Konya Kulu'da korkutan deprem! Ankara'dan hissedildi

Son dakika haberi! Konya'nın Kulu ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın açıkladığı verilere göre deprem yerin 13.57 km derinliğinde meydana geldi. Deprem Ankara'da da hissedildi. Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir." denildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da deprem ile ilgili yaptığı açıklamada "Memleketim Konya Kulu’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "İç Anadolu bölgesinde bazı depremler tektonik olmadığını volkanik kökenli olduğunu düşünüyorum. Hasan Dağı gibi volkanik dağlar var." dedi. Ersoy, bölgede daha büyük bir deprem beklemediklerini belirtti. Öte yandan Adıyaman'da da 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 08:07 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 14:36
Konya Kulu’da korkutan deprem! Ankara’dan hissedildi

İÇİNDEKİLER

Çevre illerde de hissedilen depremin 13,57 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.


Depremin ardından Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun."

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar ulaşmadı. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada da olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.



AFAD'dan yapılan açıklamada, "Konya ilimizin Kulu ilçesinde saat 07.58'de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Konya ili Kulu ilçesinde saat 07.58 'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

DEPREM HARİTASINDA YER ALMAYAN KONYA'DA NEDEN DEPREM OLDU?

OLUMSUZ ÇAĞRI YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da deprem ile ilgili yaptığı açıklamada "Memleketim Konya Kulu'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

DEPREMLER DEVAM EDECEK Mİ?
Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "İç Anadolu bölgesinde bazı depremler tektonik olmadığını volkanik kökenli olduğunu düşünüyorum. Hasan Dağı gibi volkanik dağlar var." dedi. Ersoy, bölgede daha büyük bir deprem beklemediklerini belirtti. Depremin ardından küçük depremler meydana gelebileceğini belirten Ersoy, "Bu enerjinin sönümlenebileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN DA SALLANDI
Öte yandan Adıyaman'da da 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN