İmamoğlu'ndan Akşener'e 'ittifak' çağrısı! At pazarlığını açık eden sözler: İYİ Parti'nin tarifine göre müzakere kapısı kapanmadı

CHP - İYİ Parti tandemindeki ittifak kumarı ve kirli at pazarlığı kesintisiz bir şekilde sürüyor. Geride bıraktığımız gün GİK'i toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek el yükseltti. Gelişme üzerine Ekrem İmamoğlu'nda "İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliği baş gösterdi. "Ben hala ittifakın gerekli olduğunu düşünüyorum" diyen İmamoğlu, İYİ Parti'nin GİK sonrası yaptığı açıklama için "Açıkçası dünkü yapılan tariften müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" dedi. Bu sözler at pazarlığını bir kez daha açık etti.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 14:21 Güncelleme 14 Eylül 2023, 17:32
İmamoğlu’ndan Akşener’e ’ittifak’ çağrısı! At pazarlığını açık eden sözler: İYİ Parti’nin tarifine göre müzakere kapısı kapanmadı

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana sürüyor. Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nu toplayan Meral Akşener, 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederek at pazarlığında el yükseltti.


Kemal Kılıçdaroğlu ise "Saygı ile karşılıyoruz. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" diyerek el yükselten Akşener'i frenlemek istedi.



İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu'dan da dikkat çeken bir çıkış geldi.

"Falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi kararımızı etkilemeyecek" diyerek at pazarlığı yürüttükleri CHP'ye gözdağı veren Kavuncu, "İddiamız şu, biz Türkiye'yi çok daha iyi yönetiriz, Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" dedi.

"Ankara ve İstanbul'da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na karşı kazanacağını düşündüğünüz adaylarınız belli mi?" sorusuna yanıt veren Buğra Kavuncu, "Bugün itibarıyla o süreç başladı. Ankara ve İstanbul, Adana, Mersin, hepsi için aday bakacağız. Karar net çünkü" şeklinde konuştu.



Meral Akşener'le ittifak için yüz yüze görüşmek isteyen Ekrem İmamoğlu'na "Gelir İstanbul'daki sorunlara ürettiğimiz çözümleri dinler gider" mesajı veren Kavuncu, "Biz İstanbul ile ilgili tespit etiğimiz problemleri ve çözüm önerilerini çalıştığımızı ve bunu İstanbul'da en iyi şekilde uygulayacak adayı belirleme sürecinde olduğumuzu söyleriz herhalde. GİK'in almış olduğu bir karar var ve bu net. Bunun değişmesi için bir sebep yok" dedi.

Kavuncu bu sözlerine ek olarak Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin adayı olduğunu vurguladı.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken topa CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu girdi.

İYİ Parti'nin yaklaşan yerel seçimler öncesi 81 ilde aday çıkarması hususunu değerlendiren İmamoğlu, "Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum" şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin müzakere kapısını açık bıraktığını dile getiren İmamoğlu, "Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. Yine en güçlü şekliyle, Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" dedi.

Bu sözler CHP - İYİ Parti tandemindeki kirli at pazarlığını da bir kez daha açık etti.



İMAMOĞLU: GEREKİRSE AKŞENER'LE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜRÜM
Hatırlanacağı üzere Ekrem İmamoğlu, "İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini dile getirmiş, "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yapmıştı.

İmamoğlu, "Gerekirse Akşener'le yüz yüze konuşurum" demişti.