Tanju Özcan'dan koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu'na rest: Genel başkan adayı olmak istiyorum

CHP'de yaşanan seçim hezimeti sonrası Kemal Kılıçdaoğlu'na sert eleştirilerde bulunan ve CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilerek partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim ve istifa' çağrılarına devam ediyor. Son olarak Özcan, katıldığı bir programda Kılıçdaroğlu'na rest çekerek adeta bomba açıklamalarda bulundu. CHP’li Özcan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu karşısında genel başkanlığa aday olmak istediğini duyurdu. Özcan, yaptığı açıklamada, "12 kez seçim kaybeden bir genel başkanı o koltukta hangi ülkede oturturlar." diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na gözdağı verdi. İşte detaylr...

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 00:17 Güncelleme 07 Eylül 2023, 00:58
Tanju Özcan’dan koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu’na rest: Genel başkan adayı olmak istiyorum

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden hezimetle çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koltuktan kalkmamakta kararlı.

TANJU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA KOLTUK RESTİ I VİDEO İZLE

12. seçim yenilgisine rağmen mağlubiyetin faturasını MYK'ya kesip 14. katı darmadağın eden Kemal Kılıçdaroğlu 'değişim ve istifa' seslerini bastırmak için de kendisine yakın isimlere de görevlendirmelerde bulunarak koltuğunu sağlama alma çabasına girişti.

TANJU ÖZCAN 'DEĞİŞİM VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ' BAŞLATMIŞTI
Kendisini eleştiren isimlerin görevine son veren Kılıçdaroğlu, bu anlamda kendisini sert bir dille eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti. Karar üzerine Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve adalet yürüyüşü' başlatmıştı.

ÖZCAN, KILIÇDAROĞLU'NU BOMBALADI
Yaptığı yürüşe rağmen partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan, değişim açıklamalarına sosyal medya hesabından ve çeşitli programlarda devam etti. Son olarak katıldığı bir programda Kılıçdaroğlu'nu hedaf alan Özcan, adeta bomba açıklamalarda bulundu.


"ATATÜRK'E KARŞI KİN VAR"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı bir kin olduğunu öne süren Tanju Özcan "Bunu ilk kez söylüyorum." diyerek, "Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı 'Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var." ifadelerini kullanmıştı.

"CHP'Lİ OLMAYAN BAZILARI VAR 'DERSİM KATLİAMI' FALAN DİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'yi işaret eden Tanju Özcan şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun gittiği yol yol değil. Sayın Kılıçdaroğlu sürekli olarak vurgular aslında özel sohbetlerde İhsan Sabri Çağlayangil'le yaptığı 'Dersim' röportajı... Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı 'Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var.

Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum. 'Dersim'de bir harekat yapılıyor. Kimi sorumsuz CHP'liler daha doğrusu hukuken CHP'ye üye olup aslında CHP'li olmayan bazıları var 'Dersim Katliamı' falan diyor.

Kardeşim bir bölgede ayaklanma olmuş senin askerine, polisine, köprüne saldırılar oluyor vergi vermeyi reddediyor. Buna müdahale ediyorsun. 'Dersim'de ölen isyancılar, insanlar olmuş. Kılıçdaroğlu içinde bu ukde olarak kalmış. O yüzden Atatürk'e karşı sempati beslediğini düşünmüyorum. Çok az konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyebilmiştir. Atatürk kelimesinden hoşlandığını düşünmüyorum."

SES KASETİNİ PATLATTI
Eleştirilerini sosyal medya hesabından da sürdüren Tanju Özcan, son olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun partili gençler ile yaptığı toplantıdaki konuşmasından bir ses kaydı yayınladı.

"PARTİDEN ATIN GİTSİN BU ADAMI"
"İyi dinleyin lütfen" başlığıyla yayınladığı videoda kendisiyle ilgili "Partiden atın gitsin bu adamı ne işi var" ifadelerinin kullanıldığı ses kaydına Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu dün partili gençler ile yaptığınız toplantıda benimle ilgili olarak 'Arkasında hangi güçlerin olduğunu biliyoruz' ifadesini kullanmışsınız. Arkamda herhangi bir 'Gizli güç' yok. Halkın gücü var." dedi.

"YETER ARTIK DÜŞÜN CHP'NİN YAKASINDAN"
Kimsenin maşası olmayacağını savunan Özcan, "Amacım da gizli değil, 'Değişimin Gn. Başkan'dan başlaması…' İddialarınızı ispatlayamazsanız, sizi yalancı ve müfteri olarak ilan edip, dava edeceğim. Yeter artık düşün CHP'nin yakasından" ifadelerine yer verdi.

14 ve 28 Mayıs hezimetinden sonra 'değişim' çıkışının öncülerinden olan CHP'li Tanju Özcan'dan, katıldığı televizyon programında, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'koltuk' resti geldi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINDA GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM"
Ben CHP'ye dönüp Kurultay'da genel başkanı adayı olmak istiyorum. Mahkeme dilekçesinde de bunu yazdım 'bir tedbir kararı verin' diye. Eğer 4-5 Kasım'dan sonra benim partiye dönmeme karar verirseniz, bu benim seçme ve seçilme hakkıma ihlal olacaktır.

"12 SEÇİM KAYBETMİŞ BİR GENEL BAŞKANI O KOLTUKTA HANGİ ÜLKEDE OTURTURLAR"

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 2012 yılına kadar olumlu fikirlerim vardı. Ben Türkiye'de Kemal Bey ile birlikte çalışmış; İl başkanı, milletvekili ve belediye başkanlığı yapmış tek kişiyim…

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Atatürkçü' ve Türk milliyetçi tabanını HDP ile yakınlaştıramaz. Kılıçdaroğlu partilerin net ilkeleri olmaz dedi. Kılıçdaroğlu başarılı olsaydı ben neden onu eleştireyim, 12 tane seçim kaybetmiş bir genel başkan var CHP'nin başında. Avrupa'da ve dünyada böyle bir olay yaşanmamıştır. 12 kez seçim kaybeden bir genel başkanı o koltukta hangi ülkede oturturlar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN