Kemal Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarını 'kafesledi: Değişim isteyenlere 'buradayım' mesajı

14 ve 28 Mayıs'ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşısında büyük hezimete uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak adına tasfiye hareketine girişmişti. MYK'da değişikliğe giden, 90'a yakın danışmanını kovan Kılıdçaroğlu, 'değişim' talep eden il ve ilçe başkanlarını da görevden alarak örgüte 'buradayım' mesajı vermişti. 81 il başkanınını kendisine destek bildirisi yayınlamaya zorlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi ilçe başkanlarınını ayağına çağırdı. Değişimcilerin kalesi olarak bilinen İstanbul'un ilçe başkanlarıyla görüşme yapan Kılıçdaroğlu, 'kurultayda yanlış yapmayın' mesajı verdi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 07:27 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 07:30
Kemal Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarını ’kafesledi: Değişim isteyenlere ’buradayım’ mesajı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağır bir yenilgiye uğratılan Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak adına örgütlere 4 koldan baskıya başladı. Kılıçdaroğlu, değişim taleplerini bir bir bastırırken, işini şansa bırakmıyor.

'YANLIŞ YAPMAYIN' MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez "değişimcilerin kalesi" olarak adlandırılan İstanbul'un ilçe başkanlarını genel merkeze çağırdı.

Kongreleri tamamlanır tamamlanmaz tüm başkanları Ankara'ya davet eden Kılıçdaroğlu, toplantıda kendilerine kurultay sürecinin önemini anlatarak net bir şekilde "yanlış yapmayın" mesajı verdi.

ÖRGÜTE 'GÖZDAĞI' VERDİ
Kendisine yönelik "istifa" baskısına kalkan yapmak için tüm MYK üyelerinin toplu istifasını onaylayan, ardından da 90'a yakın danışmanını tasfiye eden Kılıçdaroğlu, bu süreçte değişim yanlısı il ve ilçe başkanlarını da tek tek görevden alarak örgüte gözdağı verdi.

Değişimcilerin önünü kesebilmek için 3 aydır gençlik kollarından belediye başkanlarına kadar partinin önde gelen tüm isimleriyle toplu görüşmeler yapan Kılıçdaroğlu, toplantıların tamamında kendine destek isteyerek kurultayda görevi bırakmayı düşünmediğinin sinyallerini verdi.

Kılıçdaroğlu'nun koltuk hırsından nasibini alan son grup ise İstanbul'un CHP'li ilçe başkanları oldu.

"SAKIN HA YANLIŞ YAPMAYIN"
Sabah gazetesinin haberine göre; Kongrelerini tamamlar tamamlamaz genel merkeze çağrılan ilçe başkanlarına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti. Merak uyandıran görüşmede Kılıçdaroğlu'nun bir kez daha koltuğu bırakmayacağına yönelik sinyaller verdiği ortaya çıktı.

İddiaya göre yerel seçimler öncesi kurultayın önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "bu süreçte yanlış yapmayın" şeklinde mesajlar vererek genel merkezden bağımsız hareket edilmemesi talimatını verdi.

ZORLA BİLDİRİ İMZALATTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki değişimcilerin daha önce de hızla destekçi toplamaya başlaması üzerine 81 il başkanını genel merkeze çağıran Kılıçdaroğlu, kendileri ile tam 8,5 saat görüşmüş ve ardından "kendisine destek bildirisi" yayımlamalarını istemişti.

20'ye yakın il başkanının bu duruma itiraz etmesi üzerine toplantıda kriz çıkmış, 1 gün sonra Kaftancıoğlu'nun baskısıyla il başkanları tarafından ortak bildiri yayımlanmak zorunda kalmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN