Özgür Özel'den HDP ile gizli ittifak itirafı! Tavşan aday olduğunu kabul etti: Yola tek başıma çıkmadım! Bir de Kılıçdaroğlu'na danışman bombası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hareket ederek "Değişim" çıkışı yapan ve Genel Başkanlığa aday olan Özgür Özel itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP yandaşı Sözcü'ye konuşan Özgür Özel, "Yola tek başıma çıkmadım" dedi. Özel'in kadro hareketi olduklarını söylemesi ise akıllara gizli Zoom toplantısını getirdi. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Özgür Özel tepki çelen atama kararlarından haberinin olmadığını iddia ederek, "İnşallah o odalar başlarına yıkılır" dedi. Seçim öncesi HDP ile yapılan gizli ittifakı da itiraf eden Özel, "Resmen ittifak olmadığımız ama oy aldığımız seçmenlerde örneğin Doğu ve Güneydoğu illerindeki seçmenlerde de imzalanmış bir gizli protokol ve o protokoldeki vaatler üzerinde de bir takım gönül kırıklıkları var" şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 10:19 Güncelleme 21 Eylül 2023, 15:25
Özgür Özel’den HDP ile gizli ittifak itirafı! Tavşan aday olduğunu kabul etti:  Yola tek başıma çıkmadım! Bir de Kılıçdaroğlu’na danışman bombası

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde fark yedikten sonra 8'li koalisyon birbirine girdi.

En şiddetli kavga ise CHP içinde yaşandı. Önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Değişim" diyerek çıkış yaptı hemen ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel kervana katıldı.

TAVŞAN ADAY ÖZGÜR ÖZEL
İki ismin birlikte katıldığı Zoom toplantısının ifşa olmasının ardından birlikte hareket ettikleri görülürken Takvim.com.tr Özel'in Ekrem İmamoğlu'nun "Tavşan" adayı olduğu gündeme getirdi.

Öyle ki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu deviremeyeceğini anlayınca rotayı İstanbul'a çevirdi.

Daha sonra "Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var" diyen Özgür Özel geçtiğimiz hafta adaylığını ilan etti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: YOLA TEK BAŞIMA ÇIKMADIM
Özgür Özel bugün Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Sözcü'ye verdiği röportajda "Tavşan" aday olduğunu itiraf eder açıklamalar yaptı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel merkezin seçim yenilgisini kabul etmediğini görünce yeni bir yola çıkmaya karar verdiğini savunarak, "Benim yürüyüşüm bizden başarmamızı bekleyen herkes için" dedi.

"YENİLGİYİ KABUL ETMEDİLER"
Özel, adaylık sürecine ilişkin Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak şunları söyledi:

"Bir yandan Sayın Genel Başkan, bir yandan Genel Başkan'ın şimdi de yanında olan bazı arkadaşlar bu seçim yenilgisini kabul etmeyip, 'Kazanamadık ama yenilmedik' gibi tanımlamalar yapmaya başlayıp, partinin değişiminin ve dönüşümünün önündeki engelleri kaldırmak yerine hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladıklarında, ben de bu fikriyatla ciddi bir çelişkiye düştüm. Seçimlerden yaklaşık 15 gün sonra, hiçbir şey olmamış gibi davranan bir anlayışla artık yol yürüyemeyeceğimizi düşündüm."

Özel, "Yola tek başıma çıkmadım, bir kadro hareketi olarak çıktık." dedi.

HDP İLE GİZLİ PROTOKOL YAPTIK İTİRAFI
Resmen ittifak olmadığımız ama oy aldığımız seçmenlerde örneğin Doğu ve Güneydoğu illerindeki seçmenlerde de imzalanmış bir gizli protokol ve o protokoldeki vaatler üzerinde de bir takım gönül kırıklıkları var

KADROSU ZOOM CUNTASI MI?
Özel'in "Bir kadro hareketi olarak çıktık" demesi ise dikkat çekti. Bu kadro, İmamoğlu'nun topladığı Özgür Özel'in de katılım gerçekleştirdiği Zoom Cuntası'nda yer alan isimler olarak akıllara geldi.

Zoom toplantısına katılan isimler ise şu şekilde:
"Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Engin Altay, Engin Özkoç, Hakkı Süha Okay, Veysi Hakan Uyanık, Pınar Uzun, Gökhan Zeybek, Sevgi Kılıç..."

BENİ SIRTIMDAN İTİYORLAR
Öte yandan Özel, kendisini adaylığa iten 3 grup olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Beni sırtımdan iten üç grup var. Babamın arkadaş grubu. Kendi arkadaş grubum. Kızımın arkadaş grubu. Babamınkiler 80 yaşında, 'Gözümüz açık mı gitsin, iktidar göremeyecek miyiz?' diyorlar. Benim arkadaş gurubum, 'Özgür bir şey yapmayacak mısın, bu daha ne kadar böyle gidecek, çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz' diyorlar. Kızımın arkadaş grubu, 'Özgür amca biz de mi yurt dışına gidelim? Bir şey yapın' diyorlar. Benim yürüyüşüm buraya kadar tamamlandı, bundan sonrası benim için değil, bizden başarmamızı bekleyen herkes için."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DANIŞMAN SALVOSU: O ODALAR İNŞALLAH BAŞLARINA YIKILIR
Ayrıca Özgür Özel yıllardır en yakınında yer aldığı Kılıçdaroğlu'nun aldığı bazı kararlardan haberinin olmadığını savundu.

Sözcü Yazarı Uğur Dündar Özel'in Sözcü TV'ye katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı atamaları eleştirdiğini yazarak şu ifadelere yer verdi:

"Özel'in verdiği bazı cevapları dinlerken, şaşkınlıktan ne diyeceğimizi bilemedik.

Şu rezalete bakar mısınız?

Partiyi Meclis'te temsil eden en yetkili kişi, Genel Başkanın danışmanlarının önemli bir bölümünün varlığından, seçimlerden sonra medyada çıkan haberler sayesinde haberdar olmuş!..

Hele Atatürk'e ve Kılıçdaroğlu'na hakaretler eden bir kişinin Atatürk'ün kurduğu partide danışman olmasını, dahası kendisine özel bir oda ayrılmasını, içine hiç mi hiç sindirememiş.

Kemal Bey'e saygısızlık yapmamak için azami özen gösterdiği konuşması sırasında kimler tarafından önerildiklerini bilemediği, kamuoyunun büyük tepkisini çeken iki kişiden söz ederken öylesine öfkelendi ki "O odalar inşallah başlarına yıkılır!" demekten kendini alamadı.

Söyleşi sırasında, Kemal Bey'in seçim kampanyası sürecinde sosyal medya hesaplarından paylaştığı ve "kırılma anı" olarak nitelenebilecek bazı videolardan da ya haberdar edilmediklerini ya da son dakikada bilgi sahibi olduklarını belirtti.

Özel'i dinledikçe 100 yıllık maziye sahip, dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olan CHP'nin, kerameti kendilerinden menkul danışmanların hegemonyası altında kurumsal kimliğinin zorunlu kıldığı işleyişten ne kadar uzaklaştığını ve bunun doğal sonucu olarak yanlıştan yanlışa sürüklendiğini üzülerek öğrendik."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN