Boks ringlerine dönen CHP il kongreleri fondaş gazetecileri kızdırdı! Deniz Zeyrek, Fatih Portakal ve Uğur Dündar Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi hezimet yaşayan CHP’de sadece Genel Merkez karışık değil. Ankara’daki kaos il kongrelerine de yansımaya başladı. Her gün bir başka ildeki CHP kongresinden kavga kıyamet görüntüsü geliyor. Son olarak gündeme bomba gibi düşen İzmir ve Konya kongrelerinde yaşanan olaylardan sonra fondaş medya da Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almaya başladı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, blok liste kararlarını Kılıçdaroğlu’nun aldığını söyleyerek, "Kılıçdaroğlu'nun çevresindekiler kendi geleceklerini düşünüyor. Hepsi küçük hesaplar peşinde." dedi. Kongrelerdeki kaoslara tepki gösteren isimlerden bir diğer ise Fatih Portakal. Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal, Youtube üzerinden yaptığı canlı yayında CHP’deki vahameti eleştirdi. “CHP kurultaylarında sürekli kavga var. Böyle miydi? Yoksa seçim sonrası ayarları mı bozuldu?” diyen Portakal, “Bizler bu hali gördükten sonra sizin neyinize oy vereceğiz arkadaş ya. Siz daha kendinizi düzeltememişsiniz ülkeyi nasıl düzelteceksiniz” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 13:18 Güncelleme 18 Eylül 2023, 13:54
Boks ringlerine dönen CHP il kongreleri fondaş gazetecileri kızdırdı! Deniz Zeyrek, Fatih Portakal ve Uğur Dündar Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşadığı ağır hezimete rağmen Kemal Kılıçdaroğlu istifaya yanaşmazken, parti içinde yaşanan değişim gerginliği de tavan yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN HEDEFİ BAY KEMAL: SORUMLULUK ALMADI
Değişim hareketinin başındaki Özgür Özel, Bay Kemal'e karşı adaylığını açıklarken Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyetin sorumluluğunu üstlenmemekle suçladı. "Güven duygusunu yitiren seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi" ifadelerini kullanan Özel Grup Başkanlığı görevinde de istifa etmeyeceğini duyurdu.

İL KONGRELERİ BOX RİNGİNE DÖNDÜ
CHP'deki bu kriz il kongrelerine de yansırken partinin İzmir ve Konya kongrelerinde de büyük kavga çıktı.

Seçime çarşaf liste ile gidilmesini isteyen taraflarla blok liste taraftarları arasındaki gerginlik arbedeye dönüştü. Yumruklaşmaların yaşandığı arbede sırasında protokol bölümünün önündeki sehpa, sandalye ve masaların devrildiği görüldü.

CHP'de yaşanan kaos her geçen gün daha fazla artarken Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek parti içindeki son durumu yorumlarken eleştirilerde bulundu.

İşte Zeyrek'in açıklamalarında öne çıkanlar:

BÜYÜK İLETİŞİM SORUNU VAR
CHP 100. yaşını nasıl kutladı? Böyle bir kutlama olur mu? AK Parti 22 yaşında ama görkemli törenler düzenledi. CHP'de kutlamalarda bile davetlileri ayırdılar. CHP'nin ciddi bir iletişim sorunu var ve sorunu çözecekler de bu sorunun kaynaklarından biri.

BLOK LİSTE KARARLARI BEN Mİ ALIYORUM?
Bir asırlık partisin sen. Biz kutlamaları konuşmak yerine İzmir'deki ve Konya'daki kavgaları konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu "Kurultay'la ben ilgilenmiyorum" diyor ama gidip ilçe başkanlarıyla buluşuyor. Blok liste kararlarını da siz aldınız. Düşmanı denize mi döküyorsunuz bu kongrelerde? Neyi bölüşemiyorsunuz?

GEMİYİ KIYIYA YANAŞTIRAMADI
Bu görüntüler CHP'ye asla yakışmıyor. CHP kendi içinden birinin çıkmasına göz yummuyor. Bu parti bu kadar dibe vurmamalı. Mevcut ekip Kemal Bey'in dediği gibini yapamayıp gemiyi kıyıya yanaştıramadı.

CHP'DE HERKES KÜÇÜK HESAPLAR PEŞİNDE
Kılıçdaroğlu'nun çevresindekiler kendi geleceklerini düşünüyor. Hepsi küçük hesaplar peşinde. Kongresinde birbirine yumruk atan memleketi mi düşünüyor? Kılıçdaroğlu süreci yönetemedi. Partide bütün ayak izleri birbirine karıştı.

"SEÇİM AYARLARINI BOZDU"
Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal, Youtube'dan yaptığı yayında CHP kurultaylarındaki kaosu eleştiren yandaş gazetecilerden. Portakal, "CHP kurultaylarında sürekli kavga var. Böyle miydi? Yoksa seçim sonrası ayarları mı bozuldu?" dedi.

"BU GİDİŞLE YEREL SEÇİMLERDE BAŞARI SAĞLAYAMAZLAR"
Portakal şu ifadeleri kullandı:

Muhalefet kendine güvenmiyor. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere muhalefet o kadar sorunlu ki. O sorunları aşıp da nasıl 5 ay sonraki yerel seçimde başarı sağlayacak buna bir türlü ihtimal veremiyorum.

"SİZİN NEYİNİZE OY VERELİM"

CHP ve Konya İl kongrelerinde yaşanan kavgaları yayınlayan Portakal, "İşte Türkiye'yi yönetmeye talip olan CHP'nin hali. Özgür Özel de buradaydı. Bir konuşma yaptı. Hatta Kılıçdaroğlu diye bağıranlara 'Sizi kim bağırtıyor biliyorum' diyor. Büyük ihtimalle Tuncay Özkan'ı kastediyor. İşte CHP'deki hal bu. CHP seçimler öncesinde böyle miydi yoksa seçimler ayarlarını mı bozdu bilmiyorum ama işte ülkeyi yönetecek ana muhalefet partisinin hali. Bizler bu hali gördükten sonra sizin neyinize oy vereceğiz arkadaş ya. Siz daha kendinizi düzeltememişsiniz ülkeyi nasıl düzelteceksiniz" ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR DA ÇİLEDEN ÇIKTI
Öte yandan Uğur Dündar da Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen isimlerden biri. Şu zamana dek iktidara muhalefet ettiğini söyleyen Dündar, ağır bedeller ödediğini öne sürdü.

"ARTIK TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYA SON"

Dündar, bedel ödese de mevcut muhalefetle hiçbir yere varılmayacağını belirtti.

"Artık takım tutar gibi parti tutmaya son verdik." sözleriyle dikkat çeken Dündar, paylaşımının sonunda Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir bedel ödemesi gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU BEDEL ÖDEYECEK: O GİDECEK, UMUT DOLU GELECEK GENÇLERLE GELECEK

Dündar ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmasının zamanı geldiğini söyledi.

Dündar paylaşımında, "İktidara hep muhalefet ettik. İşimizden olduk, ağır bedeller ödedik. Linçler, hapis cezaları yedik. Ama bu muhalefetle bir arpa boyu yol gidemedik! Artık takım tutar gibi parti tutmaya son verdik! Sn.Kılıçdaroğlu da bedel ödeyecek. O gidecek, umut dolu gelecek, gençlerle gelecek..." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN