İYİ Parti'den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na sert çıkış: Bundan sonra bizi aramasınlar

İYİ Parti ve CHP arasındaki pazarlıkta el yükseltme hamleleri sürmeye devam ederken, İYİ Parti'nin yaklaşan yerel seçimler öncesi 81 ilde aday çıkarması hususunu değerlendiren İmamoğlu, "Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum" şeklinde konuşmuştu. İmamoğlu'nun açıklamaları sonrası İYİ Partili Rıdvan Uz'dan İmamoğlu ve Yavaş çıkışı geldi. Uz, "Seçimin kaybedilmesinin en büyük sorumlularından biri Ekrem İmamoğlu’dur. Bundan sonra bizi aramasınlar. Seçim zamanı Kılıçdaroğlu'nun kapısına nasıl gittilerse yine CHP adayı olarak devam etsinler" dedi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 22:18 Güncelleme 15 Eylül 2023, 01:24
İYİ Parti’den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na sert çıkış: Bundan sonra bizi aramasınlar

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlerde tüm illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu.

'İP'TEN YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA SERT ÇIKIŞ I VİDEO İZLE



AKŞENER ÜSTLERİNİ ÇİZDİ
Partilerinin CHP'ye seçim kazandırmak için kurulmadığını söyleyen Akşener, İstanbul ve Ankara'da da İmamoğlu ile Yavaş'ın üstünü çizdiklerini ima etti.



"KAYBETMEYİ GÖZE ALIYORUZ"
Akşener bu isimler için "Biz kendilerini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik kabul etmediler. Kararlılık başka bir şey… Kaybetmelerini göze alıyoruz!" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu partisinin yerel seçim kararını açıkladı. Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi. Zorlu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mesajı da verdi..



"81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"
Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.



"İTTİFAK SEÇİMDEN SONRA ZATEN BİTTİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarma kararına yönelik yaptığı konuşmada "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkarma kararı hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ittifakın gerekli olduğunu ifade etti.



İMAMOĞLU: İTTİFAK GEREKLİ
İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Yine en güçlü şekliyle, Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" dedi.



'YAVAŞ' YAVAŞ ÇÖKÜLÜYOR: YORUMUM YOK!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Ankara halkının önüne çıkıp 'yaptığımız hizmetleri beğeniyorsanız bize oy verin' diyeceğiz ama bunu da yaparken 'şu seçmen bu seçmen' diye ayırmadan hizmet ettiysek, kimseyi ayırmadan da hepsinden oy istiyoruz. Onun haricinde başka bir yorumum yoktur." ifadelerini kullandı.



"CHP BUNDAN SONRA BİZİ ARAMASIN"
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve milletvekili Rıdvan Uz, CHP'nin ve Ekrem İmamoğlu'nun ittifak çağrısına çok net ve sert ifadelerle rest çekti:

'İP'TEN YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA SERT ÇIKIŞ I VİDEO İZLE

"Bundan sonra bizi aramasınlar. Biz pazarlık kapısında değil milletimizin gönlünde yer alacağız. Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin. Seçimin kaybedilmesinin en büyük sorumlularından biri Ekrem İmamoğlu'dur. "Seçim zamanı nasıl Kılıçdaroğlu'nun kapısına gittilerse, şimdi CHP'nin adayı olarak devam etsinler"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN