CHP'de kavga bitmez! Özgür Özel ve Gökhan Günaydın'a karşı harekete geçtiler

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kavga bitmiyor. Ekrem İmamoğlu, uzun süredir unuttuğu İstanbul'a rotayı kırmasının ardından Genel Başkanlık için Özgür Özel'i destekleyeceğini işaret etti. Bu çıkışın ardından CHP Genel Merkezinden flaş bir hamle daha geldi. CHP yandaşı Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre CHP'li bazı vekiller Ekrem İmamoğlu ile birlikte Zoom Cuntasında yer alan Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın görevden alınması için harekete geçti. Barış Yarkadaş, "Bu şekilde Grup yönetimini düşürmek istediklerini söylediler. Birkaç milletvekili de Kılıçdaroğlu'na 'Biz bu Grup Başkanı ve Grup Başkanvekillerinin verdiği talimatlara uymak istemiyoruz bunlar size muhalifler' dediler." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 13:01 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 15:52
CHP’de kavga bitmez! Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’a karşı harekete geçtiler

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisinde kavga bitmiyor! Yeni hedef Özgür Özel ve Gökhan Günaydın oldu...

EKREM İMAMOĞLU UNUTTUĞU İSTANBUL'U HATIRLADI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayınca yeniden rotayı İBB Başkanlığına kırdı.

İmamoğlu, genel başkan adaylığı yarışında ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i destekleyeceğinin sinyalini verdi.

ZOOM CUNTASININ 'ÖZEL' PLANI!
Bu çıkışın ardından Özgür Özel'in Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına destek vererek "Sorumluluktan kaçmam" demesi Zoom Cuntasının planını koydu.

Öyle ki Ekrem İmamoğlu'nun hedefi 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak... İmamoğlu'nun bu süreçte CHP'nin başında güvendiği bir ismin yer almasını istediği bu ismin de Özgür Özel olduğu kulislerde konuşuluyor.

CHP GENEL MERKEZİ BU DURUMDAN RAHATSIZ
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in Ekrem İmamoğlu ile birlikte hareket etmesi CHP Genel Merkezi'nde büyük rahatsızlık yarattığı ve flaş bir hamlenin yapıldığı öğrenildi.

ÖZGÜR ÖZEL VE GÖKHAN GÜNAYDIN'A KARŞI HAREKETE GEÇTİLER
CHP'li bazı milletvekillerinin CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen ve yine Zoom Cuntasında yer alan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a karşı harekete geçtiği öğrenildi.

BARIŞ YARKADAŞ'TAN BOMBA İDDİA
CHP yandaşı Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre CHP'li bazı vekiller Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek iki ismin istifasını istediler ve Grubu düşürmeyi teklif ettiler.

Yarkadaş katıldığı bir TV programında meseleye ilişkin "Özel bir bilgi vereyim" diyerek şunları söyledi:

HİYERARŞİK YAPININ BOZULMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR
"Geride bıraktığımız günlerde bir grup milletvekili hem grup olarak hem de birey olarak teker teker Sayın Kılıçdaroğlu'na gittiler. Partideki bu hiyerarşik yapının bozulmasından, Grup Başkanı ve Grup Başkanvekillerinin hem Genel Başkanın temsilcisi hem de aynı zamanda Genel Başkanı muhalif olmasından rahatsızlıklarını dile getirdiler. Tek tek isimlerini de verebilirim.

GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VERMEYİ TEKLİF ETTİLER
Grup Başkanlığı makamının ve Grup Başkanvekilliği makamının bu şekilde idare edilemeyeceğini bir seçim yapılması gerektiğini ve güvensizlik önergesi vermek istediklerini söylediler. Bu şekilde Grup yönetimini düşürmek istediklerini söylediler. Birkaç Milletvekili de 'Biz bu Grup Başkanı ve Grup Başkanvekillerinin verdiği talimatlara uymak istemiyoruz bunlar size muhalifler" dediler."

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun ise yaşananlar karşısında, "Herhangi bir girişimde bulunmayın partiyi yeni bir tartışmaya sokmayın" diyerek bunu engellediğini öne sürdü.

"ÖZEL MARKAJ" ARTACAK
Öte yandan Kurultayda koltuğunu korumak isteyen Kılıçdaroğlu'nun 'Tavşan aday Özgür Özel'e karşı hazırlıklarını sürdürdüğü de biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun, eylül ve ekim aylarında muhtemel rakibi olan Özgür Özel'e "alan daraltma" stratejisini devreye sokacağı konuşuluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN