CHP'de koltuk kavgası yerini oda kavgasına bıraktı! Milletvekilinin odasına kilit vurdular! Anahtarı sakladılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hüseyin Çakmak, Kırşehir Belediyesinin Ağalar Konağı'ndaki odasını CHP Milletvekili Metin İlhan'dan almasına tepki göstererek, "Herkesin gönlünü fethetmiş Metin İlhan'a kapıları kilitlemek, anahtarları saklamak hangi kinin ve öfkenin sonucudur?" dedi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 15:49 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 15:53
CHP’de koltuk kavgası yerini oda kavgasına bıraktı! Milletvekilinin odasına kilit vurdular! Anahtarı sakladılar

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs hüsranından sonra İmamoğlu'nun CHP liderliğine göz dikmesi baba-oğulun arasını bozdu.

28 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun yinelenen yenilgisinden sonra CHP Genel Merkezi'nde değişim isyanları patlak verdi. Değişim grubu listenin başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başı çektiği anlaşılmıştı.

Göreve geldiğinden beri İstanbul ve İstanbullular için hizmet etmeyen İmamoğlu, şansını CHP tahtında değerlendirmek için atağa geçmişti. Ancak son gelişmelere göre İmamoğlu'nun, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeşil ışık yakması bir başka genel başkan adayı Özgür Özel'in ismini gündeme getirdi. Bu durum da parti içindeki taht kavgalarını farklı bir boyuta taşıdı. Ankara'da yaşanan bu koltuk kavgası Kırşehir'e kadar ulaştı.

CHP'Lİ BELEDİYE ODASINI ALDI
İddiaya göre, CHP Milletvekili Metin İlhan'ın 'halk buluşması' yaptığı Ağalar Konağı'nda bulunan odası, CHP'li belediye tarafından kendisinden alındı.

HANGİ KİNİN VE ÖFKENİN SONUCU?
Bu durumu eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hüseyin Çakmak, "Şimdi size soruyorum; herkesin gönlünü fethetmiş Metin İlhan'a kapıları kilitlemek, anahtarları saklamak hangi kinin ve öfkenin sonucudur? Böyle bir davranışı hak edecek ne yapmıştır milletvekilimiz? Hele ki orada kendi cebinden ihtiyaç sahibi Kırşehirli hemşehrilerimizi misafir edip sorunlarını çözmeye çalışırken. Şu unutulmasın ki; takdir ve cevap her zaman siz değerli partililerimizin ve aziz Kırşehirlilerindir. Ben buradan şunu tekrar etmek isterim; biz ayrıştırmaya değil birleştirmeye, bölmeye değil güçlendirmeye, ötekileştirmeye değil kucaklamaya geliyoruz. O sebeple bizlere reva görülen bu nahoş davranışları onların kendi vicdanlarına bırakıyoruz" dedi.

İHALECİLİKLE SUÇLADI
Öte yandan, CHP'de Merkez İlçe Kongresinin ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Umut Yoldaş sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve parti yönetimi ile bazı yöneticileri 'ihalecilikle' suçladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN