Tarihi seçim hezimeti sonrası CHP yandaşı gazeteciler bin pişman: Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik bundan sonra oy yok!

14 ve 28 Mayıs öncesi yürütülen kötü süreç ve sonrasında gelen tarihi hezimet muhalefeti yerle bir etti. Koalisyonun büyük ortakları birbirine girerken CHP de kendi içerisinde koltuk savaşı derdine düştü. Önümüzde yerel seçimler olmasına rağmen muhalefetin birbirine girmesi, yaşananlar sonrasında oy oranlarının daha da düşmesi, ortaya saçılan kirli çamaşırlar CHP yandaşı medyayı bile çileden çıkardı. Sözcü TV’de Ebru Baki’nin sunduğu programa katılan yandaş gazeteci Ali Haydar Fırat, “Elim kırılsaydı da oy vermeseydim” derken sosyal medyada canlı yayın yapan Fatih Portakal ise “Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler bizi. Size bir ders vermek gerekiyor muhalefet olarak. Gerekirse boş oy veririm. Sizi defterden siliyorum” dedi.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 13:19 Güncelleme 19 Eylül 2023, 13:51
Tarihi seçim hezimeti sonrası CHP yandaşı gazeteciler bin pişman: Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik bundan sonra oy yok!

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde 8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir yenilgi aldı. Yenilgi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu hedef tahtasına oturuldu ancak ne CHP Lideri ne de masanın diğer büyük ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yapılan hataları üstüne aldı.

CHP'YE HDP GÖNDERMESİ
Akşener ayrıca CHP-HDP birlikteliğine değinerek "Kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir işbirliği yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Seçimden hezimetle çıkılması muhalefetin özellikle de CHP'nin ayarlarını bozdu.

Parti içi koltuk kavgası artık gizlenmeden alenen yapılmaya başlandı.

YANDAŞ İSYANDA
Gazeteci Ali Haydar Fırat katıldığı CHP yandaşı Sözcü TV'nin canlı yayınında 8'li koalisyonu topa tutarken sert ifadeleri kullandı.

CHP'de büyük bir travma yaşandığını söyleyen Ali Haydar Fırat, "CHP'de kurultayda salona girilince ortam farklılaşır. CHP içinde büyük bir travma var. Özgür Özel'in nasıl bir kadroyla gireceği de çok çok önemli" ifadelerini kullanırken Akşener'i de es geçmedi.

"AKŞENER KENDİSİNİ HİÇ ELEŞTİRMEDİ"
Akşener'in seçim sonuçları için kendisini hiç eleştirmediğini söyleyen Fırat "Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili tüm tartışmaları İYİ Parti başlattı. Akşener zehir içmiş de biz yurttaşlar ne içtik? Büyük bir düş kırıklığı içindeyiz" dedi.

"ELİMİZ KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİK"

Fırat sözlerine şöyle devam etti:

Muhalefete oy verdiğimiz için bizi pişman etmesinler. Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik. Bir süreç bu kadar mı kötü yönetilir? Akşener diğer yandan İmamoğlu ve Yavaş'ı da tartışmanın içine çekmek istiyor.

"SÜREÇ BERBAT YÖNETİLDİ"

Adaylığı kabul etmediler diye vuruyor madem öyle Akşener aday olsaydı. Süreç berbat yönetildi. Korkunç şekilde birbirlerine hakaret ettiler. Şimdi de çıkıp size söylediğimiz her şey yalandı diyorsunuz.

"OY MOY YOK SİZİ DEFTERDEN SİLİYORUM"

Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal da muhalefete verdiği oydan bin pişman olan isimlerden. Portakal, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında özellikle ana muhalefet partisi CHP hakkında zehir zemberek ifadeler kullandı.

"Erdoğan gelecek diye size oy vermem" diyen Portakal, "Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler bizi. Size bir ders vermek gerekiyor muhalefet olarak. Gerekirse boş oy veririm. Sizi defterden siliyorum" dedi.

İşte Portakal'ın o açıklamaları:

"Benden bir oy beklemeyeceksin. Ben şöyle bir karar verdim. Ben tıpış tıpış senin istediğin gibi sandığa gidip oy vermeyeceğim. O zaman Erdoğan kazanacak diyebilirsin. Yaşanması gerekiyorsa yaşanır. Bunlar yaşatıyorsa eğer, bunların da gönderilmesi gerekiyor. Çünkü bu sonucu hazırlayanlar bu muhalefet partilerinin liderleri. Bu sonuca bizi inandırmaya çalışıyorlar. Bu sonucu bize kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bu sefer tıpış tıpış oy vermeyeceğim. Çünkü sen beni umutsuz bıraktın. Sizler bizim aklımızla dalga geçtiniz. Yalan söylediniz. Gizli gizli oyunlar yaptınız. Ben sizin neyinize oy vereyim artık. Yalan söyleyen siyasetçinin peşinden neden gideyim. Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler bizi. 'İşte bak. Erdoğan zihniyeti kara zihniyet, anayasayı da değiştirmeye çalışıyor. Bunlar karabasan. Kaybetmemeliyiz. Bizi desteklemek zorundasınız' yok arkadaş o kadar değil. Sana bir ders vermek gerekiyor muhalefet olarak. 31 Mart'a kadar eğer değişim olmazsa, o dersi seçmen olarak vereceğim ben. Gerekirse boş oy veririm. Sizi defterden siliyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN