Akşener'in 'yüreksizler' çıkışı boşuna değil! İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a aday olsalar bile destek yok! İYİ Partili Ümit Özlale'den flaş açıklama

CHP ve İYİ Parti arasında içinden çıkılamayan büyük bir kaos patlak verdi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarını bombaladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a "yüreksizsiniz" diye sitem eden Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı noktaladı. Kulislerde İstanbul'da İmamoğlu, Ankara'da Yavaş aday gösterilse bile İYİ Parti'nin destek vermeyeceği konuşulmaya başlandı. Akşener'in "Keşke herkes bizim kadar yürekli olabilseydi" sözleri bu duruma somut örnek olarak gösteriliyor. Öte yandan Halk TV canlı yayınına katılan İYİ Partili Ümit Özlale,  "Ekrem ve Mansur Bey, bizim için artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Biz onları seçimde desteklemezsek, bu bizim için bir tezat oluşturmaz." diye konuştu.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 09:16 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 22:50
Akşener’in ’yüreksizler’ çıkışı boşuna değil! İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a aday olsalar bile destek yok! İYİ Partili Ümit Özlale’den flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

İYİ Parti tabanı 'müstakil seçim' taleplerini dillendirirken, Meral Akşener Büyük Taarruz'un yıl dönümünde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 'taarruza' kalktı.



KILIÇDAROĞLU'NA YAYLIM ATEŞİ: "ÖNCE ŞAHSIM" DEDİ, NEFSİNE ESİR OLDU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıın hata olduğunu dile getiren Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

"BEN SUSTUM %60 İLE KAZANIRIZ DİYELER SUSMADI"
Seçimin kaybedilmesinde suçu İYİ Parti'ye atan CHP kurmaylarına sert tepki gösteren Akşener, "Ben sustum, yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum, onları yırtıp atanlar susmadı. TV'lere çıkıp yüzsüz yüzsüz bize yüklemeye kalkıştılar. Yeni bir umuda tutunmak isteyen milyonlar öfkeyle doldu. Yapmamız gereken, hatalarından ders alan muhalefet olarak milletimizin önüne çıkmaktı. İyi Parti'yi ve beni günah keçisi yapmaya kalktılar. Hakikati bilenler tek kelime etmedi. Bunların hepsi midemi bulandırdı. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değil artık" ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SALVO: "YÜREKSİZLER..."
İYİ Parti Genel Başkanı'nın gündeminde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da var idi.

İmamoğlu ve Yavaş'a 'yüreksizsiniz' diye sitem eden Akşener şu ifadeleri kullandı;

Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Hiçbir kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Önleri kesilmek istendiğinde yardımlarına koştum, yanlarında durdum, her türlü hakareti, iftirayı göğüsledim. Ama onları paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım.

Onlara bu ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum.

Allah'ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar. Onlar adına da özür diliyorum. Milletimiz kadar yürekli olamayanlar için özür diliyorum.



"SEÇİMLERE KENDİ KADROLARIMIZLA ÇIKACAĞIZ"
Akşener, parti tabanının isteği olan 'müstakil seçim' talepleri doğrultusunda "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı resmen bitirdi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken gözler İYİ Parti kulislerine çevrildi.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU'NA ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ'A DESTEK YOK!
Yerel seçimlerde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş aday gösterilse bile İYİ Parti'nin destek vermeyeceği, kendi adaylarını çıkartacağı konuşulmaya başlandı.

Bu durumun en net göstergesi Meral Akşener'in 'Büyük Taarruz' konuşmasında İmamoğlu ve Yavaş'a yönelik "Keşke herkes bizim kadar yürekli olabilseydi" sözleri olarak karşımıza çıkıyor.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ BİZİM İÇİN ARTIK CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARIDIR"

Öte yandan Halk TV canlı yayınına katılan İYİ Partili Ümit Özlale, "Ekrem ve Mansur Bey, bizim için artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Biz onları seçimde desteklemezsek, bu bizim için bir tezat oluşturmaz." diye konuştu.

İYİ PARTİLİ ÖZLALE 'KONUŞURSAM GÜNDEM OLURUZ' DEDİ SUNUCU ARAYA GİRDİ

Özlale, "Rahatlıkla kazanabileceğimiz seçimi kaybettik. Mart başında hangi anket şirketine bakarsanız bakın Erdoğan karşısında kazanması en zor adayı bize aday olarak son ana kadar saklayıp ondan sonrasında da söylediler. Yaşananları biraz daha açabilirim konuşursam da TT oluruz" ifadelerini kullandı.

Özlale'nin bu sözlerinin programın sunucusu tarafından, "Siz başlıkları açarsınız da Sayın Sezgin Tanrıkulu'na döneyim isterseniz" diyerek bölünmesi de dikkat çekti.



Hatırlanacağı üzere Akşener, 14-28 Mayıs seçimlerinde aday belirleme sürecinde hem Ekrem İmamoğlu hem de Mansur Yavaş'a "Çıkın aday olun" çağrısı yapmış, "Sizi destekleriz" mesajı vermişti.

Akşener son olarak 'yüreksiz' göndermesi yaptığı İmamoğlu ve Yavaş'ı "ateşten gömleği giydiremedik" sözleriyle hedef aldı.



İZMİR'E ÜMİT ÖZLALE
İstanbul ve Ankara'da CHP adayını desteklemeye soğuk bakan İYİ Parti CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de de kendi adayını çıkarmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı, İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin İzmir için adaylığı konuşuluyor.

Gelinen bu noktada 28 Mayıs sonrası başlayan ittifak krizi, Akşener'in 26 Ağustos'ya Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yaptığı açıklamalarla içinden çıkılmaz bir boyut aldı.

Hatırlanacağı üzere Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına 'İttifak yokmuş gibi' yerel seçimlere hazırlanın talimatı vermişti. İYİ Partililer de ittifak istemediğini yüksek perdeden dillendirmişti.