CHP'de Mansur Yavaş sancısı! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş görüşme

Genel seçimlerin ardından CHP ve İYİ Parti arasındaki ipler gerildi. Yerel seçime giden süreçte gerilim daha da tırmanırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Rozetsiz" başkanlık çıkışı CHP'yi telaşlandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yavaş'ın çıkışının ardından Ankara'da flaş bir görüşme gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 16:14 Güncelleme 01 Eylül 2023, 11:39
CHP’de Mansur Yavaş sancısı! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan flaş görüşme

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde hezimet yaşayan 8'li koalisyonun büyük ortakları CHP ve İYİ Parti arasında kavga sürüyor.

MERAL AKŞENER 26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜLERİ ATTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi yerden yere vurdu.

ÇELİŞKİ ÜSTÜNE ÇELİŞKİ
"Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık"
diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Meral Akşener, "Yerel seçimlere kendi kadromuzla gireceğiz" çıkışı yaparak CHP'ye de kapıları kapattı.

Akşener daha sonra mitingin ardından yaptığı açıklamada, "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

Meral Akşener'in ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu İBB ve ABB için kendi adaylarını çıkaraklarını belirterek ittifaka kapıları kapattı.

Ancak Akşener 3-6 Mart'ta olduğu gibi yine bir geri dönüşün sinyalini verdi. Kürşad Zorlu'nun çıkışını yorumlayan Akşener, "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür." dedi. Akşener, "Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'TAN OLAY ÇIKIŞ
İYİ Parti liderinin bu tavrı siyasi tıkanma yaşadığının en net göstergesi olurken CHP-İYİ Parti ve dışarıdan HDP'nin desteğiyle seçilen Mansur Yavaş'tan olay bir çıkış yaptı.

ROZETSİZ VURGUSU
Dün tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını "Sevgili ailem size sesleniyorum, size güveniyorum. Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum." ifadeleriyle açıklayan Mansur Yavaş, "Rozetsiz" vurgusu yaptı.

Yavaş, "Bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. " ifadelerini kullandı.

CHP PANİKLEDİ
Mansur Yavaş'ın bu çıkışının ardından CHP'de panik başladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ANKARA İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Yavaş'ın İYİ Parti'ye geceği söylentileri dillendirilirken Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara İl Başkanı Akıllı ile ilçe başkanlarını kabul etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Balkanı Ali Hikmet Akıllı ve beraberindeki ilçe başkanlarını kabul etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Ankara'da kongrelerini tamamlayan ilçe başkanları ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Yavaş'ın yaptığı çıkışın gündeme geleceği öğrenildi.

İYİ PARTİ BOMBAYI PATLATMIŞTI: YAVAŞ KİMİN ADAYI OLACAK NEREDEN BİLELİM
İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz katıldığı bir programda Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğinin siyanlini verdi.

"YAVAŞ'IN HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAĞINI NEREDEN BİLECEĞİM?"
Katıldığı programda CHP yandaşı Gürkan Hacır'ın "Mansur Yavaş sizin nitelikli bulduğunuz bir isim, eğer CHP, Ankara'da Yavaş'ı aday gösterirse destekler misiniz?" sorusuna yanıt veren Poyraz "Bu parti yetkili kurullarının alacağı karar. Mansur Yavaş'ın hangi partiden aday olacağını nereden bileceğim? Aday olup olmayacağını nereden bileceğim?" ifadelerini kullandı.

"MANSUR YAVAŞ'IN İYİ PARTİ'DEN ADAY OLMA İHTİMALİ VAR MI?
Poyraz, Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, "Bu konuya ilişkin bir açıklama yapmam mümkün değil. Ben ne bu konu ile ilgili Mansur Bey'le görüşecek makamım ne de Mansur Bey adına İYİ Parti ile görüşecek makamı temsil ediyorum. Sadece nitelikli adayları çıkarmamız gerektiğini söylüyorum" ifadeleriyle yanıt verdi.

Uğur Poyraz'ın verdiği o yanıt "Mansur Yavaş CHP'yi bırakıp İYİ Parti'den mi aday olacak?" sorusunu akıllara getirdi.