar. Biz ikinci kapıdayız. Çalışmayan merdivenle durdurulduğunu iddia ettikleri merdivenler farklı kapılarda. Görevliye soruyorum butona basın açın arızalı diyorlar. Kendilerine güveniyorlarsa bu gençlerin olduğu yerde bizim bir tane görüntümüzü versinler." sözlerini kullandı.



Karataş, "Altunizade metrosu aynı zamanda bir alt geçittir. Karşı tarafa geçmek istiyorsanız oradan geçersiniz. Oradaki bir vatandaşı sabotajcı olarak ilan ettiler. Kendisini sabotajcı olarak ilan ettiler. Bu beyefendi ile işbirliği yaptığımızı iddia ediyorlar. Hem saboajcı diyip hem de yüzünü vermedik diyorlar. Kapılar farklı. Merdivenler farklı. Saatleri yok. Koca bir yalan. İstanbullulara soruyorum yürümeyen merdivenlere şahit misiniz? Ekipler aşağıda tamir ediyor denmesine rağmen aşağıda çalışmanın olmadığını da görüntülendi." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN