Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e karşı taarruz! "Senin yaptığın nezaketsizliği ben yapmam" mesajı: İYİ Parti'ye 'Sizsiz de kazanırız" resti

Meral Akşener'in 'Büyük Taarruz'u sonrası CHP ve İYİ Parti hattında sular durulmuyor. Akşener'in "Nefsinin esiri, bencil, koltuk sevdalısı" diyerek itham ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı bir çıkış geldi. CHP lideri, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem" diyerek İYİ Parti liderine "Senin yaptığın nezaketsizliği ben yapmam" mesajı gönderdi. Bay Bay Kemal, belediye başkanlarının 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını iddia ederek İYİ Parti'ye "Siz olsanız da olmasanız da kazanırız" resti çekti.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 08:37 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 08:50
Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e karşı taarruz! Senin yaptığın nezaketsizliği ben yapmam mesajı: İYİ Parti’ye ’Sizsiz de kazanırız resti

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

İYİ Parti tabanı 'müstakil seçim' taleplerini dillendirirken, Meral Akşener Büyük Taarruz'un yıl dönümünde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 'taarruza' kalktı.



KILIÇDAROĞLU'NA YAYLIM ATEŞİ: "ÖNCE ŞAHSIM" DEDİ, NEFSİNE ESİR OLDU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıın hata olduğunu dile getiren Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

"BEN SUSTUM %60 İLE KAZANIRIZ DİYELER SUSMADI"
Seçimin kaybedilmesinde suçu İYİ Parti'ye atan CHP kurmaylarına sert tepki gösteren Akşener, "Ben sustum, yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. İYİ Parti'yi ve beni günah keçisi yapmaya kalktılar. Hakikati bilenler tek kelime etmedi. Bunların hepsi midemi bulandırdı. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değil artık" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERE KENDİ KADROLARIMIZLA ÇIKACAĞIZ"
Akşener, parti tabanının isteği olan 'müstakil seçim' talepleri doğrultusunda "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" dedi.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Akşener'in ağır eleştirilerine maruz kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Fondaş Cumhuriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti liderinin eleştirilerine ilişkin "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem" yanıtı verdi.

CHP liderinin Akşener'e "Senin yaptığın nezaketsizliği ben yapmam" mesajı göndermesi dikkatlerden kaçmadı.




Bay Bay Kemal'e "CHP'nin elindeki belediyeleri kazanması ve bunlara yenilenmesi için yeni bir hikâye yazması gerektiği yönünde yorumlar var. Yerel seçimlerin yapılacağı mart ayına kadar CHP yeni bir hikâye yazabilecek mi?" sorusu da yöneltildi.

209 yerel seçimlerinde kazanan tüm adaylarınbın desteği artırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019'da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı.



'İYİ' REST: SİZ OLSANIZ DA OLMASINIZ DA KAZANIRIZ
CHP lideri, İYİ Parti'ye "Siz olsanız da olmasanız da kazanırız" resti çekti.

Şu ifadeleri kullandı;

Yeni bir hikâyenin gerekliliğinden bahsediliyor. Hikâyenin kendisini yazdık zaten. 2019 seçimlerinde kazanan ve beş yıllık süreyi tamamlayan belediye başkanlarımızın başarıları, hikâyenin kendisidir. CHP'li bir belediye başkanını seçtiği için pişman olan neredeyse tek bir kent, ilçe, belde yok. Bu başarı adaylarımıza oy veren, bizimle ittifak kuran herkesin, her partinin başarısı. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı çoğaltarak sürdüreceğiz. Bundan şüphe duymuyorum. Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere yeni illeri, büyükşehirleri kazanacağız.