Kılıçdaroğlu hırs yaptı koltuğu bırakmıyor! İmamoğlu havlu attı 'tavşan' Özgür Özel topal kaldı: Sonuç alması mümkün değil

CHP binbir kavga ve dövüşün gölgesinde adım adım kurutlaya gidiyor. 'Değişimci'ler ise büyük hüsrana uğramış vaziyette. Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince rotayı İBB'ye kırdı, 'tavşan' adayı olarak Özgür Özel'i işaret etti. Ancak hem İmamoğlu hem de Özgür Özel kongrelerde umduğunu bulamadı. Kılıçdaroğlu İstanbul'da İmamoğlu'nu Özgür Özel'in memleketi Manisa'da da Özel'i geride bıraktı. Bu tablo karşısında Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmayacağı CHP'li kurmaylarca teyit edildi. CHP'li bir isim “Kılıçdaroğlu seçimler için çok hırslandı. Kurultay sürecinin ardından bunun daha da anlaşılacağını düşünüyoruz” dedi. Bir başka CHP'li kurmay ise Kılıçdaroğlu'nun delege gücüne dikkat çekerek "Özgür Özel'in sonuç alması mümkün değil" şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 10:49 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 11:18
Kılıçdaroğlu hırs yaptı koltuğu bırakmıyor! İmamoğlu havlu attı ’tavşan’ Özgür Özel topal kaldı: Sonuç alması mümkün değil

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'ni 'değişim' sancısı tuttu. 28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası altı okta kaos, kavga ve büyük hesaplaşmalara sahne oluyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince havlu atttı.



İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'TEMİZ GEÇMİŞ' SALVOSU: ÖZGÜR ÖZEL'İ DESTEKLEYECEĞİNİ İLAN ETTİ
"CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum birisi Özgür Özel'dir"
diyen Ekrem İmamoğlu hem kurultayda Özel'i destekleyeceğini ilan etti hem de Kılıçdaroğlu'na 'temiz geçmiş' söylemi üzerinden gönderme yaptı.

Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu, "Ben bu partide kalıcı değilim, para pulla ilişkisi olmayan geçmişi kirli olmayan birini bulduğum zaman görevi devredeceğim" demişti.



ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU İLE ORTAK HAYALİMİZ VAR"
Özgür Özel de "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, adımın geçtiği bir süreçteyim. İmamoğlu ile uyumlu çalışırım" diyerek CHP koltuğuna aday olduğunu ilan etti. Özel'in eylül başında tutum belgesi yayınlayacağı öğrenildi.

Peş peşe yapılan bu açıklamalar 'tavşan aday' formülünü ve zoom cuntasının esas planını da gözler önüne serdi.



"KILIÇDAROĞLU ÇOK HIRSLANDI"
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP'de kurultay çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. CHP'li kurmaylar 14-28 Mayıs'ın kaybedilmesinin ardından açığa çıkan travmanın sönümlendiğini aktarıp Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler için çok hırslandığını ifade etti.

Türkiye'de 2018 yılında büyük bir sistem değişikliği yaşandığını, 2019 yılında muhalefetin büyük bir başarı elde ettiğini, aynı durumun tekrarlanabileceğini işaret eden bir CHP'li isim, "Kılıçdaroğlu seçimler için çok hırslandı. Bizde olmayan belediyelerin de alınması için çok ciddi bir adanmışlığı var. Kurultay sürecinin ardından bunun daha da anlaşılacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



DELEGE KOZUYLA GÜCÜNÜ KORUYOR: İMAMOĞLU VE ÖZEL UMDUĞUNU BULAMADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde ise elinde bulundurduğu delege kozuyla gücünü koruyor. Kemal Kılıçdaroğlu, "Değişim" diyerek koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in etkili olduğu İstanbul ve Manisa'da bile iki ismi geride bıraktı.

Öte yandan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in, "Aday olursam benden duyarsınız" açıklamaları yaptığı süreçte partililere göre Özel Kılıçdaroğlu'nun karşısında aday olmayacak.

"ÖZEL'İN KILIÇDAROĞLU KARŞISINDA SONUÇ ALMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday çıkacağını düşünmediğini, çıkarsa da bunun demokrasi açısından önemli olduğunu belirten bir kurmay, Özgür Özel'in aday olmayacağını düşünmesine dair, "Türkiye haritası karşımda. Kongre sürecinde ilçe ve illerden gelen sonuçlara bakıyorum. Ne oranda destek bulur bilmiyorum. Sonuç alabilir mi, mümkün değil. Buna kurultay delegeler karar verecek ve gelen sonuçları görüyoruz. Oraya gitmek için il başkanlarından '50-60'ı Özgür Özgür' diyecek ki gidesin, seçilesin. Günün sonunda bu tablo açığa çıkıyor" ifadelerini kullandı.



KONGRELERDE KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖNDE
CHP'de "Değişim" kavgasının gölgesi altında kongre takvimi de işliyor... İlçe kongrelerinde oy kullanım hakkına sahip olan delegelerinin seçimi temmuz ayında tamamlandı. İlçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci ise 10 Eylül'de sona erecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini yakından takip ediyor ve bu yolla delege üstünlüğünü elinde tutmayı amaçlıyor.

Üç büyük ilde yapılan seçimler sonucunda "Değişim"ciler geride kaldı.

EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL'DA GERİDE KALDI
Hafta sonu CHP İstanbul teşkilatında Arnavutköy, Bahçelievler, Beykoz, Esenler, Eyüpsultan, Kağıthane, Maltepe, Sultanbeyli, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde kongreler tamamlandı.

Arnavutköy, Beykoz, Eyüpsultan, Kağıthane, Sultanbeyli, Şişli, Maltepe ve Ümraniye'de seçimi genel merkezciler kazanırken, Esenler ve Bahçelievler'de "değişimciler"in desteklediği adaylar kazandı.

CHP yandaşı Cumhuriyet'in iddiasına göre "Değişim grubu" önceki hafta yapılan seçimlerde Bağcılar, Tuzla, Silivri, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Çekmeköy, Zeytinburnu ve Başakşehir' de başarılı olurken, Ataşehir, Avcılar. Esenyurt, Büyükçekmece, Bayrampaşa, Bakırköy'ü kaybetti.

İZMİR'DE DE KILIÇDAROĞLU ÖNDE
Merkeze yakın ilçe seçimlerinin büyük bir kısmı tamamlanan ve en çok delegeye sahip ilçelerden Karşıyaka, Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçe başkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren isimler kazandı.

Ankara'daki seçimlerde önceki hafta Çankaya ve Etimesgut'u alan Genel Merkez ekibi, önceki gün yapılan Mamak, Elmadağ ve Keçiören'i de kazandı.

ÖZEL MEMLEKETİNDE YENİLDİ
"Değişim"
diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel de memleketi Manisa'da şok yaşadı. Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre'de, Özgür Özel'in de katılarak konuşma yaptığı kongrede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ve Özel'e karşı çıkan ekibin adayı Heval Şahin Turan kazandı.

"GÖRÜNEN O Kİ KILIÇDAROĞLU KAZANACAK"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değişimcilere" karşı önde olmasını Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi ve Milliyet Yazarı Zafer Şahin de köşelerine taşıdı.

Selvi, "Ekrem İmamoğlu'nun emanetçisi olarak gösterilen Özgür Özel ise hiçbir karşılık göremedi. Değişim lidersiz olmaz. Lidersiz değişim talebi başarıya ulaşmaz. Görünen o ki, içlerinden bir lider adayı çıkaramayan değişimciler kaybedecek, yine Kılıçdaroğlu kazanacak." ifadelerine yer verdi.

Selvi'nin yazısı şu şekilde:

"Hafta sonu İstanbul'un 10 ilçesinde CHP'nin kongresi vardı. Ekrem İmamoğlu'nun en iddialı olduğu şehir olması nedeniyle özellikle İstanbul'daki seçimlerle ilgileniyorum. İmamoğlu 10 ilçeden ancak ikisinde kazandı. Arnavutköy ve Esenler'i kastediyorum. Esenlerdeki durum biraz karışık ama 8 ilçede Kılıçdaroğlu'nun desteklediği isimler ipi göğüsledi. 10 ilçenin 8'ini Genel Merkez yanlıları kazandı.

Bu arada ilçe kongrelerinde Erdoğan Toprak'ın da önemli bir güç kazandığı gözleniyor. Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket ediyor ama İstanbul'daki gücü Erdoğan Toprak'ı vazgeçilmez adam yapmaya yetiyor.

İMAMOĞLU İSTANBUL'U KAZANAMADI
İlçe kongresini dahi kazanamayan İmamoğlu CHP'ye nasıl genel başkan olacak? Zaten Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı'na aday değil, o İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına talip diyebilirsiniz. Sen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ol, CHP'de bir mücadeleye gir ama kendi evinde hezimete uğra... İstanbul ve Ankara büyük kurultaya en çok delege gönderen iki il. Ankara'da değişimciler sadece bir ilçeyi kazandılar.

KILIÇDAROĞLU KAZANACAK
Siyaset iddia işidir.

Ekrem İmamoğlu'nun emanetçisi olarak gösterilen Özgür Özel ise hiçbir karşılık göremedi. Değişim lidersiz olmaz. Lidersiz değişim talebi başarıya ulaşmaz. Görünen o ki, içlerinden bir lider adayı çıkaramayan değişimciler kaybedecek, yine Kılıçdaroğlu kazanacak"

Zafer Şahin ise 29 Ekim'de toplanacak kurultayın sonucu bugünden belli diyerek şu ifadeleri kaleme aldı:

"CHP'nin hafta sonunda gerçekleşen ilçe kongreleri bir kez daha gösterdi ki..

Erdoğan'a karşı girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu parti içi iktidar yarışlarında ormanda 10 kaplan gücünde olan Kızılmaske gibi.. Söz konusu CHP olunca rakip tanımıyor!

İstanbul kongrelerinde Ekrem İmamoğlu'nu… Manisa'da Özgür Özel'i duman etti.

ÖZEL'İN KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ÇIKMASI ZOR
Bu saatten sonra Özel'in genel başkan adayı olarak kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması zor.

İmamoğlu ise pragmatik bir siyasetçi olarak Kılıçdaroğlu'na yanaşmaya çalışır. Artık ana hedefi kendi adaylığıyla beraber

İstanbul'daki bazı ilçelerin adaylarını belirlemek olur.

Değişim mi? Onun cevabını CHP'nin Ümraniye İlçe Kongresinde Mahmut Tanal verdi: Değişim isteyenler 7 dönemdir vekillik yapıyor. Dertleri koltuk, dertleri ekmek!

Tanal diyor ki… Koltuk ve ekmek arasında sarsılmaz bir bağ var! Artık nasıl bir bağ ise o! Ne kadar koltuk, o kadar ekmek demek istiyor sanırım!

Bu arada salondaki değişim yanlısı bir partilinin Tanal'a sorduğu soru da 10 numaraydı: Peki sen kaç dönemdir vekilsin? (CHP'de değişim isteyenlerle değişime direnenlerin aslında aynı yolun yolcusu olduğu bundan daha güzel anlatılamazdı.)

29 Ekim'de toplanacak kurultayın sonucu bugünden belli.

CHP'de an itibariyle değişim tartışmaları rafa kaldırıldı. Şimdi cevabı en çok merak edilen soru "İstanbul il başkanı kim olacak?" sorusu..

Onun da cevabı belli: Kılıçdaroğlu ne derse o olacak.

Sevsinler böyle parti içi demokrasiyi...

Topun ağzındaki başkanlar

Kulislere göre..

CHP'de Muğla, Tekirdağ ve Hatay'da yeni adaylarla seçime girilecek..

Adana, Mersin, Ankara, Aydın, İstanbul'da mevcut başkanlarla devam edilecek.

Antalya'da İyi Parti isterse mevcut başkan yeniden aday gösterilecek.

Ve İzmir... Kocaman bir soru işareti..

Dikkat edin...

Kılıçdaroğlu kendisine bayrak açan İmamoğlu'na da Yavaş'a da öyle aman aman bir mesafe koymuyor. Yeri geldiğinde isimlerini anıyor. Ama niyeyse İzmir'den hiç bahsetmiyor.

Başka bir hesabı var sanki İzmir ile ilgili..."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN