CHP'li yandaş Fatih Portakal'dan CHP ve İYİ Parti'ye bombardıman: İyi kandırmışsınız | Portakal, İP'den kendisine yapılan eleştirilere ateş püskürdü: Yanardöner siyaseti bırakın

İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana sürüyor. Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nu toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek at pazarlığında el yükseltti. CHP yandaşı Fatih Portakal ise CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan 'yerel seçim' kavgalarına tepki gösterdi. Mayıs ayındaki seçimleri örnek gösteren Portakal, "İyi kandırmışsınız bizi gerçekten. Kalp işaretleri, ev ziyaretlerini görünce siyasette bir şeyler değişiyor sandık, hepsi yalan" dedi. Portakal'ın sözleri İYİ Parti kanadında tepkiye yol açtı İYİ Parti basın danışmanı Murat İde, Portakal'a "Yaptığın yorum değil. Bildiğin hadsizlik" dedi. Bunun üzrine Portakal, kendisine yönelik İYİ Parti'den yapılan eleştirilere, " Yanardöner siyaseti bırakın, haddinizi bilin" yanıtını vererek ateş püskürdü.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 20:50 Güncelleme 18 Eylül 2023, 23:58
CHP’li yandaş Fatih Portakal’dan CHP ve İYİ Parti’ye bombardıman: İyi kandırmışsınız | Portakal, İP’den kendisine yapılan eleştirilere ateş püskürdü: Yanardöner siyaseti bırakın

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti. Sandıktan Cumhur İttifakı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan zaferle ayrıldı. Başkan Erdoğan karşısında 12'nci kez seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar sonrasında küçük ortaklar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

BİRBİRİNE GİRDİLER
İYİ Parti kanadı, 2024'te yapılacak yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gideceğini duyurduktan sonra iki parti arasında ipler iyice gerildi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın geride kalan gün yaptığı "Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları yüzünden kaybettik." şeklindeki açıklama CHP'yi bir hayli kızdırdı. Canan Kaftancıoğlu, Yılmaz'ı hedef alarak, "Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki kişilerden biri olarak; 'hangi çıkar grubunun' parçası olduğumu açıklamanızı istemek de bireysel hakkım diye düşünüyorum." dedi.


FATİH PORTAKAL'DAN CHP VE İYİ PARTİ'YE 'BİZİ KANDIRDINIZ' TEPKİSİ: HEPSİ YALAN
İkili arasındaki tartışmanın haberini Sözcü TV'de aktaran CHP yandaşı sunucu Fatih Portakal, CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan 'yerel seçim' kavgalarına tepki gösterdi.

Mayıs ayındaki seçimleri örnek gösteren Portakal, "İyi kandırmışsınız bizi gerçekten. Siyasette bir şeyler değişiyor sandık, hepsi yalan" diye konuştu. Portakal, muhalefetin seçimleri kazanmak için senaryo uyguladığını da ifade etti.


"YAPILAN KALP İŞARETLERİ EV ZİYARETLERİ..."
Portakal'ın konuşması şu şekilde: "Görüyorsunuz... Yazık, iyi kandırmışsınız bizi gerçekten. Değişime o kadar inanmışız ki, o kadar değişimin peşinden gitmişiz ki, yapılan kalp işaretleri ev ziyaretleri... O fotoğraflar beni o kadar mutlu etti ki herhalde dedim siyasette bir şey değişiyor. Hepsi yalan ya istisnasız hepsi yalan. Kazanmak için uygulanan bir senaryo."

"YANARDÖNER SİYASETİ BIRAKIN, HADDİNİZİ BİLİN"
Öte yandan fatih Portakal, Fatih Portakal, İYİ Parti cephesinden kendisine yöneltilen eleştirilere sert çıktı. Portakal, İYİ Parti'nin izlediği siyaseti 'yanardöner' siyaset olarak niteleyerek "Ne dedikleri belirsiz. Kelimeler üzerinden oynamaya başladılar. Siz önce kendi içinizde bir fikir birliğine varın." dedi.


"BANKA HESABINDAKİ RAKAM YÜKSELDİKÇE, HAYSİYETİN ALÇALIYOR FARKINDA MISIN?"
Portakal'ın sözleri İYİ Parti kanadında tepkiye yol açtı. İYİ Parti basın danışmanı Murat İde, Portakal'a "Yaptığın yorum değil. Bildiğin hadsizlik. Banka hesabındaki rakam yükseldikçe, haysiyetin alçalıyor farkında mısın? Ayıp ediyorsun Fatih." sözleri ile tepki gösterdi.

"DÖNEMSEL KARİYER PLANLAMASI YAPAN BU HADSİZ..."
İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Fatih Portakal'ın sözlerinin ardından "Ekranda kamusal bir görev yerine getirdiğini unutup dönemsel kariyer planlaması yapan bu hadsiz, Meral Akşener'i, yöneticilerini, teşkilatlarını, oy veren seçmenini aşağılama cüreti göstermiştir." ifadelerine yer verdi.

"YANARDÖNER SİYASETİNİZLE BIRAKIN"
İYİ Partili bazı vekillerin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. Portakal, ana haber bülteininde kendisine yönelik İYİ Parti'den yapılan eleştirilere yanıt verdi. İYİ Parti'nin 'yanardöner' siyaset izlediğini söyleyen Portakal, "Yanardöner siyasetinize inanmıyorum. Oturmasaydın masaya. Neden oturdun? Bunları hatırlatınca 'hadsiz, terbiyesiz' diyorsunuz. Siz bırkaın benimle uğraşmayı. Siz iktidara gelmeye uğraşın. Yanardöner siyasetinizle bırakın, bu siyasetenizle gitmeyin." şeklinde konuştu.

"KELİMELER ÜZERİNDEN OYNAMAYA BAŞLADILAR"
İYİ Parti'den gelen 'ittifaksız seçim' çıkışlarına değinen Portakal, "Ne dedikleri belirsiz. Kelimeler üzerinden oynamaya başladılar. Kürşad Zorlu, 'İttifak başka bir şey, iş birliği başka bir şey' demiş. Bahadır Erdem ise, 'İttifaksız olmaz' diyor. Siz önce kendi içinizde bir fikir birliğine varın. Ondan sonra da ne yapacaksanız yapın. Bırakın gazeteci ile uğraşmayı. Siz iktidara gelseydiniz ne yapacaktık?" ifadeleri ile adeta ateş püskürdü.

İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana sürüyor. Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nu toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek at pazarlığında el yükseltti.

Kemal Kılıçdaroğlu ise "Saygı ile karşılıyoruz. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" diyerek el yükselten Akşener'i frenlemek istedi.

"Falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi kararımızı etkilemeyecek" diyerek at pazarlığı yürüttükleri CHP'ye gözdağı veren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu ise "İddiamız şu, biz Türkiye'yi çok daha iyi yönetiriz, Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" dedi.



Tam da bu noktada gözler CHP saflarına çevrildi.

İMAMOĞLU'NDAN AT PAZARLIĞINI AÇIK EDEN SÖZLER: MÜZAKERE KAPISI KAPANMADI
İYİ Parti'nin yaklaşan yerel seçimler öncesi 81 ilde aday çıkarması hususunu değerlendiren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum" şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin müzakere kapısını açık bıraktığını dile getiren İmamoğlu, "Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Yine en güçlü şekliyle, Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" dedi.

Bu sözler CHP - İYİ Parti tandemindeki kirli at pazarlığını da bir kez daha açık etti.




Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Meral Akşener'in kurmaylarından olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran sözlerle at pazarlığında el yükseltmek için kolları sıvadı.

KILIÇDAROĞLU'NA "TEK ADAM" GÖNDERMESİ
Kılıçdaroğlu ve çevresindekileri 'çıkarcı' olarak tanımlayan Yılmaz, "Kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Son düzlükte ortakların yapıcı önerilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapıldı" dedi.


"Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik" diyerek 14-28 Mayıs sürecinde Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini savunan Bilge Yılmaz, "Seçim AK Parti'ye adeta hediye edildi" ifadelerini kullandı.




Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü;

Benzer stratejileri uygulayıp farklı sonuçlar beklemeyi bırakmalıyız. Hemen her partide bulunan ve Kılıçdaroğlu'nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz. Reddettiğimiz model, kusursuz işleyen ve başarılı bir ittifak değildir. Aksine istisnasız bütün ittifak partilerini zayıflatan ve başarısızlık karşısında sorumluların maliyet ödemediği problemli bir yapıdır.

Toplumdaki karamsarlığı ve çaresizliği kıracak, özellikle gençlerimize umut verecek formüllere, politikalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye sahipsiz değildir, muhakkak ki çözüm üreteceğiz!


'İTTİFAKTA ROTAYI BİZ ÇİZMELİYİZ'
"Kılıçdaroğlu'nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz" diyen Bilge Yılmaz, 'ittifakta rotayı biz çizmeliyiz' mesajı verdi.




İYİ PARTİ "NE KOPARSAK KARDIR" KAFASINDA! SON ANA KADAR SIKIŞTIRACAKLAR
Gelinen bu noktada 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti'nin son ana kadar CHP'yi sıkıştırcağı, Meral Akşener ve kurmaylarının "Ne koparsak kardır" düşüncesiyle hareket ettiği somut bir şekilde ortaya çıkıyor.



TAKVİM.COM.TR YAZDI: FONDAŞ 'EL YÜKSELTME' OYUNUNU İTİRAF ETTİ
Meral Akşener'in 'CHP'den ne koparsam kardır' mottosuyla yürüttüğü at pazarlığı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde de kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı.

Takvim.com.tr'nin haberleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "pazarlıkta el yükseltme hamlesi" olarak değerlendirilen kararla ilgili CHP yandaşları da oyunu itiraf etti.

Fondaş Fatih Portakal, Sözcü TV'deki programında İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek "Siz rahat olun Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Matematik ortada" ifadelerini kullandı.

Gündeme bomba gibi düşen İzmir ve Konya kongrelerinde yaşanan olaylardan sonra fondaş medya da Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almaya başladı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, blok liste kararlarını Kılıçdaroğlu'nun aldığını söyleyerek, "Kılıçdaroğlu'nun çevresindekiler kendi geleceklerini düşünüyor. Hepsi küçük hesaplar peşinde." dedi.

Kongrelerdeki kaoslara tepki gösteren isimlerden bir diğer ise Fatih Portakal. Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal, Youtube üzerinden yaptığı canlı yayında CHP'deki vahameti eleştirdi. "CHP kurultaylarında sürekli kavga var. Böyle miydi? Yoksa seçim sonrası ayarları mı bozuldu?" diyen Portakal, "Bizler bu hali gördükten sonra sizin neyinize oy vereceğiz arkadaş ya. Siz daha kendinizi düzeltememişsiniz ülkeyi nasıl düzelteceksiniz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN