CHP'li adaylar para saçıyor! Kiralık gazeteci 'mevsimi' başladı... Yılmaz Özdil'den çarpıcı sözler

CHP'den fonlanan medyada kazan kaynamaya devam ediyor. Ekrem İmamoğlu'na desteği nedeniyle CHP'nin mamasını kestiği Halk TV'nin, ardından adeta lağım patlamış tüm kirli ilişkiler ağı ortaya saçılmıştı. Fondaş medyada köşeleri kapan sözde gazetecilerin foyası da Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" sözleriyle ayyuka çıkmıştı. Yerel seçimler yaklaşırken, fondaş gazeteciler arasındaki hareketliliğe ilişkin Yılmaz Özdil'den çarpıcı bir açıklama geldi. Özdil, "Yerel seçimde yeniden aday olmak isteyen bazı CHP'li belediye başkanları, kiralık gazetecilere para ödemeye başladı, sıra aday adaylarının gazeteci kiralamasına geldi" dedi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 14:07 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 15:00
CHP’li adaylar para saçıyor! Kiralık gazeteci ’mevsimi’ başladı... Yılmaz Özdil’den çarpıcı sözler

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine karşı isyan bayrağı açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın yayınlar yaptığı gerekçesiyle Halk TV ile olan sözleşmesini feshetmesiyle gün yüzüne çıkan fondaş medyanın para desteği gündemdeki yerini koruyor.

GAZETECİ KİRALIYORLAR
CHP'ye yakınlığı ile bilinen Yılmaz Özdil, "Yerel seçimde yeniden aday olmak isteyen bazı CHP'li belediye başkanları, kiralık gazetecilere para ödemeye başladı, sıra aday adaylarının gazeteci kiralamasına geldi" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini de ateşledi.

"FONDAŞ" MEDYADA PANİK BAŞLADI!
14-28 Mayıs seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından "değişim" tartışmalarının başladığı CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisini eleştiren gazeteciler hakkında, "Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından "Fondaş" medyada panik havası oluştu.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, Fatih Portakal ve Yılmaz Özdil başta olmak üzere birçok isim Kılıçdaroğlu'na "Bu isimleri açıklayın" çağrısında bulundu.

"KİMİN NEREDEN NE KADAR MAAŞ ALDIĞINI İYİ BİLİYORUM"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu toplantıda, partisindeki isimlerin köşe yazarlarını satın aldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

FONDAŞ HALK TV'NİN MUSLUĞU KESİLMİŞTİ
CHP, kendi fonladığı Halk Tv ile yapılan sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. CHP'deki koltuk savaşında, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak Ekrem İmamoğlu'ndan yana bir yayın politikası izlemişti.

BESLEYİP ATTIĞINIZ GAZETECİLER KİMLER?
Yaşanan gelişmelerle birlikte CHP Genel Merkezi'nden "mamalanan" gazetecilerin kimler olduğu merak uyandırdı. İmamoğlu ile kavgası sonrası CHP içi "lağımı" patlatan Kılıçdaroğlu'nun düne kadar besleme gazetecileri bizzat kendisinin onayıyla fonlanıp fonlanmandığı sorusu akla geldi.

SATILIK GAZETECİLER BOMBASINI İLK İNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
CHP'nin beslediği medyayla ilgili ilk Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce geçen yıl "Halk TV, Tele1, KRT, CHP'den ve İYİ Parti'den her ay düzenli maaş alıyor. Miktarlarını bile söylerim. Son zamları bilmiyorum ama. Bizi haber yaptıkları zaman 'Maaşı keseriz' diye tehdit ediyorlar. 'Biz sözleşme yaptık" diyorlar. Utanmazlığın bu kadarı olur. Maaşın adını sözleşme yapmışlar. Hizmet satın alıyorlarmış. Haraca bağlamışlar bütün muhalefet belediyelerini. Her bir belediyeden haraç alıyorlar resmen. Aylık maaş alıyorlar. Besleme basınsınız siz" sözleriyle gündeme getirmişti.

CHP yandaşı Tele 1'in sahibi Merdan Yanardağ da Muharrem İnce'nin iddiasını şu sözlerle doğrulamıştı:

"Tele1 ve tüm televizyon kanallarının gelirleri, reklam ve sponsorluk gelirleridir. Biz bazı hizmet satış anlaşmaları yapıyoruz, bunların içinde siyasi partiler de var. CHP ile zaman zaman yaptığımız anlaşmalar var. Onların mitingini canlı olarak yayınlıyoruz ve bunun karşılığında bir bedel alıyoruz."

TAKVİM.COM.TR ISRARLA GÜNDEME GETİRDİ GÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDA

2019 yerel seçimleri sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri alan CHP'nin belediye üzerinden bir "havuz medyası" yarattığı, ciddi biçimde fondaşlar, maaaşa bağlanan gazeteciler iddiaları gündemden düşmedi.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de CHP'nin özellikle kaynaklarını "besleme medyasına" yönlendirdiği hep iddia olarak manşetlerden düşmedi. Takvim.com.tr de ısrarlı manşetleriyle maaaşa bağlanan satılık gazeteciler ve fondaş medya dosyalarıyla konuyu sıcak tuttu.

Halk TV'nin yayın politikası gereği Ekrem İmamoğlu'na destek vermesine kızan Kılıçdaroğlu'nun bu kanalı cezalandırması, kendisini destekleyen Tele 1, KRT ve benzeri yayınlarla nasıl bir para trafiği ilişkisi olduğu sorusunu da akla getirdi. Tele 1 ve KRT'nin ayakta durması için CHP'nin kasasından ne kadar para aldıkları merak konusu oldu. Ekrem İmamoğlu'na kızıp "Ekremci medyayı" cezalandıran Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemalci medya" ile para ilişkisine kamuoyu cevap bekliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN