CHP yandaşı Fatih Portakal muhalefeti yerden yere vurdu: Muhalefetin ve o liderlerin iyi bir derse ihtiyacı var

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı kızışmaya devam ederken son olarak Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarmasına karşılık yeni bir rest çekti. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" ifadelerini kullandı. At pazarlığındaki karşılıklı restler sürerken, CHP yandaşı Fatih Portakal muhalfeti yine yerden yere vurdu. “Fotoğraf ortada siz ittifaksız nasıl alacaksınız bilemiyorum” diyen Fatih Portakal, “Muhalefetin iyi bir derse ihtiyacı var. O liderlerin iyi bir derse ihtiyacı var. Milleti siyasete küstürdünüz. Sizin yüzünüzden kaybettiğiniz o yarış yüzünden hanımefendiler, beyefendiler insanlar siyasete küstü” dedi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 20:04 Güncelleme 14 Eylül 2023, 20:17
CHP yandaşı Fatih Portakal muhalefeti yerden yere vurdu: Muhalefetin ve o liderlerin iyi bir derse ihtiyacı var

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere gider ayak CHP ve İYİ Parti arasında at pazarlığı kıran kırana sürmeye devam ediyor.

Karşılıklı restleşmelerin yaşandığı pazarlıkta son olarak Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi. Zorlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mesajı da verdi. Zorlu, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirtti.


SEÇİM SONRASI İTTİFAK ZATEN BİTTİ
Akşener'in 81 il kararı sonrası el yükseltme oyununa karşı rest çeken CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının tamamında şu ifadelere yer verdi:

"Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti. Bunu daha önce de söyledik. İttifak ne dönemlerde olur? Seçim dönemlerinde olur. Daha önce ittifakın uzun süreli olmasının temel nedeni neydi? İktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda ortak mutabakat metnini hazırlamaktı. Onu yaptık biz. İktidara geldiğimizde ne yapacağız? Ekonomide ne yapacağız? Sağlıkta ne yapacağız? Eğitimde ne yapacağız? Dış politikada ne yapacağız? İktidar olduktan sonra bunları tartışmak yerine, iktidar olmadan önce bütün bu tartışmaları yapmak ve iktidar olduktan sonra da süratli bir şekilde Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak. O nedenle o ittifak süreci biraz uzun sürdü."



REST ÇEKTİ KAPIYI AÇIK BIRAKTI
Akşener'e rest çekmesine rağmen İstanbul ve Ankara için ittifak ihtimalinin devam ettiği sinyalini veren Kılıçdaroğlu, "Ankara ve İstanbul'da İYİ Parti ile bir ittifak var mı?" sorusuna, "O daha sonraki bir aşama." yanıtını verdi.




MUHALEFETİN İYİ BİR DERSE İHTİYACI VAR
Tüm yaşananların ardından CHP yandaşı Fatih Portakal, muhalefeti yerden yere vurdu. "Fotoğraf ortada siz ittifaksız nasıl alacaksınız bilemiyorum" diyen Fatih Portakal, "Muhalefetin iyi bir derse ihtiyacı var. O liderlerin iyi bir derse ihtiyacı var. Milleti siyasete küstürdünüz. Sizin yüzünüzden kaybettiğiniz o yarış yüzünden hanımefendiler, beyefendiler insanlar siyasete küstü" dedi.



AHMET DAVUTOĞLU'NDAN AT PAZARLIĞI: KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİNE BAKAR
Ahmet Davutoğlu ile de konuştuğunu söyleyen Portakal, "Bugün Ahmet Davutoğlu'yla Youtube kanalında bir söyleyişi yaptım. Siz dedim Saadetle birlikte girecek olanlar siz dedim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu destekler misiniz? Gerekirse destekleriz dedi ve bu karşılıklı işbirliğine bakar. O da ittifakın bittiğini söyledi. Ama dedi bunlar iki çalışkan başkan ikisi de değerli işler yapıyor. Gerekirse biz destekleriz" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu'nun bu söylemleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gelecek Partisi'nin 'at pazarlığına sinyal' vermesi olarak değerlendirildi.




KILIÇDAROĞLU'NA GÜVENİYOR MUSUNUZ?
Sözlerini sürdüren CHP yandaşı Potakal , "Kılıçdaroğlu'na güveniyor musunuz diye soru sordum. Ümit Özdağ ile arkadan çevirdiği iş vardı ya. Sukutu hayale uğradım dedi. Bir de onu ilk duyduğunuzda gizli anlaşma vs. duyduğunuzda ne dediniz diye sordum, Önce reddetti Kılıçdaroğlu, 'Biz Ümit Özdağ ile öyle bir şey yapmadık' Akşam programda katılmış Ahmet Davutoğlu ondan sonra Davutoğlu'nu aramış Kılıçdaroğlu demiş ki; Evet öyle bir şey varmış" ifadelerini kullandı.



BİZİM UMUTLARIMIZI YOK ETTİLER
Muhalefete isyanını sürdürerek tepki gösteren Portakal, "O zaman yalancı dedim. Nezaket sahibi tabii yalancı falan demeyelim böyle çevirdi falan. Yalana yalan diyeceksin doğruya doğru diyeceksin. Çünkü sizin ve bizim umutlarımı yok etti bu insanlar. O yüzden bizde mücadele vereceğiz" dedi.



TAKVİM.COM.TR YAZDI FONDAŞ İTİRAF ETTİ
Öte yandan Takvim.com.tr'nin, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı pazarlıkta el yükseltme hamlelerini tek tek deşifre etmesi sonrası geçtiğimiz günde CHP fondaları da oyunu itiraf etmişti. CHP yandaşı gazeteci Fatih Portakal, Meral Akşener ve İYİ Parti'nin CHP ile yeniden ittifak yapacağını açıklamıştı.

"SİZ RAHAT OLUN! 2 GÜN SONRA YANAŞACAK"
Portakal "Siz rahat olun! Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Şimdi pazarlık gücüm var diyor. Blöf yapıyor. İttifaksız kazanmaları mümkün değil, matematik ortada" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN