Rozeti çıkarıp adaylığını ilan eden Mansur Yavaş'a İYİ Parti'den karşılık geldi: İYİ Parti’den aday olup Ankara’yı en az %58’le alır

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını yineleyerek, "Sevgili ailem size sesleniyorum, size güveniyorum. Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum." ifadeleriyle açıklayan Mansur Yavaş, "Rozetsiz" vurgusu yapmıştı. Yavaş'ın bu çıkışına İYİ Parti'den karşılık geldi. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 00:38 Güncelleme 05 Eylül 2023, 02:43
Rozeti çıkarıp adaylığını ilan eden Mansur Yavaş’a İYİ Parti’den karşılık geldi: İYİ Parti’den aday olup Ankara’yı en az %58’le alır

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde hezimet yaşayan 8'li koalisyonun büyük ortakları CHP ve İYİ Parti arasında kavga sürüyor.

MERAL AKŞENER 26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜLERİ ATTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurdu.



ÇELİŞKİ ÜSTÜNE ÇELİŞKİ
"Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık"
diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Meral Akşener, "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışı yaparak CHP'ye de kapıları kapattı.

Akşener daha sonra mitingin ardından yaptığı açıklamada, "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

MANSUR YAVAŞ'TAN OLAY ÇIKIŞ
İYİ Parti liderinin bu tavrı siyasi tıkanma yaşadığının en net göstergesi olurken CHP-İYİ Parti ve dışarıdan HDP'nin desteğiyle seçilen Mansur Yavaş'tan olay bir çıkış yaptı.

MANSUR YAVAŞ ADAYLIĞINI AÇIKLADI I VİDEO İZLE

ROZETSİZ VURGUSU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını yineleyen Yavaş, "Sevgili ailem size sesleniyorum, size güveniyorum. Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum." ifadeleriyle açıklayan Mansur Yavaş, "Rozetsiz" vurgusu yaptı.

Yavaş, "Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.



İYİ PARTİ'DEN KARŞILIK GELDİ
Mansur Yavaş'ın bu çıkışı CHP'de büyük paniğe neden olurken, İYİ Parti'den bomba bir karşılık geldi. Katılığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur" ifadelerini kullandı.

ADAYLIĞINI İLAN EDEN YAVAŞ'A İYİ PARTİ'DEN KARŞILIK GELDİ I VİDEO İZLE



İŞBİRLİĞİ OLACAKSA ANKARA İYİ PARTİ'NİN OLSUN
"Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım" diyen Beker, "O gün deldiğinde de Mansur Bey gelir, İYİ Parti'nin adayı olur. Nerden biliyoruz 3 ay sonra olmayacağını. Şimdi partisinde ben CHP'den adayım. Diyelim ki olmadı Mansur Bey veya yarın dedi ki ben aday değilim yani CHP ve İYİ Parti'de aday olmayacak mı Ankara'da? Veya İstanbul'da yarın Ekrem Bey aday olmadı, aday değilim dedi o zaman İstanbul'a aday bulanamayacak mı? Ben İYİ Parti milletvekili olarak Ankara bu sefer İYİ Parti'nin olsun işbirliği olacaksa. Bunu her İYİ Partili Ankara'da ister. Mansur Bey'de gelir olur, niye olmasın. Netice itibariyle CHP'liler oyunu verdiği zaman Mansur Bey'e yüzde 30'u, İYİ Partililer de yüzde 13 verdiği zamana zaten 7-8'de Mansur Bey'e oy gelir, Ankara'yı rahat kazanır" ifadelerini kullandı.

İP'Lİ ADNAN BEKER 'ALLAH MEMLEKETİ KORUMUŞ' DİYEREK ANLATTI I VİDEO İZLE



FATURAYI CHP'YE KESTİ: SEÇİMİ KAYBETMENİN NEDENİ KEMAL BEY'iN HDP İLE İŞBİRLİĞİ
Öte yandan seçimin kaybedilmesinin faturasını CHP'ye kesen Adnan Beker, "Seçim, Kemal Bey'in Meclis'te HDP'lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve seçim boyunca her girdiğimiz yerde 'HDP-PKK' denildi. HDP, Kemal Bey'e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Sahada, HDP'nin desteklediği Kemal Bey'i biz de destekliyormuşuz algısı çıktı" dedi.



DEVA'LI İDRİS ŞAHİN HAKKINDA BOMBA İDDİA
İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker küçük ortak DEVA Partisi hakkında da bomba iddialarda bulundu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'in 'İYİ Parti'ye oy vermen' dediğini açıklayana Beker, "İdris Şahin, yaptığı toplantıda 'İYİ Parti'ye oy vermeyin, İYİ Parti, vekil çıkaramayacak. İYİ Parti'nin baraj sorunu var, oylarınız boşa gider' diye CHP'lilerin vekil adayları, İYİ Parti az vekil çıkarsın diye çalıştı. AK Partili milletvekilleri 'Bana oy verme Tayyip Bey'e oy ver' dedi ama CHP'li milletvekilleri önce kendilerine oy istedi" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile imzaladığı gizli protokol hakkında da konuşan Adanan Beker, "Atlılı masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş." diye konuştu.

Beker, sözlerini, "Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı verildiği zaman, MİT Müsteşarlığı verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan açıklıyor, Davutoğlu açıklıyor 'İyi ki kazanmamışız' diyor." ifadeleriyle noktaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN