Ortaklar paramparça! DP'li Cemal Enginyurt ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu canlı yayında birbirine girdi

28 Mayıs seçimlerinin ardından paramparça olan 8'li koalisyonda tartışmalar bitmek bilmiyor. Bunun son örneği ise CHP listelerinden vekillik kapan DP'li Cemal Enginyurt ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu arasında cereyan etti. Enginyurt "45 yıldır sizi gören de hep iktidar oluyor sanır. 7 defa partinizden vekil olmuş adam değişim istiyor Allah'tan korkun." sözleriyle Tanrıkulu'na yüklendi. Tanrıkulu da Enginyurt'un CHP listelerinden seçime girdiğini hatırlatırken "Yüzde 0 bilmem kaç oy alacaksın ve gelip CHP'ye laf söyleyeceksin" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 19:22 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 23:53
Ortaklar paramparça! DP’li Cemal Enginyurt ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu canlı yayında birbirine girdi

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs seçimlerinin ardından paramparça olan 8'li koalisyonda küçük ortakların büyük vurgunu, ittifak ortakları arasında büyük kavgalara neden olmuştu.



KRİZ BAŞ GÖSTERDİ
Seçim sonrası 8'li koalisyon bileşenlerinde ise kriz baş gösterdi. CHP'de Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açıp 'değişim' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu da 'Bu geminin kaptanı benim' mesajı vererek koltuğu bırakmayacağını ilan etti. İYİ Parti'de peşi sıra istifalar gözlemlendi, Meral Akşener'e tepkiler yükseldi. HDPKK'lılar ise birbirine düştü.



KÜÇÜK ORTAKLARDAN BÜYÜK VURGUN
Şüphesiz 8'li koalisyon adına süreçten en karlı çıkanlar Gelecek, Saadet, DEVA ve Demokrat Partisi oldu. Bu partiler en ufak bir oy katkısı olmadan CHP listelerinden tam 38 vekil kopardı.

Bu durum CHP tabanında büyük tepkiyle karşılandı. Bol kepçeden sandalye dağıtan Kılıçdaroğlu'nun ise 'hesap uzmanlığı' böylelikle çökmüş oldu.



VEKİLLERİ KAPAK KÜÇÜK ORTAKLAR SATIŞA BAŞLADI
CHP'den toplamda 38 milletvekili koparan küçük ortaklar Kemal Kılıçdaroğlu'nu tek tek satmaya başladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" diyerek, yerel seçimlere tek gireceğini ilan etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin "CHP ile iş birliğinin karşılığını alamadık" açıklamasını yaptı.

CHP listelerinden 3 vekil koparan Demokrat Parti de "CHP'siz yerel seçim" planını gündemine aldı. Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, 81 ilde kendi logosu ve adayları ile seçime katılacaklarını açıkladı. Aksoy, "81 ilde kendi adaylarımızı ve meclis üyelerimizi çıkartacağız. Kendi logomuz ve kurumsal kimliğimizle seçimlere katılacağız" dedi.



CANLI YAYINDA BİRBİRLERİNE GİRDİLER
CHP listelerinden meclise giren DP'li Cemal Enginyurt ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu arasında tansiyon yükseldi.

Cemal Enginyurt sert sözlerle CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na yüklendi:



7 KEZ VEKİL OLMUŞ ADAM DEĞİŞİM İSTİYOR
7 defa partinizden vekil olmuş adam değişim istiyor Allah'tan korkun. Önce kendinizden başlayın. Bu süreç tahrik edilerek, kırarak, dökerek yönetilmez.



45 YILDIR SİZİ GÖREN DE HEP İKTİDARDA SANIR
Kongrenizde adam öldü iptal etmediniz beni konuşturmayın. Sırf üç delege fazla alalım diye iptal etmediniz. 45 yıldır sizi gören de hep iktidar oluyor sanır. Hep sırtınız yerde.

"DEMOGOJİ YAPMA"
Biz 1999'da olduk. Demokrat Parti'yi şu an tanımayan kaldı mı? 3 milletvekiliyiz 2024'te size göstereceğim. Demogoji yapma Tanrıkulu. CHP'ye laf söylemem CHP tabanını üzenlere laf söylüyorum.



SIFIR OYU OLANLARA NEDEN VEKİL VERDİNİZ?
2019'da 600 bin oyu olan DP'ye üç vekil verdiniz, oyu olmayanlara 10-15 vekil verdiniz. Neyi konuşuyorsun? Sıfır olanlara neden vekil verdiniz? İstanbul'da benden çok çalışan CHP'li mi var?



"YÜZDE 0 OY ALIP CHP'YE LAF SÖYLEYECEKSİN"
CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise Enginyurt'un sözlerine sert yanıt verirken "CHP listelerinden milletvekili olacaksın, yüzde 0 bilmem kaç oy alacaksın ve gelip CHP'ye laf söyleyeceksin. Siz niye iktidar olmadınız kardeşim?" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN