CHP'de kriz 'Nilüfer'leri çiçek açtı! Yeni transfer İbrahim Alagöz mü yalancı yoksa Kılıçdaroğlu mu? "Başkanlık teklifi götürmedik"

'Değişim' tartışmalarıyla boğuşan CHP şimdi de danışman kriziyle boğuşuyor... Atatürk'e hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman şokunu atlamayan partililer şu sıralar 'İbrahim Alagöz' ismini tartışıyor. İYİ Parti'den transfer edilen İbrahim Alagöz'e Kılıçdaroğlu tarafından Nilüfer Belediyesi başkan adaylığı önerildiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun A Takımı ise her zaman olduğu gibi yine yalanlama politikasını seçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Alagöz'e belediye başkanlığı teklifi götürülmediğini söyledi. Peki, "Beni Kılıçdaroğlu davet etti, Nilüfer'i önerdi" diyen İbrahim Alagöz mü yoksa "Alagöz'ü davet etmedik, Nilüfer'i önermedik" diyen CHP mi yalancı?

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 11:41 Güncelleme 11 Eylül 2023, 16:41
CHP’de kriz ’Nilüfer’leri çiçek açtı! Yeni transfer İbrahim Alagöz mü yalancı yoksa Kılıçdaroğlu mu? Başkanlık teklifi götürmedik

İÇİNDEKİLER

CHP'deki 'danışman' krizi katlanarak büyüyor... Atatürk'e hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atanması sonrası isyan ateşi yandı.

Kılıçdaroğlu akıllara ziyan bir şekilde "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" savunması yaparken CHP içerisinde "Kılıçdaroğlu şeffaf değil" tartışmaları patlak verdi.




"CHP'NİN ANAHTARINI VERMEDİĞİ KALMIŞ"
Ekremci medya ise krizi fırsata çevirip Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. İsmail Saymaz, "Kılıçdaroğlu'na hareket eden Tanju Özcan'a ihraç, Atatürk'e hakaret eden Mahpeyker'e oda!" derken HALK TV yazarı Mehmet Tezkan ise "CHP'nin anahtarını vermediği kalmış" ifadelerini kullandı.

GAYRİRESMİ DANIŞMAN
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce krize neden olan ve danışmanlıktan el çektirilen eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş'u da "Tekrardan gel danışman ol" deyip yanına çağırdığı ortaya çıktı.

Ulukuş ise "Kılıçdaroğlu'nun gel danışman ol" çağrısına ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçındı.



Bu tartışmaların etkisi sürerken Kılıçdaroğlu'ndan bomba bir hamle geldi.

CHP lider, İYİ Parti'nin Bursa Milletvekili adayı ve Meral Akşener'in danışmanı olan İbrahim Alagöz'ü transfer edip rozetini bizatihi kendisi taktı.

Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Alagöz ise "Kıymetli hemşehrilerim, Sayın Kılıçdaroğlu' nun daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılma mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemiz ve Bursamız için daha aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda yeni bir adım attık" dedi.

Fondaş İsmail Saymaz bu tansferle ilgili Alagöz'ün Akşener'e giderek, "Kılıçdaroğlu, bana Nilüfer Belediyesi Başkan adaylığını önerdi" dediğini aktardı. Kılıçdaroğlu tarafından davet edildiğini söyleyen Alagöz ise Nilüfer iddiasını reddetmedi.



BİR CHP KLASİĞİ... YİNE YALANLADILAR!
Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'den yaptığı İbrahim Alagöz transferi ve Alagöz'e Nilüfer Belediyesi'ni önermesi CHP tabanında krize neden olurken Kılıçdaroğlu'nun A Takımı her zaman olduğu gibi yine yalanlama politikasını seçti.



İsmail Saymaz'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "İbrahim Alagöz, 20 – 25 gün önce genel başkanımızı arayıp üye olmak istediğini söylüyor. Randevu verilmeyince birisi devreye giriyor. Genel başkanımız 'Meral hanımdan izin almış mı?' diye soruyor. 'İzin aldı' diyorlar. Randevu veriliyor. Genel başkanımız görüşmede Alagöz'e 'İzin aldınız mı?' diyor. O da 'Aldım, Akşener de mutlu oldu' demiş. Bursa'da göçmenler hakkında çalışma yapabileceğini söylemiş" ifadelerini kullandı.

"TEKLİF GÖTÜRÜLMEDİ"
Karabıyık, Alagöz'e belediye başkanlığı teklifi götürülmediğini de söyledi.



KILIÇDAROĞLU ARKADAŞLARININ SÖZÜNDEN ÇIKMIYOR
CHP'deki Perinaz Mahpeyker Yaman krizinin etkileri sürerken İbrahim Alagöz'ün de Kılıçdaroğlu'na arkadaşları tarafından önerilmesi büyük bir tartışma konusu oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN