İstanbul'da "öndeyiz" kavgası! Ekremciler ile Kemalciler ilçe ilçe savaşıyor

Seçimin ertesi sabahı 'değişim' diyerek yola çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, delege seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partide ağırlığını artırmasıyla rotayı yeniden İstanbul'a kırdı. Özgür Özel'in başkanlığı için cephe gerisinden destek veren İmamoğlu, değişimcilerin kurultay kavgasında 'liderliğini' sürüdürüyor. Kurultaya 250 delege gönderecek İstanbul'da taraflar arasında 'öndeyiz' kavgası başladı. Bir tarafını Kılıçdaroğlu ekibinden İstanbul'un gayri resmi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun çektiği kavgada, İmamoğlu'na yakın 'değişimciler ekibi de ilçe savaşı veriyor. İstanbul'da güç kazanan tarafın Kurultay'da ağırlığını hissettirmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 07:34 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 07:51
İstanbul’da öndeyiz kavgası! Ekremciler ile Kemalciler ilçe ilçe savaşıyor

İÇİNDEKİLER

CHP'de seçim hezimetinin ardından başlayan koltuk savaşında taraflar İstanbul'a kilitlendi. 250 delege ile Kurultay'ın belirleyici kenti olacak İstanbul'da, taraflar ilçe ilçe hem oylamada hem de psikolojik üstünlükte rakibi alt etme peşinde.

'ÖNDEYİZ' KAVGASI
CHP kurultayına 250'ye yakın delege gönderecek olan İstanbul teşkilatında hem "Değişimciler" hem de "Kemalciler", "biz öndeyiz" kavgasına tutuştu.

İstanbul'daki kongrelerde, İmamoğlu destekçileri kendilerinin "açık ara" önde olduğunu savunurken, Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutanlar da kendilerinin fark attığını ileri sürüyor.

'SOĞUK DUŞ' ETKİSİ
Sabah gazetesinin haberine göre; CHP'nin gayri resmi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun akrabası Deniz Kaftancıoğlu'nun Küçükçekmece'deki oylamada delege seçilememesi genel merkezde soğuk duş etkisi yarattı.

Buna rağmen Küçükçekmece, Kadıköy ve Üsküdar'da değişimcilerin kazandığına yönelik iddialar, Kılıçdaroğlu'na yakın isimler tarafından ısrarla reddediliyor.

'DEĞİŞİMCİLERİN' ZAFERİ
Üsküdar'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in aday gösterdiği Onur Cingil'in ilçe başkanlığı yarışını değişimcilerden İbrahim Çağlar'a kaybetmesi ise İmamoğlu taraftarlarının zaferi olarak değerlendiriliyor.

ZOOM CUNTASI!
Ekrem İmamoğlu liderliğinde toplanan 'Zoom' cuntasında, Özgür Özel, Engin Altay, Selin Saye Böke gibi aprtinin ağır topları yer aldı. İmamoğlu 'değişim' sloganıyla yola çıkmasına karşın rotayı son olarak İstanbul'a kırdı.

İSTANBUL'A MÜHÜRLENDİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Ağustos'ta Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, "31 Mart seçimleri bu fütursuzluğa dur seçimi olacaktır. İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. Bizim yönetimimizdeki İstanbul Türkiye geleceğinin teminatı olmuştur. Demem o ki İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Kendimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum" dedi.

GÖZLER ÖZEL'DE
Genel Başkanlık için İmamoğlu'na karşın daha açık konuşan Özgür Özel, henüz adaylığını açıklamadı. Ancak İmamoğlu'nun desteğini almış durumda.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN