Yeni CHP ve 'mutant' medya! Yılmaz Özdil Halk TV'den Sözcü TV'ye Odatv'den TELE 1'e sert girdi: "Seçimi kaybedeceğiz" endişesi

Kendisini "CHP'li gazeteci" olarak lanse etmekten imtina etmeyen, Kılıçdaroğlu ve avanesi tarafından SÖZCÜ'den kovdurulduğunu açık açık beyan eden Yılmaz Özdil'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Özdil, fondaş Halk TV'den Sözcü TV'ye, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'den TELE 1'e, CHP'nin güdümündeki medya unsurlarını 'mutant' olarak tanımlayıp "Yeni CHP mutant medyaya para vermeye devam ettiği sürece Meral Akşener’e, Muharrem İnce’ye ağır saldırıların devam etmesi ve ana muhalefet maskesiyle AK Parti'ye yerel seçimin de hediye edilmesi kaçınılmaz" dedi.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 13:35 Güncelleme 07 Eylül 2023, 14:11
Yeni CHP ve ’mutant’ medya! Yılmaz Özdil Halk TV’den Sözcü TV’ye Odatv’den TELE 1’e sert girdi: Seçimi kaybedeceğiz endişesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak muhalefetteki binbir kaos, küçük hesaplaşma ve kavgaya şahitlik ediyor.

Bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hem CHP'yi hedef alıyor hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak bir tutum sergiliyor. İki partinin seçim için at pazarlığına tutuştuğu denklemde İYİ Partili kurmaylar 'üçüncü yol' ve 'müstakil seçim' çıkışlarıyla pazarlıkta el yükseltiyor.


Öte yandan Akşener, 14 Mayıs öncesi kumpasla adaylıktan el çektirilen Muharrem İnce ile bir araya geldi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Yılmaz Özdil'den dikkat çeken bir çıkış geldi.




"YENİ CHP" DEDİ FONDAŞ MEDYAYI 'MUTANT' OLARAK TANIMLADI
Özdil, "Yeni CHP mutant medyaya para vermeye devam ettiği sürece Meral Akşener'e, Muharrem İnce'ye ağır saldırıların devam etmesi ve ana muhalefet maskesiyle AK Parti'ye yerel seçimin de hediye edilmesi kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.

KİM BU MUTANTLAR?
Özdil'in fondaş Halk TV'den Sözcü TV'ye, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'den TELE 1, CHP'nin güdümündeki medya unsurlarını 'mutant' olarak tanımlaması yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.



Hatırlanacağı üzere Meral Akşener ve Muharrem İnce 14-28 Mayıs döneminde CHP medyasının hışmına uğramıştı. 3-6 Mart sürecinde İYİ Parti manşet manşet hedef alınmış, fondaşlar ağır başlık ve haberlerle Akşener'i yerden yere vurmuştu.

Kumpasla adaylıktan el çektirilen Muharrem İnce de CHP medyası tarafından linç edilmişti.


AÇIK AÇIK BEYAN ETTİ: BENİ KILIÇDAROĞLU KOVDURDU
Yeni CHP ve güdümündeki fondaş medyayı 'mutant' olarak tanımlayıp yerel seçimlerin kaybedileceğine dair endişeşini dile getiren Yılmaz Özdil, Sözcü TV'den Kılıçdaroğlu ve avanesi tarafından kovdurulduğunu açık açık beyan etmişti.

Özdil, "Yeni CHP'de peş peşe ortaya saçılan kepazelikleri artık görmek istemeyenler bile gördüğü için, Kılıçdaroğlu ve politbürosunun kumpasıyla meslekten attırılmaktan onur duyuyorum" demişti.


KİRALIK GAZETECİ MEVSİMİ
Özdil, geride bıraktığımız günlerde de CHP'li isimlerin yerel seçimler öncesi para saçtığını söyleyip, 'kiralık gazeteciler' bombasını patlatmıştı;

"Yerel seçimde yeniden aday olmak isteyen bazı CHP'li belediye başkanları, kiralık gazetecilere para ödemeye başladı, sıra aday adaylarının gazeteci kiralamasına geldi"


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN