CHP'li belediyelerden yolsuzluk yarışı | Özlem Çerçioğlu kuru iftira demişti! Belgelere ulaşıldı

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin karıştığı skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bu skandallarla anılan CHP'li belediyeler adeta rüşvet yarışına girdiler. Vatandaşın parasına göz diken bu belediyler, konu çıkarlarını paylaşmak olunca ise birbirlerine girdiler. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yine CHP'li olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasındaki kavga bu duruma en büyük örnek. Geçtiğimiz günlerde Fatih Atay, Çerçioğlu'nun yolsuzluk yaptığını iddia ederek, "Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 Milyon yolsuzluk yaptılar" iddiasında bulundu. Elektronik Kamu Alımları Platformu kayıtlarında Çerçioğlu'nun son 4 yıldır aynı şirkete ihale vermediği görüldü. Bu durum Atay'ın iddialarını doğrular nitelikte.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 07:30 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 08:02
CHP’li belediyelerden yolsuzluk yarışı | Özlem Çerçioğlu kuru iftira demişti! Belgelere ulaşıldı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin adı sık sık rüşvetle anılması ile biliniyor. Altyapıdan hizmete birçok konuda sınıfta kalan bu belediyeler, vatandaşlara yaşattıkları zorluklar yetmezmiş gibi bir de onların ceplerindeki paraya göz dikiyor. Göz diktikleri parayı paylaşamayınca ise kendi içlerinde kavgaya tutuştular.

BİRBİRLERİNİ YEMEYE BAŞLADILAR
CHP'li olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, geçtiğimiz günlerde Çerçioğlu'nu kastederek, "Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar. Örneğin, aynı şirkete onlar da sıcak asfalt yaptırdı biz de. Ben açık ihale yaptım, onlar öbür türlü ihale yaptı" demişti.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ı hedef alarak kendisini savundu.

KURU İFTİRA DİYEREK KENDİNİ SAVUNDU
Özlem Çerçioğlu, "Bir belediye başkanı da bana iftira atmış. Namertsiniz ispatlamazsanız, namertsin. Benim bu zamana kadar kursağımdan bir lokma haram geçmedi, geçmez de. Bir siyasetçi koltuğa oturmadan önceki mal varlığı ile koltuğa oturduktan sonraki mal varlığında bir artış varsa bunu mantıklı bir şekilde açıklayabilmeli.

Efendim; yok oğlumun sünnetinden, düğününden kaldı, hanımın çıkınındaydı bilmem neydi. Yok geçti bunlar. Sorarız biz. Para kazanabilirsin gayet doğal. Onun vergisini verdin mi devlete? Onu da sorarız. Eğer ki sen sebepsiz zenginleşmeyi açıklayamıyorsan 'hadi güle güle sana' demesini biliriz. Onun için hiç kimse hiç kimseye kuru iftira atmasın. Allah kuru iftiralardan saklasın" dedi.


Sabah Gazetesi, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) kayıtlarından, o ihalelerin sözleşme bedellerine ulaştı. Adı "yolsuzluk belediyesi" olarak anılan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2017/340320 ihale kayıt numarası ile çıktığı asfalt ihalesini İmfalt Yol Yapı Sanayi Ticaret A.Ş şirketi 178 milyon 394 bin 440 lira bedelle aldı.



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
2019'da 2019/615212 ihale kayıt numarası ile çıkılan ihaleyi de yine aynı firma 63 milyon 962 bin 546 lira 50 kuruş bedelle aldı. 2021'de 2021/40049 ihale kayıt numarası ile çıkılan ihaleyi de yine aynı firma 198 milyon 60 bin 860 lira bedelle aldı.

4 YIL BOYUNCA AYNI FİRMAYA İHALE
İmfalt Yol Yapı firmasının 4 yıl içinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden toplam 440 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıktı. 2017'den 2021'e kadar yapılan ihalelerin aynı firma tarafından alınması bu kadarına da pes dedirtti. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın kastettiği firmanın İmfalt A.Ş şirketi olduğu öğrenildi. Bu arada, İmfalt Şirketi proje müdürünün 2020'de, asfalt firması ile Aydın Büyükşehir Belediye bürokratları arasında para alışverişi olduğu iddiasıyla Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduğu öne sürüldü.



SAVAŞ'TAN SERT TEPKİ
AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, "Arkası yarın kuşağına dönen itirafları dikkatle takip ediyoruz. 'Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar' diyen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, çoktandır bildiği yolsuzluğa karşı bugüne kadar neden sessiz kaldı? 'Mal varlığındaki artışı açıklasın. Akrabalarını belediyede çalıştırmasın' mesajı veren Özlem Çerçioğlu niye bugüne kadar olanlara göz yumdu? Çerçioğlu ve Atay'ın itiraf performansını hemşerilerimin takdirine sunuyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN