Anket itiraflarında yeni perde! Onursal Adıgüzel: Anketler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu! Adaylığına itiraz edenler etiketlendi

Siyaset gündeminde günlerdir seçim yenilgisi sonrası bileti kesilen CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in açıklamaları konuşuluyor. Anket sonuçlarıyla seçim sonuçlarının doğru orantılı olduğunu söyleyen Onursal Adıgüzel parti genel merkezinin bunu görmezden geldiğini söylemişti. Adıgüzel açıklamalarında vites artıramaya devam etti. Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Adıgüzel, “Bu anketlerin kendisine sunulduğunu biliyorum. Bir kısmına şahit oldum. Bu süreçlerin hepsinin merkezinde de Genel Başkan vardı. Genel Başkan'ın da analizleri görmeme şansı yoktu. Kampanya sürecini yöneten arkadaşın da görmeme şansı yoktu. Bunların aşılabilecek olduğunu düşündüler. Sonuç ortada” dedi.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 10:14 Güncelleme 21 Eylül 2023, 16:49
Anket itiraflarında yeni perde! Onursal Adıgüzel: Anketler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu! Adaylığına itiraz edenler etiketlendi

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden muhalefet adına yenilgi çıkınca CHP veri sisteminin çöktüğü iddia edilip CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel hedef haline getirilmişti.

CHP ile yolları ayıran Onursal Adıgüzel, aylar sonra ilk kez konuşup ortaya bomba iddialar attı.

Adıgüzel seçim öncesinde yapılan anketler ile seçim sonucunun doğru orantılı olduğunu söyleyerek "CHP Genel Merkezi arşivlerinde duruyor bu anketler. Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HABERİ YOK MUYDU?
Peki seçim günü 'öndeyiz' tweeti atan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan da mı haberi yoktu.

Bu sorunun nedeni Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi skandallar patlak verince "haberim yok" demesi. Buna son örnek de Atatürk'e ve kendisine alenen hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman durumu. Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu'na danışman yapılan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın skandal paylaşımları ortaya çıkmış, CHP Lideri ise "Haberim yoktu" cevabını vermişti.

"ANKETLERDEN HABERİ VARDI"
Ancak Onursal Adıgüzel Kılıçdaroğlu'nun her sıkıştığında sarıldığı bu yalanın önünü çok net bir şekilde kesti.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e konuşan Onursal Adıgüzel, "Anketlerin kendisine sunulduğunu biliyorum. Bir kısmına şahit oldum. Raporların sunulduğunu biliyorum. 6 Şubat'a kadar 'aday olma' diye genel merkezin önüne gelenler vardı. Depremden sonra bunlar tartışılamaz oldu" dedi.

ADAYLIĞINA İTİRAZ EDEN ETİKETLENİR
Milletvekili aday listesinde bile 36 saat boyunca başlarında durduğunu söyleyen Adıgüzel, anketler doğrultusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan herkesin 'ocu bucu' diye etiketlendiğini söyledi.

İşte Adıgüzel'in söz konusu açıklamaları:

"… Ocak ayında hepsi para verip yaptırdığımız anketler değil bir kısmı da abone olduğumuz firmalar. Hatırlayın o zaman AREA, Metropol, Panorama açık anketler vardı. Bu tartışma depreme kadar yoğun bir şekilde yürüyordu. O günleri hatırlatmak istedim. Bugün bütün sorumluluğu üzerinden atmaya çalışan genel merkez yapısı var. Ben de oradaydım, Ahmet de Mehmet de oradaydı. Bunun bir kişiye bir komisyona yıkılamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Bu süreçlerin hepsinin merkezinde de Genel Başkan vardı. 36 saat vekil belirlenirken başımızda durdu."

"… Bu anketlerin kendisine sunulduğunu biliyorum. Bir kısmına şahit oldum. Raporların sunulduğunu biliyorum. 6 Şubat'a kadar 'aday olma' diye genel merkezin önüne gelenler vardı. Depremden sonra bunlar tartışılamaz oldu. MYK'da çok uzun tartışılmıyordu, genel başkanın adı adaylık için geçtiği için. Hepimizin çeşitli itirazları oldu. İtiraz edenlerin birçoğunu da 'ocu bucu' diye etiketlemeye başladılar. Seçim kazanmak önemli. Genel Başkan'ın da analizleri görmeme şansı yoktu. Kampanya sürecini yöneten arkadaşın da görmeme şansı yoktu. Bunların aşılabilecek olduğunu düşündüler. Sonuç ortada."

"Biraz hafızamızı tazelesek… Temmuz 2022'den bu yana bakmak gerekiyor meseleye. Yüzde 60-40'tı. Ne oldu da aşağıya indi oylar. Bütünlüklü bakmak gerektiği için o açıklamayı yaptım. Sanki her şey çok doğruymuş da milletvekili aday listesi bilmem ne olmuş. Bir kişi çıkıp da diyemiyor, 'Şurada oy hırsızlığı var'… Ama sanki oy çalınıp seçim kaybetmişiz. Sandıklara dolmamış oyların nasıl çalınacağını kimse konuşmuyor. Münferit olarak yaşananlar var ama bunun sonuca etkisi nedir? Tek amacım hafızaları tazelemekti."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN