CHP yandaşı Bahar Feyzan'dan bomba kulis: İzmir’in Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olmayabilir

CHP, 28 Mayıs seçiminde Başkan Erdoğan karşısında alınan ağır yenilginin şokunu henüz atlatamadı. Değişim tartışmaları devam ederken CHP'de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önümüzdeki yerel seçimlerde 'belediye başkanı adayı' olacaklarını duyurdu. İmamoğlu ve Soyer'in ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de adaylığını açıkladı. Ancak CHP'de Soyer'in adaylık açıklamasının çok erken bulunduğu bildirildi. CHP yandaşı Bahar Feyzan, CHP Genel Merkezi tarafından İzmir Belediye Başkan adayı olarak Soyer'in kesin olarak düşünülmediğini iddia etti. Kulis bilgisini paylaşan Feyzan, "Tunç Soyer'in açıklaması çok erken bulunmuş. İzmir'in Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmayabilir." dedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 03:15 Güncelleme 03 Eylül 2023, 06:43
CHP yandaşı Bahar Feyzan’dan bomba kulis: İzmir’in Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olmayabilir

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'de değişim sesleri yükselmeye başladı.

CHP YANDAŞINDAN BOMBA KULİS! VİDEO İZLE

Parti içerisinden bu rüzgarı en çok arkasına alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağı çeken isimlerin başında ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Her fırsatta koltuğa geçmeye hazır olduğunu ve partide değişimin gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, daha sonra kararından dönerek Kılıçdaroğlu'na destek verip önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul'dan yeniden aday olacağını açıkladı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN PEŞ PEŞE 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI
Ekrem İmamoğlu'nun bu kararının hemen ardından ise Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da Ankara'dan adaylığını açıkladı.


TUNÇ SOYER ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
CHP'de peş peşe gelen bu adaylık açıklamalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de adaylığını ilan ederek bu kervana katıldı. Ancak Soyer'in bu çıkışının CHP içerisinde rahatsızlığa neden olduğu ileri sürüldü.

GENEL MERKEZ'İN İZMİR ADAYI TUNÇ SOYER OLMAYACAK
CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Bahar Feyzan, Soyer'in açıklamasının yönetim tarafından çok erken bulunduğunu ve Genel Merkez'in İzmir adayının Tunç Soyer olmayacağını söyledi.

"EN UYGUN AÇIKLAMA EKREM BEYİN AÇIKLAMASI"
Aktardıklarının 'kulis' bilgisi olduğunu ifade eden Bahar Feyzan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İstanbul ve Ankara tüm süreçten ayrı tutuluyor CHP'de o yüzden CHP'nin ağırlığı var önemli. En uygun açıklama Ekrem Beyin açıklaması ama Mansur Beye de kimse kırgın değil. Fakat Tunç Soyer'in açıklaması çok erken bulunmuş. İzmir'in Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmayabilir."

MERAL AKŞENER 26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜLERİ ATTI
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurmuştu.

ÇELİŞKİ ÜSTÜNE ÇELİŞKİ
"Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık"
diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Meral Akşener, "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışı yaparak CHP'ye de kapıları kapatmıştı.

Akşener daha sonra mitingin ardından yaptığı açıklamada, "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergilemişti.

Meral Akşener'in ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İBB ve ABB için kendi adaylarını çıkaraklarını belirterek ittifaka kapıları kapatmıştı.

Ancak Akşener 3-6 Mart'ta olduğu gibi yine bir geri dönüşün sinyalini verdi. Kürşad Zorlu'nun çıkışını yorumlayan Akşener, "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür." dedi. Akşener, "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

MANSUR YAVAŞ'TAN OLAY ÇIKIŞ
İYİ Parti liderinin bu tavrı siyasi tıkanma yaşadığının en net göstergesi olurken CHP-İYİ Parti ve dışarıdan HDP'nin desteğiyle seçilen Mansur Yavaş'tan olay bir çıkış yapmıştı.

ROZETSİZ VURGUSU
Dün tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını "Sevgili ailem size sesleniyorum, size güveniyorum. Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum." ifadeleriyle açıklayan Mansur Yavaş, "Rozetsiz" vurgusu yapmıştı.

Yavaş, "Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. " ifadelerini kullanmıştı.

CHP PANİKLEDİ
Mansur Yavaş'ın bu çıkışının ardından CHP'de panik başladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ANKARA İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Yavaş'ın İYİ Parti'ye geceği söylentileri dillendirilirken Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara İl Başkanı Akıllı ile ilçe başkanlarını kabul etmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Balkanı Ali Hikmet Akıllı ve beraberindeki ilçe başkanlarını kabul etmişti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Ankara'da kongrelerini tamamlayan ilçe başkanları ile bir araya gelmişti. CHP Genel Merkezi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Yavaş'ın yaptığı çıkışın gündeme geleceği öğrenilmişti.

İYİ PARTİ BOMBAYI PATLATMIŞTI: YAVAŞ KİMİN ADAYI OLACAK NEREDEN BİLELİM
İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz katıldığı bir programda Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğinin siyanlini vermişti.

"YAVAŞ'IN HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAĞINI NEREDEN BİLECEĞİM?"
Katıldığı programda CHP yandaşı Gürkan Hacır'ın "Mansur Yavaş sizin nitelikli bulduğunuz bir isim, eğer CHP, Ankara'da Yavaş'ı aday gösterirse destekler misiniz?" sorusuna yanıt veren Poyraz "Bu parti yetkili kurullarının alacağı karar. Mansur Yavaş'ın hangi partiden aday olacağını nereden bileceğim? Aday olup olmayacağını nereden bileceğim?" ifadelerini kullanmıştı.

"MANSUR YAVAŞ'IN İYİ PARTİ'DEN ADAY OLMA İHTİMALİ VAR MI?
Poyraz, Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, "Bu konuya ilişkin bir açıklama yapmam mümkün değil. Ben ne bu konu ile ilgili Mansur Bey'le görüşecek makamım ne de Mansur Bey adına İYİ Parti ile görüşecek makamı temsil ediyorum. Sadece nitelikli adayları çıkarmamız gerektiğini söylüyorum" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Uğur Poyraz'ın verdiği o yanıt "Mansur Yavaş CHP'yi bırakıp İYİ Parti'den mi aday olacak?" sorusunu akıllara getirmişti.