30 Ağustos öncesi CHP'den şanlı Türk bayrağına büyük saygısızlık! Başrolde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca

CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 30 Ağustos öncesi büyük bir skandala imza attı. Karaca, Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları ilçenin farklı noktalarına astırdı. Gelişme üzerine Muğla Valiliği harekete geçti. Adli ve idari işlemlerin başlatıldığını duyuran Valilik, "Söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 15:58 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 10:59
30 Ağustos öncesi CHP’den şanlı Türk bayrağına büyük saygısızlık! Başrolde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca

İÇİNDEKİLER

Hizmet yerine PR belediyeciliğini önceleyen CHP, yine büyük bir skandala imza attı. CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, şanlı Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları ilçenin farklı noktalarına astırdı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ: ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI
Gelişme üzerine Muğla Valiliği harekete geçti. CHP'li Alim Karaca'nın adı ile belediye logosunun yer aldığı Türk bayraklarının tasarlanıp, reklam panolarına asılmasına ilişkin adli ve idari işlem başlatıldı.



Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adı ile Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.



AKLA ZİYAN SAVUNMA: "HABERİMİZ YOK"
Fethiye Belediyesi'nden de akla ziyan bir savunma geldi. Belediye, ilçenin döt bir kenarına asılan bayraklardan haberdar olmadığını iddia etti ve suçu elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansına attı.