'Ayasofya Cami 50 yıl kapatılacak' iddialarına yalanlama: Restorasyon sürecinde açık olacak

Ayasofya Camii'nin restorasyonunun 50 yıl süreceği ve bu süreçte ibadete kapalı kalacağı iddialarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı. Açıklamada, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restorasyonunun 50 yıl süreceği ve bu sürede ibadet ve ziyarete kapalı olacağı iddiası doğru değildir. 1'inci etabın Ocak 2024, ikinci etabın ise 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayasofya bu süreçte ibadet ve ziyarete açık olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 20:27 Güncelleme 15 Eylül 2023, 20:35
’Ayasofya Cami 50 yıl kapatılacak’ iddialarına yalanlama: Restorasyon sürecinde açık olacak

İÇİNDEKİLER

Açıldığı ilk günden itibaren milyonlarca Müslümanın ibadet ettiği Ayasofya önümüzdeki günlerde kapsamlı bir restorasyona giriyor.

Cami ibadete ve ziyarete açık olacak ve minareler dahil tüm bina depreme karşı güçlendirilecek. Ayrıca, caminin dış cephelerinde beton harç temizliği ve üç boyutlu tarama ile belgeleme işlemi de gerçekleştirilecek.

"AYASOFYA'NIN RESTORASYONU 50 YIL SÜRECEK" İDDİASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılında cami olarak ibadete açılan Ayasofya ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Ayasofya Camii'nin restorasyonunun 50 yıl süreceği, bu sürede ibadet ve ziyarete kapalı olacağı iddia edildi.

"İDDİA DOĞRU DEĞİL, AYASOFYA İBADET VE ZİYARETE AÇIK OLACAK"
İddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Açıklamada, iddiaların doğru olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restorasyonunun 50 yıl süreceği ve bu sürede ibadet ve ziyarete kapalı olacağı iddiası doğru değildir. 1'inci etabın Ocak 2024, ikinci etabın ise 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi bu süreçte ibadet ve ziyarete açık olacaktır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN