Kemal Kılıçdaroğlu'nu şişiren Aksoy Araştırma bu kez Ekrem İmamoğlu'na hava basıyor! İYİ Partili Lütfü Tükkan bile saydırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayacağını anlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rotayı tekrar İstanbul'a kırdı. Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul için yola çıkıyorum" açıklamasının ardından sözde anketçiler yine algıya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 55'in üzerinde oy oranıyla seçimin galibi gösteren Aksoy Araştırma bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu şişirmeye başladı. Aksoy Araştırma'nın anket sonucuna İYİ Parti'den itiraz geldi. Şehit yakınını ettiği küfürle hatırlanan İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Kılıçdaroğlu’nu yüzde 60 ile seçimin mutlak galibi ilan eden sözde anketçiler yine görev başında." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 17:05 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 17:18
Kemal Kılıçdaroğlu’nu şişiren Aksoy Araştırma bu kez Ekrem İmamoğlu’na hava basıyor! İYİ Partili Lütfü Tükkan bile saydırdı

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs seçiminin ertesi günü 'değişim' çıkışı yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu dün tekrar İstanbul'u hatırladı.

ROTAYI İBB'YE KIRDI
İstanbul'a hizmeti geri plana bırakan Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayınca, "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotayı İBB'ye kırdı.

AKSOY ANKET ŞİŞİRMEYE BAŞLADI
Ekrem İmamoğlu'nun İBB adaylığını dillendirmesinin ardından Aksoy Araştırma şirketi sahneye çıktı.

Genel seçimlerde hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçimin galibi ilan eden Aksoy Araştırma şirketi bu kez İmamoğlu'nun altı isim karşısında da seçimi kazanacağını iddia etti.

Ankette İmamoğlu'nun karşısında Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Selçuk Bayraktar gibi isimlerin yer aldığı görüldü.

KÜFÜRBAZ LÜTFÜ TÜRKKAN SAYDIRDI
Söz konusu anket İYİ Partinin tepkisini çekti.

"SÖZDE ANKETÇİLER GÖREV BAŞINDA"
Yerel seçimlerde CHP ile ortaklık yapmayacağı konuşulan İYİ Parti'nin Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan söz konusu anketi eleştirerek, "Kılıçdaroğlu'nu yüzde 60 ile seçimin mutlak galibi ilan eden sözde anketçiler yine görev başında. Aradan çok zaman geçmedi oysa; millet unutmamıştı ki o balon anketleri." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU ÖNDE GÖSTERMİŞTİ
CHP'ye yakınlığıyla bilinen Aksoy Araştırma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yayınladığı anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde göstermişti.

CHP YANDAŞI İSİMDEN ÖZGEN NAMA'YA TEPKİ
Aksoy Araştırma'nın anketini Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama da paylaştı. Nama'ya tepki CHP yandaşı Jahrein mahlaslı Ahmet Sonuç'tan geldi. Jahrein Nama'ya tepki göstererek, "Dayı sen ekmekçisin. İşine bak." ifadelerini kullandı.