Kemal Kılıçdaroğlu cuntacıları devirdi... Yerel seçim için aday belirlemeye geçti! 4 büyükşehir belediye başkanının ipini çekti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim hezimetinin ardından parti için muhalefetin koltuğundan kaldırmak için ahrekete geçtiği Kemal Kılıçdaroğlu, delege üstünlüğüyle mevcut rakiplerini saf dışı bırakmış durumda. 'Değişim' mesajıyla yola çıkan Ekrem İmamoğlu, rotayı İstanbul'a kırdı, tavşan aday Özgür Özel tavrını açıkça göstermekten kaçınıyor. Eli güçlenen Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimler için adaylarını şimdiden hazırlamaya başladı. Mevcut 4 büyükşehir belediye başkanının yeniden aday gösterilmeyeceği öğrenildi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 14:27 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 14:52
Kemal Kılıçdaroğlu cuntacıları devirdi... Yerel seçim için aday belirlemeye geçti! 4 büyükşehir belediye başkanının ipini çekti

İÇİNDEKİLER

İlçe kongrelerinde 'değişimcileri' hüsrana uğratan Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğuna yapıştı. Kurultaya ilişkin kaygıları büyük ölçüde sona eren Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için adatylarını belirlemeye başladı.

'DELEGE KARTI' MASADA
Seçimde yaşanan hezimetin ardından harekete geçen Ekrem İmamoğlu 'değişim' isteyenlerle 'Zoom' cuntasını oluşturdu. Cuntacılar Kılıçdaroğlu'nun 'delege kartı' karşısında çaresiz kaldı.



İMAMOĞLU: "KENDİMİ İSTANBUL'A MÜHÜRLEDİM"
"Bu geminin kaptanı benim diyen" Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na defaatle İstanbul'u işaret etti, "Senin yerin belediye" mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu geçtiğimiz günlerde, Haliç Kongre Merkezi'nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yaptı.



ÖZEL'İ İŞARET ETTİ, KILIÇDAROĞLU'NU BOMBALADI
Yol haritasını duyuran İmamoğlu, "CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum birisi Özgür Özel'dir" diyerek Kurultay sürecinde Özel'i destekleyeceğiin ilan etti. Özel'i 'geçmişi tertemiz' olarak tanımlayan İmamoğlu, 'temiz geçmiş' söylemi üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken genel başkanlığa aday olacağı konuşulan Özgür Özel'den çarpıcı bir çıkış geldi.

İMAMOĞLU İLE ORTAK BİR HAYALİMİZ VAR
Özel, "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var" dedi, genel başkanlığa aday olacağını açık açık ilan etti. Ancak Özel, henüz resmi adaylık başvurusunu yapmadı.

KILIÇDAROĞLU İPLERİNİ ÇEKTİ
Rakiplerine 'delege' üstünlüğü kuran Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay kaygısından kurtulunca yerel seçimler için kolları sıvadı. Aday belirlemeye geçen Kılıçdaroğlu'nun, mevcutu bazı büyükşehir belediye başkanlarının ipini çektiğini öğrenildi.

KURULTAY KASIM'DA
A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş, CHP'den son kulis bilgilerini paylaştı. Yeşiltaş'ın sözleri şu şekilde: Kılıçdaroğlu, kurultayı Kasım ayında yapmayı planlıyor. İlçe kongreleri devam ediyor, ardından il kongreleri gerçekleşecek. Kurultayda partinin en üst karar alma organı parti meclisi belirlenecek.

İMAMOĞLU'NUN YERİ GARANTİ
Peki yerel seçimlerde kimler yenidan aday olcak? İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rotayı yeniden İstanbul'a çevirdi. Geçtiğimiz hafta da adaylığını duyurdu. İmamoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. CHP'de Ankara, Adana, Antalya ve Aydın'da mevcut başkanlarla yola devam edilecek.

Kılıdçaroğlu'nun örnek olarak gösterdiği Yılmaz Büyükerşen'in de Eskişehir'de yeniden adaylığına kesin gözyüle bakılıyor. Mersin'de de Vahap Seçer yeniden aday gösterilecek.

4 BAŞKAN YOLCU
İzmir'de Tunç Soyer ile birlikte Hatay'da Lütfü Savaş'ın, Muğla'da Osman Gürün ve Tekirdağ'da Kadir Albayrak'ı aday göstermesi beklenmiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN