Kocatepe Camii'ndeki yarı çıplak model skandalına imza atan kişilerin ifadeleri ortaya çıktı! "Dövmelerimden dolayı beni tercih etti"

Kocatepe Camii'ndeki kendini bilmez kişiler tarafından İslami değerler ve kutsalımızı ayaklar altına büyük bir skandala imza atılmıştı. 'Mapierg' kullanıcı adlı isminin Ezgi Cebeci olduğu öğrenilen yarı çıplak bir model Kocatepe Camii'nin içerisinde poz verirken Bilal Kısa isimli sözde yönetmen ise o anların fotoğrafını çekti. Büyük bir infiale neden olay sonrası skandala imza atan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Tüm bu yaşananların ardından 'Mapierg' kullanıcı adlı isminin Ezgi Cebeci ifadesi ortaya çıktı. Cebeci ifadesinde, "Mimari yapısını beğendiğimizden dolayı Kocatepe Camii'ni tercih ettik." dedi. Kısa ise, "Camiyle ilgili hiç caminin önünden dahi geçmeyen insanlara hitap etmek amacıyla caminin ve dinin bütünleştirici etkisini kullanmak adına bir proje yapmak istedim" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 21:08 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 07:37
Kocatepe Camii’ndeki yarı çıplak model skandalına imza atan kişilerin ifadeleri ortaya çıktı! Dövmelerimden dolayı beni tercih etti

İÇİNDEKİLER

'Mapierg' kullanıcı adlı bir model ve Bilal Kısa isimli sözde yönetmen Ankara'nın en büyük camilerinden biri olan Kocatepe Camii'nde büyük bir skandala imza atmıştı.



Dini değerlerin ve kutsalın hiçe sayıldığı rezalette Bilal Kısa isimli yönetmen ile camiye giden kadın model, cami adabından uzak kıyafetlerle poz vererek fotoğraflarda başörtüsü, takke ve tesbihle ile de alay edilmişti.

Büyük bir infiale neden skandal olay üstelik bununlada sınır kalmamış, edepsiz görüntüler "Zıtların büyüsü" denilerek servis edilmişti.



RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camiindeki skandala ilişkin harekete geçerek , 'Dini değerleri alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ezgi Cebeci ve yönetmen Bilal Kısa emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık sorgusunun ardından Cebeci ve Kısa adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Cebeci ve Kısa adli kontrol kararıyla sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.



"DÖVMELERİMDEN DOLAYI TERCİH ETTİ"
Ezgi Cebeci ifadesinde bir yıldır modellik yaptığını söyleyerek, "Bilal Kısa beni dövmelerimden dolayı tercih etti. Dindeki bütünleştirici etkiyi anlatmak adına camide fotoğraflarını çekmek istediğini söyledi. Mimari yapısını beğendiğimizden dolayı Kocatepe Camiini tercih ettik. Camide görevli kimse görmedik cemaatten de bize yönelik bir itiraz gelmedi."

"Sonra sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık ama çok fazla hakaret ve tehdit mesajı gelince fotoğrafları silip özür mesajı paylaştık. Yanlış anlaşılma nedeniyle üzdüğüm kırdığım herkesten özür dilerim. amacım kesinlikle kin ve nefret tohumları ekmek değildi" dedi.



"AMACIM CAMİDEKİ HUZUR ANLATMAKTI"
Bilal Kısa ise amacının camiye gitmeyen insanlara hitap etmek ve dinin bütünleştirici etkisini kullanmak olduğunu söyleyerek, proje için kimseden tavsiye ve telkin almadığını söyledi.

Kısa, "Fotoğrafları çektiğim sırada hiçbir yetkili görmedim. Daha sonra cami avlusunda güvenliği gördüm cami minaresinden fotoğraf çekmek istediğimi söyledim. O da yetkililerden izin almamı istedi, gittiğimde yerlerinde bulamadım."

"Amacım camiinin önünden bir kere bile geçmemiş kişilerin bile camide huzur bulabileceğini ifade etmekti. Üzgünüm kırdığım herkesten özür dilerim. çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN