CHP’den at pazarlığında el yükselten Akşener’e kontra! Önce Tunç Soyer sonra Mansur Yavaş… Rest üstüne rest

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı sürmeye devam ederken Tunç Soyer ve Mansur Yavaş'tan Akşener'e kontra geldi. Mansur Yavaş "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek başka parti iddialarına kapıyı kapattı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Akşener'in çıkışını doğru bulmadığını söyleyerek, Ümit Özlale'nin adaylık ihtimalini zayıf gördüğünü dile getirdi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 19:48 Güncelleme 06 Eylül 2023, 22:40
CHP’den at pazarlığında el yükselten Akşener’e kontra! Önce Tunç Soyer sonra Mansur Yavaş… Rest üstüne rest

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalarla yerel seçimlerde her ilde farklı aday çıkaracaklarının mesajını verirken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olmadıkları için "yüreksizler" diyerek suçlamıştı.



"CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLSUNLAR"
Açıklamalarından bir gün sonra yerel seçimlerde anlaşmalar olabileceğini söyleyerek kafaları karıştıran Akşener, katıldığı bir Youtube kanalındaki yayında açıklamalarda bulunan Akşener, seçimler öncesi "Cumhurbaşkanı yardımcısı olsunlar" dediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş karşısında aday çıkaracaklarının altını çizdi.



"KAYBETMEYİ GÖZE ALIYORUZ"
Akşener bu isimler için "Biz kendilerini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik kabul etmediler. Kararlılık başka bir şey… Kaybetmelerini göze alıyoruz!" ifadelerini kullandı.

"PARTİYİ CHP ADAYLARI İÇİN KURMADIK"
Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da kendi adayları ile gireceğini dile getiren Meral Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yaptı.

ADAYSAK CHP'DE ADAYIZ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek başka parti iddialarına kapıyı kapattı.



TUNÇ SOYER: DOĞRU BULMUYORUM
Meral Akşener'in ayrı aday çıkaraız çıkışısını değerlendiren bir diğer CHP'li isim ise Tunç Soyer oldu. Soyer, "Muhtemelen öyledir ama ben bunu hangi gayeyle söylediğini bilemem, ben sadece bunu doğru bulmadığımı söylüyorum. Yani her ilde, her ilçede ittifaklar yapılır, yapılmalıdır, bu ittifaklar sonuçta o ilçenin dinamikleriyle şekillenir, doğrusu budur" ifadelerini kullandı.



İYİ PARTİ'NİN ÜMİT ÖZLALE ÇIKIŞINI DEĞERLENDİRDİ
İyİ Parti'nin İzmir Belediye Başkanlığı adaylığı Ümit Özlale çıkışı ile ilgili de konuşan Soyer, "Ben böyle bir ihtimali zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriyorum. Çünkü henüz seçim sathı mailine girilmedi, henüz Cumhuriyet Halk Partisi kongresini tamamlamadı, henüz adaylarını netleştirmedi, kısacası daha birçok belirsizlik var ve Türkiye'de seçim sathı mailine "birkaç ay kala" girilir. Ama şu anda ittifaklar süreçlerine gidilirken, olacağı veya olmayacağı henüz belli olmasa da, eğer o ittifak masası olursa güçlü bir iddiayla masaya oturmanın sonuçlarının partiler için daha faydalı olacağı düşünülür, o nedenle siyasi partiler o iddiayı mümkün olduğu kadar büyük ortaya koymaya çalışır. Bu söylemlerin, medyada dolaşan iddiaların arka planında böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Kısacası, seçim sathı mailine girildiğinde bütün bu havada uçuşan iddialar ayakları yere basacak somut projelere döner, ondan sonra bunlar üzerinde konuşmak mümkün olur" açıklamasında bulundu.



HDPKK'YA SİNYALİ VERDİ
Öte yandan Soyer HDPKK'ya da sinyal verdi. Soyer, HDP ile ilgili sorulan ittifak sorusuna açıklamasında, "Ben bu ihtimalin de henüz kesinleşmiş bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Az önce söylediğimi tekrar edebilirim, bunlar ittifaklar kurulurken o kuruluş aşamasında güçlü iddialar ortaya koymak düşüncesiyle söylenir, seçim yaklaşırken HDP de farklı davranabilir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN