Soçi'de Erdoğan ve Putin zirvesi! "Rus tahılını Türkiye’de un yapmaya hazırız"

Başkan Erdoğan, Putin ile Soçi’de bir araya geldi. Dünyanın merakla beklediği müjdeyi verdi: Rus tahılını Türkiye’de un yapmaya hazırız. Afrika’ya sevkiyata başlayacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2023 Güncelleme 05 Eylül 2023, 07:03
Soçi’de Erdoğan ve Putin zirvesi! Rus tahılını Türkiye’de un yapmaya hazırız

İÇİNDEKİLER

Rus tahılının çoğu, fakir Afrika ülkelerine gitmeli. Ancak yüzde 44'ü Avrupa'ya giderse Rusya olumlu bakmıyor. Yüzde 14, Türkiye'ye geliyor. Bugün Sayın Putin '1 milyon ton tahılı, fakir ülkelere göndermeye varız' dedi.




Biz de 'Bu tahılları fabrikalarımızda un yapıp Afrika'ya gönderebiliriz' dedik. Putin, özellikle 6 ülkeden bahsetti. Önümüzdeki haftalarda sevkiyatın başlayacağını söyledi. Temennim odur ki bu adımları müşterek atarız.

ANLAŞMAYA HAZIRIZ
Putin, yaptırımlar kalkarsa Tahıl Koridoru'nun açılacağını söyledi. "1 milyon ton tahılın, Türkiye üzerinden Katar finansmanıyla Afrika'ya gönderilmesine çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalarda başlayacak" dedi.



TÜRKİYE ARTIK NÜKLEER GÜÇ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya lideri Vladimir Putin ile 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Hem Erdoğan, hem de Putin, özellikle 6 Afrika ülkesine önümüzdeki günlerde bedava tahıl gönderilebileceğini bildirdi. Bu arada görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler de gündeme geldi.

SİNOP KARARI
Başkan Erdoğan, zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Putin ile ticaret, enerji, tarım, turizm, ekonomi ve finans başta olmak üzere çok boyutlu iş birliğimizi daha da güçlendirmek için atılabilecek adımları değerlendirdik. Özellikle Akkuyu Nükleer Enerji Santrali devam ediyor. İkinci bir adım olarak da yine Sinop Nükleer Enerji Santrali konusunu ele aldık. Bu alanda da atılacak bir adımla Türkiye sınıf atlayacaktır" dedi. Rusya Lideri Putin ise "Türkiye, Akkuyu ile artık uluslararası nükleer devletler kulübünün üyesi oldu. Her şey planladığımız gibi gidiyor. Gelecek yıl ilk üniteyi faaliyete geçireceğiz. İşbirliğimizi sürdürmek için ilginç seçenekler var. Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulmasını teklif ettik. Ucuz yakıt sevkiyatına devam edeceğiz" sözlerini kaydetti...



PUTİN'DEN TATİL DAVETİ
Erdoğan'ı Boçarov Ruçey Sarayı'nın kapısında karşılayan Putin, "Bir dahaki sefere tatile gelin. Burası çok yeşillik bir alan burası" dedi. Erdoğan ise gülerek "Bizim Karadeniz" cevabını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN