İYİ Parti CHP'ye sağlam vurmaya devam ediyor! İYİ Partili Ayhan Erel'den İzmir çıkışı: Keşke İzmir'i AK Parti yönetse

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı kıyasıya devam ederken, İYİ Parti, İzmir için Ümit Özlale'nin adaylığını ilan etti. Ümit Özlale, CHP'li İzmir Belediye Başkanını hedef alarak, "İzmir'in giderek artan sorunları var. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. İzmir'in yaşlanan yapı stoğu var. Giderek artan bir trafik problemi var" ifadelerini kullanmıştı. Tüm bu yaşananların ardından son olarak ise İYİ Partili Ayhan Erel'den bomba bir İzmir çıkışı geldi. Erel, "Keşke İzmir'i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir'i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı" ifadelerini kullandı. İttifak ortağı İyi Partili Erel'in açıklamalarına rağmen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, skandal ifadelerle adeta milletin aklıyla alay etti. Hizmet görmeyen ve yandaşlara peşkeş çekilen CHP'li belediyelere övgüler yağdıran Öztrak'a sosyal medyadan tepki yağdı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 21:35 Güncelleme 12 Eylül 2023, 12:56
İYİ Parti CHP’ye sağlam vurmaya devam ediyor! İYİ Partili Ayhan Erel’den İzmir çıkışı: Keşke İzmir’i AK Parti yönetse

İÇİNDEKİLER

14-28 Mayıs seçimlerinde alınan hezimetin ardından İYİ Parti ve CHP gerilimli günler beraberinde geldi. Yerel seçimlere giderayak ise İYİ Parti ve CHP arasında at pazarlığı yaşanmaya başladı.

İYİ PARTİLİ EREL'DEN ''İZMİR'' ÇIKIŞI I VİDEO İZLE



ARKADAN GÖMÜYOR YÜZÜNE GELİYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumu bu durumu açık etti.



"YAPMAM" DEDİĞİ İTTİFAKA KILIF BULDU
İYİ Parti liderinin bu çıkışının etkisi çok uzun sürmedi ve ertesi gün "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" diyerek 'yapmam' dediği ittifaka kılıf buldu.

Ancak Aynı Akşener, "Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini tarttıracağız, göreceğiz, paylaşacağız" diyerek yine çeklişkili bir tutum sergiledi, CHP'ye gözdağı verdi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE DESTEK YOK: ADAY İSMİ BİLE VERDİ
İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul ve Ankara dört nala sürdürdüğü at pazarlığında el yükseltmek için çarpıcı bir çıkışa daha imza atmıştı.

"İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz" diyerek CHP'ye rest çeken Akşener, İzmir için "Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" dedi.

"DOĞRU BULMUYORUM"
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken CHP' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. Akşener'in aday çıkarırız çıkışını değerlendiren Soyer, "Muhtemelen öyledir ama ben bunu hangi gayeyle söylediğini bilemem, ben sadece bunu doğru bulmadığımı söylüyorum. Yani her ilde, her ilçede ittifaklar yapılır, yapılmalıdır, bu ittifaklar sonuçta o ilçenin dinamikleriyle şekillenir, doğrusu budur" ifadelerini kullandı.



İYİ PARTİ'NİN ÜMİT ÖZLALE ÇIKIŞINI DEĞERLENDİRDİ: ZAYIF İHTİMAL
İyİ Parti'nin İzmir Belediye Başkanlığı adaylığı Ümit Özlale çıkışı ile ilgili de konuşan Soyer, "Ben böyle bir ihtimali zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriyorum. Çünkü henüz seçim sathı mailine girilmedi, henüz Cumhuriyet Halk Partisi kongresini tamamlamadı, henüz adaylarını netleştirmedi, kısacası daha birçok belirsizlik var ve Türkiye'de seçim sathı mailine "birkaç ay kala" girilir. Ama şu anda ittifaklar süreçlerine gidilirken, olacağı veya olmayacağı henüz belli olmasa da, eğer o ittifak masası olursa güçlü bir iddiayla masaya oturmanın sonuçlarının partiler için daha faydalı olacağı düşünülür, o nedenle siyasi partiler o iddiayı mümkün olduğu kadar büyük ortaya koymaya çalışır. Bu söylemlerin, medyada dolaşan iddiaların arka planında böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Kısacası, seçim sathı mailine girildiğinde bütün bu havada uçuşan iddialar ayakları yere basacak somut projelere döner, ondan sonra bunlar üzerinde konuşmak mümkün olur" açıklamasında bulunmuştu.



ÖZLALE'DEN KARŞI ATAK
Ümit Özlale katıldığı bir televizyon programında, rakibi Tunç Soyer'e karşı atağa geçti. Özlale, "İYİ Parti'nin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayıyım. Dünden itibaren bir İzmir milletvekili değil büyükşehir belediye başkanı adayı olarak İzmir sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum. Aday olmak istediğimi sayın başkana ilettim. O da olumlu karşıladı" dedi.



"İZMİR'İN GİDEREK ARTAN SORUNLARI VAR"
İzmir'i daha iyi yöneteceğini belirten Özlale, İzmir'in sorunlarını sıraladı. Özlale, "İzmir'in giderek artan sorunları var. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. İzmir'in yaşlanan yapı stoğu var. Giderek artan bir trafik problemi var." ifadelerini kullandı.



İTTİFAK BİZİ ÇOK İYİ BİR YERE GÖTÜRMÜYOR
Özlale, "Kendimi, projelerimi ve donanımlarımı İzmir halkına anlatırsam buradan çıkacağıma inanıyorum. Bütün İzmir'in oyuna talibim. İttifakların içinde bulunduğu süreç bizi çok iyi bir yere götürmüyor." açıklamasında bulundu.



NEDEN KAYBETTİKLERİNİ AÇIKLADI
6'lı masanın seçimleri neden kaybettiğine de değinen Özlale, "Biz Millet İttifakı olarak neden kaybettik? Karar alma mekanizmalarında hatalar yapıldığı için. 6'lı Masa bir yerden sonra seçimi kazanacak değil de kaybedecek hareketleri yaptığı için biz seçimi kaybettik. Seçim sonrasında bütün seçmenlerde ciddi bir üzüntü, öfke ve ondan sonra bıkkınlık oluştu." dedi.

Konuyla ilgili konuşan İYİ Partili Ayhan Erel'den ise bomba bir çıkış geldi.

İYİ PARTİLİ EREL'DEN ''İZMİR'' ÇIKIŞI I VİDEO İZLE



"AK PARTİ 5 YILDA AYAĞA KALDIRIRDI"

İYİ Partili Ayhan Erel yakın zamanda İzmir'e gittiğini aktararak şunları söyledi:

"Yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı, vatandaş orada partiden daha çok adaylara yöneliyor. Bir yakınımın düğünü sebebiyle İzmir'e gittim. İzmir çok yorgun bir şehir, gittiğimde gönlümden 'Keşke İzmir'i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir'i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı' diye geçirdim."

İZMİR HASTA BİR ŞEHİR! NE KALDIRIMLARI KALDIRIM, NE SOKAKLARI SOKAK"
Sözlerini sürdüren Erel "'İzmir varsa Ümit de var' sloganıyla İzmir'de Ümit Özlale çalışmalara başladı. İzmir hasta bir şehir. Ne kaldırımları kaldırım, ne sokakları sokak. İzmir'in şöyle bir güzelliği var daha özgür bir şehir. İnsanların huzur bulduğu bir şehir. Fizyolojik özellikleri yerine psikolojik özellikleri öne çıktığı için orayı tercih etmiş olabilir" diye konuştu.

CHP'Lİ ÖZTRAK MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETTİ
İttifak ortağı İyi Partili Erel'in açıklamalarına rağmen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, skandal ifadelerle adeta milletin aklıyla alay etti.



CHP'Lİ BELEDİYELERE ÖVGÜLER YAĞDIRDI AK PARTİ'YE SALDIRDI
Çöp, çukur ve çamurdan dolayı hizmet görmeyen CHP'li belediyeleri göklere çıkaran Öztrak, "Bu seçimde tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedefliyoruz." dedi. AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısı tüm Türkiye tarafından takdir edilirken iftiralarla saldırıya geçen Öztrak, "AK Partili başkanların yönettiği şehirlerde vatandaş illallah dedi. Buralarda yapılan hizmetin ne olduğunu yaşayanlar biliyor, lafla, konuşmakla bu iş olmuyor. Pandemide, afetlerde bu belediyeler ne yaptı? Bunların millete hizmet etme derdi yok." ifadelerini kullandı.



Hizmet görmeyen ve yandaşlara peşkeş çekilen CHP'li belediyelere övgüler yağdıran Öztrak'a sosyal medyadan tepki yağdı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, "CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bakın nasıl iftira atıyor... Yüzü bile kızarmıyor. Millet, AK Parti'nin yaptığı muazzam hastaneleri de biliyor. Sizin Adana'da açtığınız içinde 1 yatak olan ve çocukların legoyla yaptığı hastanelerden daha komik olan Sahra Hastanenizi de biliyor." dedi.

İşte o tepkilerden bazıları:

Faik Bey bence siz bizimle alay ediyorsunuz ya da kendinizi deliliğe vuruyorsunuz. Ben bu açıklamaya başla bir izah bulamıyorum.

Bu arkadaş kesin troll.


6 ay sonra göreceksiniz kim için illahlah dediğimizi.

Sen galiba, CHP'nin yönettiği belediyelerden haberin yok. Olaylara biraz Fransız kalmışsın. İstanbul'u anlatmaya gerek yok. Antalya/Manavgat Turizm cenneti olmasına rağmen cennetle alakası yok. Yollar harita gibi, sokaklar pislik içerisinde. Çöpler bile alınmıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN