İYİ Parti 'Büyük Taarruz'a erken başladı! Kim bu Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen CHP'liler? İşte muhtemel 'Brütüs'ler...

CHP ile ipleri tümden atmaya hazırlanan İYİ Parti, 'Büyük Taarruz'a erken başladı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemesi için Meral Akşener'den ricacı oldular" bombasını patlattı. Tam da bu noktada "Kim bu Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen CHP'liler?" sorusu önem kazandı. Akıllara Kılıçdaroğlu'nu alternatif kurultay ile devirmeye yeltenen Ekrem İmamoğlu öncülüğünüdeki zoom cuntacıları geldi. İmamoğlu'nun ihalelerle ihya ettiği bir CHP'li vekil ön plana çıktı. Takvim.com.tr CHP'nin muhtemel 'Brütüs'lerine ışık tuttu.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 09:24 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 15:59
İYİ Parti ’Büyük Taarruz’a erken başladı! Kim bu Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeyen CHP’liler? İşte muhtemel ’Brütüs’ler...

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının içerisine düştüğü cendereye şahitlik ediyor.

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim, günden güne büyüyor. Meral Akşener'in kurmayları 'müstakil seçim' taleplerini dillendiriyor, Akşener ise 26 Ağustos'ta CHP ile ipleri tümden koparmaya hazırlık yapıyor.



"LAMI CİMİ YOK KAYBETTİK, EMEKLİ OL KEMAL"
Hatırlanacağı üzere Akşener genel seçim sonrası CHP ile yapılan ittifaktan duyduğu pişmanlığı dile getirip, "CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Cesaret edemedik, savaşmadık. Bu bize kuyruk siyasetine mal oldu" ifadelerini kullanmıştı.

"Lamı cimi yok seçimi kaybettik" diyen Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da 'emekli ol' diye yüklenmişti.



İYİ PARTİ 'BÜYÜK TAARRUZ'A ERKEN BAŞLADI
Tam da bu noktada gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamalara çevrildi.

KİM BU KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI İSTEMEYEN CHP'LİLER?
Ancak İYİ Parti, 'Büyük Taarruz'a erken başladı... İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemesi için Meral Akşener'den ricacı oldular" bombasını patlattı.

Türkkan, "Eğer Akşener, Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nu bu işin içine koymasaydı, çok ciddi bir farkla kaybederdik" dedi.

Gelişme üzerine akıllara "Kim bu Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen CHP'liler?" sorusu önem kazandı.



AKILLARA 'ZOOM' CUNTACILARI GELDİ
Akıllara Kemal Kılıçdaroğlu'nu alternatif kurultay ile devirmeye yeltenen Ekrem İmamoğlu öncülüğünüdeki zoom cuntacıları geldi.


Fotoğrafta: Bülent Tezcan

Hatırlanacağı üzere Özgür Özel, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Engin Altay, Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan gibi isimler İmamoğlu öncülüğündeki gizli zoom toplantısına iştirak etmişti.



Söz konusu toplantıda Engin Özkoç ve Selin Sayek Böke'nin de isimleri dillendirilmişti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 14-28 Mayıs seçimleri öncesi, 6 masa sürecinin işlediği dönemler Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına karşı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen CHP'li isimleri de atlamamakta fayda var.


ÖZGÜR KARABAT'TAN MERAL AKŞENER'E METHİYELER
İmamoğlu'nun ihalelerle ihya ettiği CHP'li Özgür Karabat, o dönem Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddeden Meral Akşener'e methiyeler düzmüştü.

Katıldığı yayında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Hayalim, Türkiye'yi bayram sofrasına çevirmek" sözlerini çok önemsediğini ifade eden Karabat, "Bayram berekettir, bolluktur. Meral Akşener Millet İttifakı açısından bütünlüktür, dayanışmadır, bir araya gelmedir, barışmadır" demişti.

DİKKAT ÇEKEN DETAY
Lütfü Türkkan'ın "CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemesi için Meral Akşener'den ricacı oldular" sözleriyle pararlel olarak CHP'li Özgür Karabat'ın Meral Akşener'e övgüler sıralaması dikkat çeken bir detay olarak kayıtlara geçti.




EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ...
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş da o dönem Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı kendi adaylık zeminlerini yoklamış, dönem dönem Meral Akşener ve İYİ Partililerle yol almıştı.