Birbirine girdiler! İYİ Parti'li Adnan Beker ile CHP'li Barış Yarkadaş arasında canlı yayında Ankara kavgası: İYİ Parti'ye verilmesi lazım

14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde hezimete uğrayan 8'li koalisyonda ipler tamamen koparken İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, katıldığı canlı yayın programında CHP ile yeni bir iş birliği yapma şartı olarak Ankara adaylığının kendilerine verilmesini istedi. "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım." diyen Beker, "O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur." dedi. Öte yandan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile tartışmaya giren Beker, "Ankara'da 25 senedir kazanamadığınız bir belediyeyi CHP tek başına mı kazandı?" diye sordu. Yarkadaş ise, "Oktay Vural ile Buğra Kavuncu CHP ile yerel seçime ilişkin görüşmeler yapıyor şu anda." diyerek bombayı patlattı. CHP yandaşı Yarkadaş'ın yerel seçim iddilarına İYİ Parti'den yalanlama geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 01:23 Güncelleme 05 Eylül 2023, 05:49
Birbirine girdiler! İYİ Parti’li Adnan Beker ile CHP’li Barış Yarkadaş arasında canlı yayında Ankara kavgası: İYİ Parti’ye verilmesi lazım

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen çifte seçimlerde hezimete uğrayan 8'li koalisyonda ipler tamamen koptu.



"KOLTUĞUNDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİ DÜŞÜNMEYENLERLE UĞRAŞTIK"
Meral Akşener yaptığı açıklamada CHP'yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatanları hedef alarak, "Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" demişti.

Yerel seçim çıkışı yapan Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı resmen bitirmişti.



Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığını gündeme getirdiklerini de hatırlatan Akşener özür dileyerek "Keşke herkes bizler kadar cesur ve yürekli olabilseydi." ifadelerini kullanmıştı.

MUHALEFETTE YEREL SEÇİM PAZARLIĞI
İki parti arasındaki gerilime ilişkin katıldığı canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, CHP ile yeni bir iş birliği yapma şartı olarak Ankara'nın kendilerine verilmesini istedi.

"ANKARA'NIN İYİ PARTİ'YE VERİLMESİ LAZIM"
"Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım." diyen Beker, "O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur." dedi.

ADAYLIĞINI İLAN EDEN YAVAŞ'A İYİ PARTİ'DEN KARŞILIK GELDİ I VİDEO İZLE

İYİ PARTİ, CHP'DEN ANKARA'YI İSTEDİ CANLI YAYINDA ORTAM GERİLDİ
Programın diğer konuğu CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Beker'in sözlerine tepki gösterip, tartışmaya girdi. Beker, "Belediyeleri CHP mi kazandı? Ankara'da 25 senedir kazanamadığınız bir belediyeyi CHP tek başına mı kazandı? Kazanıldığı zaman hep sizin, kaybedildiği zaman hep bizim." diye konuşunca araya giren Yarkadaş, "Oktay Vural ile Buğra Kavuncu CHP ile yerel seçime ilişkin görüşmeler yapıyor şu anda." iddiasını ortaya attı.

İYİ PARTİ CHP'DEN ANKARA'YI İSTEDİ CANLI YAYINDA ORTAM GERİLDİ I VİDEO İZLE

İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA: KÜLLİYEN YALAN
Yarkadaş'ın iddialarına ise İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural sosyal medya hesabından yanıt verdi. Oktay Vural, "CHP ile yerel seçime ilişkin görüşmeler yaptığımız iddiası külliyen yalandır" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN