İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş planı! Amaç yerel seçimlerde büyük bir pay koparmak!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yenilginin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu topa tutan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında ‘yüreksizler’ ifadesini kullanan Akşener'in iki ismi gözden çıkardığı konuşuluyordu. Öte yandan kulislerde konuşulan bir diğer konu ise İYİ Parti'nin bir yerel seçim hazırlığı yaptığı yönünde. İYİ Parti'nin CHP'yi zora sokacak açıklamalar yaparak ittifaktan daha büyük bir pay koparma peşinde olduğu, Akşener'in önünde sonunda CHP ile bir ittifaka gireceği söyleniyor. Tüm bu gelişmelerin ardından siyaset gündeminin beklediği açıklama İYİ Parti Genel Merkezi’nden geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, “Kendi adaylarımızı çıkaracağız” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama ile Akşener'in yerel seçim planı olduğu, açıklamaların ise bir plan dahilinde yapıldığı iddia edildi.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 15:44 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 16:18
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş planı! Amaç yerel seçimlerde büyük bir pay koparmak!

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere adım adım ilerlerken koalisyondaki kavgaya şahit oluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başlayan ve yenilginin ardından daha da körüklenen kavgada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu topa tutuyor.

KILIÇDAROĞLU'NA YAYLIM ATEŞİ: "ÖNCE ŞAHSIM" DEDİ, NEFSİNE ESİR OLDU
Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıın hata olduğunu dile getiren Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SALVO: "YÜREKSİZLER..."
İYİ Parti Genel Başkanı'nın gündeminde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da vardı.

İmamoğlu ve Yavaş'a 'yüreksizsiniz' diye sitem eden Akşener şu ifadeleri kullandı;

Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Hiçbir kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Önleri kesilmek istendiğinde yardımlarına koştum, yanlarında durdum, her türlü hakareti, iftirayı göğüsledim. Ama onları paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım.



Onlara bu ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum.

Allah'ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar. Onlar adına da özür diliyorum. Milletimiz kadar yürekli olamayanlar için özür diliyorum.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU'NA ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ'A DESTEK YOK!
Akşener'in bu çıkışının ardından Yerel seçimlerde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş aday gösterilse bile İYİ Parti'nin destek vermeyeceği, kendi adaylarını çıkartacağı konuşulmaya başlanmıştı.

YEREL SEÇİM PLANI
Ancak Ankara kulislerinde konuşulan bir diğer konu ise Akşener'in yerel seçimler için bir plan içinde olduğu, CHP'yi zora soracak açıklamalar yaparak ittifaktan daha büyük bir pay koparma peşinde olduğu, Akşener'in önünde sonunda CHP ile bir ittifaka gireceği söyleniyor.

Söz konusu iddia ise Meral Akşener'in şu konuşmasına dayandırılıyor:

"Bizim İstanbul Belediyesi'nde sadece iki genel müdürümüz var. Başka da bir şeyimiz yok. Bilginize! Biri Ağaç A.Ş., diğeri de Güvenlik A.Ş.'nin genel müdürü. Bu iki genel müdür İYİ Parti'dendir. Geri kalan her şey ve herkes birilerine aittir. İnşallah İstanbulluya aittir."

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
Tüm bu gelişmelerin ardından siyaset gündeminin beklediği açıklama İYİ Parti Genel Merkezi'nden geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Kendi adaylarımızı çıkaracağız" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama ile Akşener'in yerel seçim planı olduğu, açıklamaların ise bir plan dahilinde yapıldığı iddia edildi.

Merakla beklenen resmi açıklama İYİ Parti Genel Merkezi'nden geldi. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yerel seçimlerde desteklenip desteklenmeyeceği konusuna yanıt verdi.

"KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ"
Yerel seçimlerde iş birliğinin nasıl yapılacağı sorulan Zorlu, "Genel Başkanımızın konuşmasında ittifak yerine, milletimizin isteği hasıl olduğunda ve her yörenin yerel koşulları dikkate alınarak iş birliklerinin belli yerlerde olabileceğine yönelik bir ifadesi oldu. Bizim için önemli olan yerelde hizmetin nasıl gerçekleşeceği. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarının ortaya koyduğu anlayış; 'Merkezde biz, yerelde biz, her yerde biz. O zaman hepimiz Türkiye'yiz" Böyle bir anlayış yok. Türkiye bu anlayış ile idare edilemez. Biz 85 milyon insanımızın çoğulculuğu, zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istiyoruz. Bu anlamda da kendi adaylarımızı çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımızı başlattık" yanıtını verdi.

Zorlu, yerel seçim çalışmalar kapsamında Akşener'in Eylül ayının ortasından itibaren teşkilatlarla bir araya gelmeye başlayacağını açıkladı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun karışına aday çıkarıp çıkarılmayacağı sorulan Zorlu, "2019 seçimlerindeki başarının ortaya çıkışında İYİ Parti'nin büyük bir çabası oldu. Bu fikri zaten Genel Başkanımız bazı kanallarda söyledi. Orada bir iş birliği kurulması bizim teklifimizdi. O zaman o sorumluluktan ve milletimizin talebinden kaçmadık ve bugünkü görüntü ortaya çıktı. Ancak bazı siyasi partilerin İstanbul ve Ankara'da bazı hedefleri olduğu için bu konuyu çokça köpürtüyorlar. Ama biz çok net bir şeyi ortaya koyduk. Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN