Ankara Halk Ekmek Fabrikası’ndaki rüşvetin belgesi ortaya çıktı: "Mansur Yavaş istifa etsin"

Cumhuriyet Halk Partili Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet skandalı patladı. Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan rüşvet skandalını ortaya çıkaran AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş paniğe kapılarak konuyu savcılığa taşıdığını belirterek belgeleri gösterdi. Özcan, "Ben 'bunlar doğru değilse istifa ederim' dedim. Ama doğruysa Genel Müdür değil Mansur Bey'in istifa etmesi gerekiyor" diyerek Yavaş'ı istifaya çağırdı.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 19:30 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 19:43
Ankara Halk Ekmek Fabrikası’ndaki rüşvetin belgesi ortaya çıktı: Mansur Yavaş istifa etsin

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi rüşvet skandalıyla gündeme geldi.

RÜŞVET BELGELENDİ 'YAVAŞ' GERİ ADIM ATTI I VİDEO İZLE

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında CHP'li ABB'nin iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışmak isteyen insanlardan rüşvet alındığını açıkladı.

Özcan'ın rüşvet verilerek 200 kişinin işe alındığını ortaya çıkarmasının ardından Yavaş, apar topar konunun araştırılması için müfettiş yolladı.

Konunun savcılığa intikal etmesi ile skandalı kabul eden CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş, Özcan'a tanıklık etmesi için çağrı yaptı.

Yavaş'ın çağrısına katıldığı canlı yayında cevap veren Özcan, yaşanan skandala ilişkin belgeleri de göstererek olayın gerçekliğini ispatladı.

"MÜFETTİŞ GÖNDEREREK BU İDDİAMIZI KABUL ETTİLER"
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan şunları söyledi:

"Halk Ekmek iddiamız var. Zaten müfettiş göndererek bu iddiamızı kabul ettiler. Durumdan rahatsız olup savcılığa başvurulmazdı.

Yavaş işin içinden çıkmak için beni de tanık olarak göstermiş. Göstersin ben şeref duyarım Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum. Ankaralı hemşerilerim rahat olsun.

Biz bedel ödemeye hazırız. Yavaş adliye koridorlarına çekmeye çalışıyor siyaseti. Biz vatandaşımızın hakkını adliye koridorlarında da savunuruz. Biz bu gelenekten geliyoruz. Allah'a hamt olsun geçmişte de bükülmedik şimdi de bükülmeyiz" ifadesini kullandı.

"ARTIK KAÇMASIN, GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALMAKLA İŞ BİTMEZ"
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ben günlerdir bilerek belge çıkarmadım ortaya. Yavaş'ın bir adım atmasını bekledim. Kendileri bir adım atamadı bot hesaplardan bize saldırdılar. Bütün belgeler bizde. Biz iktidar partisiyiz. Ben AK Parti'nin Ankara İl Başkanıyım. Belgelerle konuşurum. Burada bize vatandaşımız da geliyor, orada çalışan mağdur olan insanlarda geliyor. Biz bunları sonuna kadar takip ediyoruz.

İŞTE BELGELER! MAHKEMEYE DE SUNARIZ
Vatandaşımızın ve orada çalışan personelin hakkını sonuna kadar savunacağız. Biz boş iddialarda bulunmayız. Bizi madem tanık olarak gösterdi Yavaş, belgelerimizi mahkemeye sunarız. Dekontlar ayrı isimler aynı. İşe girmeden belli bir meblağ girdikten sonra belli bir meblağ. Belediyenin yaptığı açıklamaya çok komik bir savunmadır. Çalışanlar da var. Geçmişe dönük onları da çıkardılar ki iş sekteğe uğramasın.

YAVAŞ İSTİFA ETSİN
Kendilerini dürüst göstermek için çabalıyorlar ama Yavaş kendi görevlendirdiği personelden sorumludur. 'Ben onun gözünün yaşına bakmam' demekle kurtaramazsın. Sorumluluğunu bileceksin. Halk Ekmek Genel Müdürü'nün görevden alınması ile bu iş bitmez.

RÜŞVET BELGELENDİ 'YAVAŞ' GERİ ADIM ATTI I VİDEO İZLE

Ben 'bunlar doğru değilse ben istifa ederim dedim. Ama doğruysa Genel Müdür değil Mansur Bey'in isitfa etmesi gerekiyor"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN