Yazan, yöneten, oynayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan! Atila Aydıner yad ederek paylaştı: Reis ile o zamanlar gençtik tiyatro sahnelerinin tozunu attırırdık

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarında Tepebaşı Tiyatrosunda Mas-kom-yah adlı oyunu icra ettiği günleri, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda o günleri özlemle andı. Aydıner paylaşımında, "Reis ile o zamanlar gençtik tiyatro sahnelerinin tozunu attırırdık şimdi ise kurduğunuz tiyatroları bozuyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2023, 21:57 Güncelleme 13 Ağustos 2023, 22:59
Yazan, yöneten, oynayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan! Atila Aydıner yad ederek paylaştı: Reis ile o zamanlar gençtik tiyatro sahnelerinin tozunu attırırdık

İÇİNDEKİLER

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Gazeteci Zafer Şahin'in paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından, Başkan Erdoğan ile beraber 1974 yılında Tepebaşı Tiyatrosunda Mas-kom-yah adlı oyunu icra ettiği günleri özlemle andı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarında Milli Selamet Partisi Gençlik Komisyonu Başkanı iken "Mas-kom-yah" adlı tiyatro oyununu yönettiği, hatta 'İyi Evlat' adı verilen başrolü oynadığı ortaya çıktı.

USTA TİYATROCU NEJAT UYGUR'DAN DERS ALDI
Hatta bu oyundaki rolü için Erdoğan'ın usta tiyatrocu Nejat Uygur'dan ders aldığı öğrenildi. Başkan Erdoğan'ın gençlik başkanı olarak teşkilattaki arkadaşlarıyla birlikte sahneledikleri oyun hem İstanbul'da hem de turne kapsamında başka illerde sahnelendi. Oyunun 1975'den 1980 yılına kadar oynandığı ve büyük ilgi gördüğü de söyleniyor.

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başkan Erdoğan'ın oyunu yazıp-yönettiği ve iyi evlat ismiyle başrolü olduğu tiyatro oyununun icrasını gözler önüne serdi.

"OYUNU YAZAN YÖNETEN BAŞROLÜ OYNAYAN ERDOĞAN..."
Şahin paylaşımında, "Resimdeki siyasetçiyi tanıdınız mı?? "Tiyatrodan ne anlar" dedikleri Recep Tayyip Erdoğan!!! 1974 yılında Tepebaşı Tiyatrosunda Mas-kom-yah adlı oyunu icra ediyor!! Oyunu yazan-yöneten ve İyi Evlat ismiyle başrolü oynayan Erdoğan !!! Yanındakilerden biri biri de Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner… Erdoğan ve arkadaşları 70'li yıllarda Milli Selamet Partisine destek olmak için İstanbul, Ankara ve Karadeniz başta olmak üzere birçok ilde yüzlerce kez sahneye çıkıyor, kulis tozu yutuyor. Türk siyasetinde tiyatroyla bu kadar bağı olan başka siyasetçi var mı?" ifadelerini kullandı.

"REİS İLE O ZAMANLAR GENÇTİK TİYATRO SAHNELERİNİN TOZUNU ATTIRDIK"
Aydıner paylaşımında, "Mas-Kom-Yah ve Akrep Cumhurbaşkanımız ile birlikte sahnelerin tozunu attırdığımız iki güzel oyundu. Sayın Cumhurbaşkanımız sanata, spora ve tiyatroya her zaman ilgiliydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu oyunları birçok ilde oynadık ama bizim için en heyecan vericisi bu oyunu merhum hocamız Erbakan'ın karşında oynamaktı. Reis ile o zamanlar gençtik tiyatro sahnelerinin tozunu attırırdık şimdi ise kurduğunuz tiyatroları bozuyoruz." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN